Se deltagerlisten for
Biofach 2012
med de danske deltagere


Dansk biodynamisk ost vinder pris på Biofach 2012


Læs reportage fra

Biofach 2010
Biofach 2010:

Organic
+
Fair

- tema

Biofach 2009
1200 danske besøgende og musik af PS 12 under:
Biofach 2009
Væksten er stoppet
Finanskrisen får i år antallet af udstillere på Biofach til at falde

Tips til Biofach

Hvordan kommer jeg rundt i Nürnberg?
Biofach - Årets land gennemt tiderne
Biofach vokser
Messen er nu dobbelt så stor som for 12 år siden, da Danmark sidst var årets land.
Biofach 2009
- det hidtil største danske fremstød for fødevarer
 Se listen
Danske virksomheder på Biofach 2009
Se hvad virksomhederne fik ud af Biofach i den
Biofach evaluering
som ØkoWeb har udarbejdet
Gérard Depardieu åbnede Biofach
Skuespilleren
Gérard Depardieu åbnede
Biofach 2008

Se også reportager fra:
Biofach 2010
og

Biofach 2009
og

Biofach 2008
og

Biofach 2007

og

Biofach 2006
og
Biofach 2001
og
Biofach 2000

 
Årets Land på Biofach
Danmark valgt til
Årets Land
på Biofach 2009
danske stande på Biofach 2008
Læs om og se billeder fra
danske stande
på Biofach 2008
 Danske stande på Biofach
Se flere billeder fra
danske stande
på Biofach 2008
 
Økologisk vin
Biofach 2008
satte fokus på 

Økologisk Vin

 Vianess
Messen for økologisk kosmetik og velvære

Biofach
Den økologiske messe i Nürnberg

Onsdag d. 14. - lørdag d. 17. februar 2018

Hvert år i februar holdes verdens største økologiske messe i den tyske by Nürnberg, og økologiske virksomheder fra hele Europa - ja hele verden - valfarter til begivenheden for at skabe kontakter og handle.


Argentinsk messestand

Det er en mangeårig tradition på Biofach, at der hvert år sættes særlig fokus på økologien i ét land, som udpeges til Årets Land. I 2017 havde hjemIandet Tyskland fået æren af at blive kåret til årets land..

I 2009 var Danmark valgt til at være årets land, og danske virksomheder var derfor være markant bedre repræsenteret end tidligere år.

I blev mindre præget af Nordisk Mad. Det bliver snare karry, krydderier og linser, får den store opmærksomhed, idet Indien er Årets Land i år. 

Den danske fællesstand omfattede over 40 deltagere. I 2010 har Biofach dog valgt at erstatte udnævnelsen af Årets land med et tema om Fairtrade. Også i 2008 valgte arrangørerne et tema (vin) i stedet for at udpege Årets Land..

Forretningsmøde ved Biofach
Biofach er det årlige mødested for økologiske forretningsfolk kloden rundt, og der bliver holdt utallige møder rundt om i messehallerne.

Tidligere har blandt andet Italien, Polen, Østrig og Argentina været Årets Land ved Biofach.

Biofach holdes i dag flere steder rundt om på Jorden, men det er afgjort moder-messen den sydtyske by Nürnberg, som tiltrækker sig mest opmærksomhed. Her kommer op imod hvert år mellem 40 og 50.000 besøgende til messehallerne som rummer over 2.000 messestande med økologiske produkter.

Biofach er en professionel messe. Der lægges vægt på, at man opgiver firma-navn m.v. ved køb af billet.

Langt hovedparten af messen er helliget økologiske fødevarer, men Biofach har i de senere år foretaget en knopskydning og etableret welness-messen Vivaness, som især omfatter økologisk kosmetik.

Pianist på Biofach
Biofach har efterhånden mange traditioner. Én af dem er, at en pianist byder de besøgende velkommen i Nürnberg Messernes store ankomsthal. 

I 2009 vil Biofach yderligere komme til at omfatte økologisk tøj og tekstiler - et område som Biofach også tidligere har haft med som en del af messen. Allerede i 2008 udvidede Biofach med en særlig afdeling for økologisk vin.

Udover selve den store messe omfatter Biofach også en stadig større Biofach Kongres, som behandler emner både indenfor handel med økolologiske varer, men også certificering og meget andet. Alene kongressens faglige del tiltrækker i dag mange økologisk interesserede. I 2008 havde Biofach-kongresen 9000 deltagere. Den internationale økologiske organisation IFOAM lægger ofte mange møder netop i forbindelse med Biofach, hvor mange af organisationens medlemmer alligevel er i byen.

Biofach startede i 1990 og var på det tidspunkt en lille ubetydelig udstilling med kun en snes virksomheder, som udstillerde i den tyske by Ludwigshafen. Som messen udviklede sig, blev den flyttet til Wiesbaden og senere messehallerne i Frankfurt. I dag er BioFach overtaget af messearrangøren NürnbergMesse, som har lagt den i de store messehaller i den sydtyske by Nürnberg.

Gallamiddag, Biofach
Den økologiske gallamiddag på messens sidste aften omfatter udover god mad også musik og møde mellem mange nationaliteter.

Samtidig har arrangøren løbende udbygget med filial-messer andre steder i Verden. Udover messen i Nürnberg holdes der nu også filial-messer i Tokyo, Boston, Sao Paulo og Shanghai.

Hvert år udstiller en række danske økologiske virksomheder på messen - men de udgør kun en lille del af den danske delegation. De fleste økologiske virksomheder og organisationer besøger Biofach med én eller flere medarbejdere, og det er derfor også et mødested for danske virksomheder indbyrdes. Adskillige danske forretningspartnere har mødt hinanden første gang på nattoget undervejs fra Danmark til Biofach i Nürnberg.

Biofach holdes fra torsdag til søndag, og i forbindelse med messen er der tradition for flere arrangementer for udstillere og andre særligt interesseret.

Fredag aften holdes den såkaldte BioNacht - hvor mange udstillere holder længere åbent for hygge og samvær. Derefter tager mange erfarne Biofach-udstillere ofte ind til centrum af Nürnberg i den store sydtyske ølkælder Barfusser, hvor der serveres fadøl og flæsk i store mængder. Restauranten er ikke økologisk, men den er givetvis en af de få i Nürnberg, som kan rumme så store folkemængder.

Lørdag aften er helliget en økologisk gallamiddag, som typisk arrangeres i samarbejde med Årets Land, og hvor menuen ofte bærer præg af traditioner fra landets køkken. Vil man med til gallamiddagen, skal man huske at købe adgangs-kort, som i nogle tilfælde kan være udsolgt, hvis man ikke køber dem allerede i ved messens start.

Læs evt. Tips om Biofach - gode råd om messen.

Læs også om Biofach i Shanghai

Se Biofach's egne hjemmesider om messerne i:

Nürnberg - Tokyo - Boston Sao Paulo - Shanghai - Mumbai