Danmark har været Årets land før - ligesom Frankrig og Italien.
Læs mere
danske stande på Biofach 2008
Læs om og se billeder fra
danske stande
på Biofach
 Danske stande på Biofach
Se flere billeder fra
danske stande
på Biofach
Gérard Depardieu åbnede Biofach
Billed-reportage fra
Biofach 2008

Biofach:
Danmark valgt til årets land 2009

Biofach 2008 - 21. 24. februar

Fødevareminister Eva Kjer Hansen
I sin tale på pressemødet fremhævede fødevareministerer Eva Kjer Hansen Ø-mærket som en vigtig årsag til, at økologien står så stærk blandt de danske forbrugere.

I forbindelse med åbningen af dette års Biofach i Nürnberg bekendtgjorde ledelsen for verdens største økologiske messe, at der næste år vil blive sat fokus på Danmark - som Årets Land.

Meddelelsen blev givet på et pressemøde, hvor bl.a. fødevareminister Eva Kjer Hansen og Landbrugsraadets præsident Peter Gemælke deltog.

Eva Kjer Hansen tager smagsprøve på Biofach
Under besøget på Biofach besøgte Fødevareministeren en række af de danske stande. Her tager hun en smagsprøve på standen for Højers Pølser

Sidste år blev det bekendtgjort, at Danmark ville blive årets land allerede i 2008, men de danske virksomheder måtte melde fra i erkendelse af, at efterspørgslen var så stor på det danske hjemmemarked, at de knap havde varer til eksport.

Nu er produktionen af blandt andet mælk og svinekød imidlertid i klar stigning, og derfor har Danmark nu meldt sig klar til at modtage de fokus som titlen Årets Land giver.

Da Danmark meldte fra for i år, besluttede Biofach-ledelsen, at droppe Årets Land i 2008 og i stedet sætte fokus på et stærkt voksende marked: Økologisk vin (læs artiklen Biofach 2008 sætter fokus på økologisk vin)