ØkoWeb - Forsiden
  
Læs mere om:
Biofach
2009 reportage 1
2009 reportage 2
2009 reportage 3
 

 

 

Økologisk vin på Biofach
Se flere billeder på
Biofach-reportage 2
På Slaget 12 spillede til Gallafest
Se bl.a. festbilleder på: 
Biofach-reportage 3
Mariann Fischer Boel varsler folkeafstemning
EU-kommissær varslede
Folkeafstemning
om nyt øko-mærke
Se hvad virksomhederne fik ud af Biofach i den
Biofach evaluering
som ØkoWeb har udarbejdet
 
Se listen
Danske virksomheder på Biofach 2009

 danske stande på Biofach 2008
Læs også om
danske stande
sidste årSe også
billed-reportager fra:

Biofach 2010

Fest-året, hvor Danmark var årets land

Biofach 2008
danske stande på Biofach 2008

Biofach 2007
Biofach 2007

Biofach 2006
Biofach 2006

Thise slipper køerne løs på den danske stand

Biofach 2001
Biofach 2001

USA på vej med nationale økologiske regler

Biofach 2000
Biofach 2000
Danmarks første fællesstand i Nürnberg

1200 danskere besøgte Biofach i Nürnberg
Nürnberg d. 19. 22. februar 2009

Niels Ørum-Nielsen, Rise Bryggeri
Niels Ørum-Nielsen fra Rise Bryggeri deltog for første gang på Biofach og var overrasket over de mange kontakter, han fik på messen.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen
Den danske fødevareminister Eva Kjer Hansen var blandt talerne, da Biofach officielt blev inviet torsdag.

Andalusien var som altid stærkt dominerende med en af messens største fællesstande.

Den danske stand var meget varieret. Blandt varerne var økologiske sæbenødder fra Nepal. Nødderne kan bruges i stedet for vaskepulver i vaskemaskinen. Sæbenødderne er resultatet af et projekt etableret af Biosynergi.
 
Milchreis
Milchreis - et risengrøds-lignende produkt - blev på Biofach kåret til "Renner des Jahres" - et af markedets hurtigst sælgende produkter.
Smothie til catering
Det danske danske firma Berrifine har hidtil kun handlet med råvarer til industrien men løftede under Biofach sløret for en smothie-boks til catering-sektoren. 

Familievirksomheden Hansens Flødeis deltog for første gang på Biofach. Hans Jørgen Eibye er far i virksomheden. Til venstre sønnen Rasmus Eibye.

Urtekram var pænt repræsenteret på den danske fællesstand, men som altid var firmaets store stand - på 70 kvadratmeter - placeret i kosmetik-afdelingen Vivaness

Med stor kraft lykkedes det Danmark at præge dette års Biofach. 40 danske fødevarevirksomheder deltog på Verdens største økologiske messe i Nürnberg, heraf 38 på den store fællesstand i hal 1.

Allerede ved Biofachs officielle åbning torsdag kom Danmark i centrum. Både den danske EU-kommsissær Mariann Fischer Boel og fødevareminister Eva Kjer Hansen talte ved åbningen. Fødevareministeren gjorde sig særligt bemærket ved at holde sin tale på perfekt tysk.

Udover det rekordstore antal danske stande var der i år flere danske besøgende end nogensinde før. Næsten 150 kørte med Økologisk Landsforenings busser til messen. Herudover var alle billetter udsolgt på togene fra Danmark til Tyskland. Mange tog desuden selv derned med bil eller fly. Blandt dem var virksomhedsnetværket Fødevareklubben som sendte 32 virksomhedsledere med specialfly fra Billund til Nürnberg. Samlet har Nürnberg Messe opgjort, at 1200 danskere besøgte Biofach i løbet af de fire dage, messen varede. Det er 299 flere danske besøgende end i 2008.

Det store antal danske besøgende har faktisk hjulpet Biofachs arrangører til at trodse finanskrisen og fastholde det samlede antal besøgende i forhold til sidste år. I alt havde Biofach i år 46.771 besøgende mod sidste års 46.484 - altså en vækst på kun 287 besøgende. De 299 ekstra danske besøgende har således sammen med de ekstra besøgende fra det nye tekstilområde sikret den lille vækst besøgstallet.

Udover præsentationen af virksomhedernes produkter, rummede den danske stand også en stor restaurant, hvor kokken Henrik Boserup stod for køkkenet. I lange perioder var der fuldt optaget i restauranten, hvor der blandt andet blev serveret en meget lækker tapas på et "bræt".

Henrik Boserup stod også for en vellykket middag ved den store gallafest lørdag aften, hvor Ann-Mette Elten og På Slaget 12 holdt liv i økologerne til langt ud på natten.

Udgifterne til den store Gallafest var tildels et betalt via et sponsorat fra Arla Foods, Friland og Merkur, men herudover har indsatsen omkring Årets Land på Biofach kostet omkring ti millioner kroner, heraf er størstedelen  finansieret via statstilskud. De 38 fødevarevirksomheder har betalt en samlet standleje på ca. 800.000 kroner samt afholdt en række andre udgifter afhængig af den enkelte virksomheds behov.

Selv om andre europæiske lande har store stande, var det tydeligt, at den danske stand i år var blandt de største og dyreste. Alene udgiften til stålwirer til ophængning at spots over standene løb op i 200.000 kroner.

En stor del af det store budget er dog gået til forberedelse af indsatsen - en indsats som begyndte allerede for næsten et år siden. Blandt andet er der via ambassaderne sikret invitationer til indkøbere over hele Europa. De blev med hjælp fra tolke guidet rundt til de danske stande som havde relevante produkter - en indsats som mange udstillere satte stor pris på.

Selv om Danmark prægede messen på mange måder, var det fortsat de store europæiske lande, som dominerede Biofach. Her er hjemlandet Tyskland fortsat i front med 939 stande. Herefter følger Italien med 397 stande, Spanien med 211 og Frankrig med 175 stande. Det mindre - men  tysktalende -  Østrig kniber sig ind på en femteplads med 112 stande - altså næsten tre gange så mange stande som Danmark.

Det er endnu ikke afgjort, hvilket land som bliver Årets Land næste år.

Se flere billeder fra Biofach 2009:

Økologisk vin på Biofach
Se flere billeder på
Biofach-reportage 2
På Slaget 12 spillede til Gallafest
Se bl.a. festbilleder på:
Biofach-reportage 3