Måneden med fastelavn. Verdens største økologisk messe i Nürnberg

Februar 2015

 
Søndag 1. Københavns Modeuge  
Mandag 2. Kyndelmisse - Semesterstart 6
Tirsdag 3.    
Onsdag 4.    
Torsdag 5. Kronprinsesse Mary  
Fredag 6. Prinsesse Marie  
Lørdag 7.    
Søndag 8.    
Mandag 9.   7
Tirsdag 10.    
Onsdag 11. Biofach og Vivaness i Nürnberg  
Torsdag 12. Biofach og Vivaness i Nürnberg  
Fredag 13. Biofach og Vivaness i Nürnberg  
Lørdag 14. Valentinsdag - Biofach og Vivaness i Nürnberg  
Søndag 15. Fastelavn  
Mandag 16.   8
Tirsdag 17.    
Onsdag 18.    
Torsdag 19. Kinesisk Nytår starter  
Fredag 20.    
Lørdag 21.    
Søndag 22. Copenhagen Food Fair  
Mandag 23. Copenhagen Food Fair 9
Tirsdag 24. Copenhagen Food Fair  
Onsdag 25.    
Torsdag 26.    
Fredag 27.    
Lørdag 28.    
Copenhagen Food Fair holdes i Bella Center og henvender sig til professionelle indenfor fødevarebranchen. Med udgangspunkt i regeringens målsætning om, at der skal være 60% økologiske råvarer i offentlige køkkener i 2020 er der mange økologiske aktiviteter på messen, herunder et særligt økologisk messe-område.

Biofach i den sydtyske by Nürnberg er verdens største økologiske messe. I tilknytning til Biofach messen holdes også en messe velvære - herunder økologisk kosmetik - Vivaness. For første gang i mange år udstilles i år også med økologiske tekstiler.

Biofach vælger ofte Årets Land, som der sættes særlig fokus på. I 2015 er valget faldet på Holland.

Messen EPIF, Eco-Products International Fair er en økologisk og bæredygtig messe som går på skift mellem en række asiatise lande. Messen har tidligere været holdt i Filippinernes hovedstad Manila samt i Malaysia, Thailand, Singapore, Vietnam og Indonesien

De fleste skoler holder vinterferie i uge 7 eller 8. Vinterferien er ikke en lovmæssigt fastsat ferie, og skolerne eller kommunerne kan derfor selv vælge, hvornår de holder den - eller de kan vælge at bruge fridagene til andre ferier eller fridage på et andet tidspunkt af året.

Fastelavn falder oftest i februar - således også i år.

Første hverdag i februar begynder forårs-semesteret på universiteterne og mange højere læreanstalter.

Valentinsdag, som falder 14. 14. februar er en forholdsvis ny tradition i Danmark. Det er en katolsk tradition som blev indstiftet af pave Gelasius i år 496 for at hylde Sankt Valentin, som angiveligt med livet som indsats viede unge soldater, selvom kejser Claudius II havde forbudt det soldaterne at gifte eller forlove sig. Han blev henrettet ved halshugning d. 14. februar. Selv om dagen i dag oftest forbindes med at være en hyldest til de elskende, er den oprindelig nok i højere en hyldest til ægteskabet. Traditionen er vidt udbredt i USA, hvor der er tradition for at sende Valentinskort og give blomster, chokolade eller andre kærlighedsgaver til sin elskede.

Kyndelmisse betragtes traditionelt som årets koldeste dag. Dagen betragtes som vinterens midte, og et gammelt husråd tilsiger, at landmænd på denne dag stadig skal have halvdelen af vinterfoderet tilbage.

Københavns Modeuge holdes to gange årligt. Økologisk tøj er stadig kun en niche på den store modebegivenhed, men stadig flere tøjfirmaer har lanceret økologiske modeller, og på CIFFKIDS - messen for børnetøj er der forholdsvis mange økologiske tøj-virksomheder. Læs reportage om økologi på modeugen fra et tidligere år.

Kinesisk Nytår – Fårets / Gedens år. Det kinesiske nytår var to uger og er det helligdage i Kina som varer to uger. Festen kaldes også Forårsfestival og begynder den første dag i den første måned af det kinesiske år, som starter ved 2. nymåne efter vintersolhverv. Nytåret slutter på den 15. dag med Lanternefestival. I 2015 går Kina ind i Fårets / Gedens år d. 19. februar

skudår er der 29 dage i februar. I modsætning til, hvad mange tror, er skuddag d. 24. februar og ikke den 29. februar