Økologisk nyhedsarkiv

Klik her
hvis du vil se dagens nyheder

(Hvis du vil se mere i arkivet, kan du i stedet klikke her)

SkånemejerierneSvensk økologisk mælk ved Tivoli
Det kan næsten ikke blive mere ydmygende: Netop i 350-året for Sveriges overtagelse af Skåne, angribes København fra Skåne på én af Danmarks stoltheder, mejeribruget. Skånemejerierne begynder at sælge svensk økologisk mælk i centrum af København. I den hæderkronede restaurant Nimb, som klæber sig op ad Tivoli, har Skånemejerierne indrettet et mikromejeri, som hver morgen modtager 4000 liter svensk økologisk mælk til salg i centrum af København. Men det er kun første skridt i invasionen. Skånemejerierne har langt større ambitioner end det. Læs mere 30. april.2008
KalvJytte Abildstrøm konkurrerer med køer i trængsel
På søndag løber tusindvis af køer for første gang i år på græs, og tusindvis af byboer vil følge dem med øjnene, når den såkaldte Økodag løber af stabelen. Dagen er sjov og spændende for mange, men den afslører også, hvor ubalanceret den danske kvægbestand er fordelt. Langt de fleste arrangementer er placeret på jyske gårde, hvor der er mange køer -og kun ventes begrænset besøg. Omvendt på øerne. På Fyn er I/S Nørregaard alene om at dække fynboernes behov, og på Sjælland ventes der tusinder på hver eneste af de kun seks gårde, som holder Økodag. Stensbølgård slog sidste år rekord med imod 6000 besøgende og fik udsolgt af økologiske burgere, da der var solgt 1200. I år venter gården endnu flere besøgende, og man har derfor hakket to køer for at dække behovet for hakkekød til de mange burgere. Enkelte gårde på Sjælland nævner nu muligheden for, at Økodag på Sjælland drukner i sin egen succes, idet der er frygt for, at flere gårde vil melde fra næste år for at undgå belastningen fra de mange biler og mennesker på jorden. Sker det, kan de resterende frygte at se frem til endnu flere besøgende.

Andre økologisk interessede kan i morgen aften i stedet vælge at tage til det Klimamøde, som Landsforeningen Økologisk Byggeri og Landsforeningen for Økosamfund holder i forbindelse med deres generalforsamling nær Ringsted. Her er fri adgang, og man kan blandt andet møde Jytte Abildstrøm og selvbyggeren Steen Møller, som begge har ambitioner om at være mindst lige så underholdende som køer  17. april.2008

Økologisk barBillige økologiske cocktails til dem som bærer grønt
På fredag skænkes der op i Danmarks første økologiske cocktailbar. På Nørrebro i København åbner Soupanatural som udover økologiske cocktails tilbyder økologisk suppe og økologisk morgenmad. Baren søger om at blive et godkendt økologisk køkken og kan derfor se frem til at blive en af de helt få godkendte økologiske serveringssteder i København.

Soupnatural bliver samtidig det første serveringssted i København som tilbyder Cocktail To Go, som åbner mulighed for, at man tager sin drink med og nyder den under åben himmel i de lune sommeraftener.

I forbindelse med åbningen af cocktail-baren på fredag kl. 14 tilbyder Soupanatural halv pris på alle cocktails - til de gæster, som bærer grønt :-)  Læs mere 1. apris.2008Andre emner:

Fuck for Forest - økologisk sex
Støt naturen:
Se Øko-Porno

Læs om Fuck For Forrest og andet fra det økologiske overdrev på kult-siden:
Abaca

Vi skal markere klare synspunkter
Nyvalgt formand ønsker stærk økologisk profil i Dansk Landbrug


En sejr over kopiproducenterne
Kommentar til dommen over den danske feta-ost


Juleanden truet af influenza-krav
Christian Hansen vil lukke sin produktion af ænder, gæs og kalkuner, hvis fødevaremyndighederne kræver dem indendørs.

 Pernille Krøyer Dynesen
Danmarks eneste økologiske butikskæde ligger i Spanien
Pernille Krøyer Dynesen forsyner solbrune tilflyttere med økologisk juleand og Hanegals flæskesteg i Marbella på Costa del Sol.

Er Ø-mærket værdiløst?
Udenlandsk sprøjtet frugt kan fuldt lovligt mærkes med det danske Ø-mærke.

Konventionel fisk trylles økologisk
Under et økologisk høstmarked serveredes konventionel ørred - men på tirsdag vil Hans Chr. Schmidt gøre dem økologiske

Don Ø
Don Ø i problemer

Grisevæddeløb i under madfestival i Tivoli


Australien dyrker over 40% af verdens økologiske areal


Økologisk golfbane
Økologisk golf på vej
N
yt forsøg på at etablere en økologisk golfbane på Sjællands Odde.


Boykot almindeligt svinekød!

Dyrenes Beskyttelse indleder massiv kampagne for at sætte fokus på konventionelle svins usle liv

IFOAM får ny chef
Første kvindelige direktør for den internationale økologiske organisation


Økologisk labyrint blomstrer i Tyskland


Thise Mejeri udvider

Det nordvestjyske mejeri øger snart sin indvejning med 50 procent, men Arla tvinger mejeriet til ekstra omkostninger med at hente små sjatter mælk hos kommende leverandører.


Urtekrams ejer køber Nutana
Ross Jackson køber det konkurrenten for seks millioner kroner

Julekalenderen er reddet
Chokoladefirmaet Økoladen har lanceret økologisk julekalender både til børn og voksne
Se:
Jul i Økoland

Se ældre nyheder og annoncer i ØkoWeb'ens nyhedsarkiv