Se deltagerne:

Kolonialvarer


Mejerivarer


Øvrige varer

Mel
Special-kategori

Kampen om:
Økologisk Guldmedalje 2006Endnu engang er der konkurrence om, hvem som har de bedste økologiske produkter: Kampen om den Økologiske Guldmedalje.

I år er tilmeldt 89 produkter i fire forskellige kategorier: Mejeriprodukter, Kolonialvarer, Øvrige produkter samt årets specialkategori Mel.

Vinderne af konkurrencen kåres i forbindelse med messen Eat06 i Øksnehallen i København under Copenhagen Cooking festivalen. Lørdag d. 26. offentliggøres vinderne af de tre hovedkategorier, mens resultatet af specialkategorien Mel offentliggøres søndag. Overrækkelsen af præmierne finder begge dage sted kl. 14.

Sonja Bock og Tina Scheftelowitz
Sonja Bock og Tina Scheftelowitz smager på is. Foto: Økologisk Landsforening

Dommerne i årets konkurrence er dansk gastronomis grand old man kokken Ervin Lauterbach samt de såkaldte salathoveder Sonja Bock og Tina Scheftelowitz. De to sidstnævnte har blandt andet udgivet bogen Suveræne salater.

Konkurrencen om økologisk guldmedajle går helt tilbage Den Økologiske Verdensudstilling i København for præcis ti år siden - august 1996.

Ervin Lauterbach
Kokken Ervin Lauterbach studerer cider fra Fejø. Foto: Økologisk Landsforening

Seks år senere blev konkurrencen taget op som en dansk kappestrid i 2002, hvor 15 varer var tilmeldt konkurrencen. Under endnu en dyst i 2004 var antallet af konkurrerende produkter steget til 40, og i år er antallet endnu engang mere end fordoblet og har nu nået 89 økologiske produkter.

Helt speciel for i år er specialkategorien Mel, hvor hele 20 forskellige produkter deltager. I modsætning til de andre kategorier er her også medtaget "gamle travere" som Kornkammerets Hvedemel - et af de længstlevende økologiske varemærker i danske supermarkeder.

Blandt de gengangerne i konkurrencen er Mølle Skovly (som vandt guld med sin marcipan allerede i 1996), Hanegal,  Urtekram og Thise.

Adskillige nye virksomheder er kommet til, men selv om Kornkammeret og Friland har meldt sig på banen, er det påfaldende, at det især er de mindre og de specialiserede økologiske virksomheder som dominerer feltet af nye produkter og virksomheder i konkurrencen.

Konkurrencen om Økologisk Guldmedalje arrangeres af Økologisk Landsforening.