Naturkosmetik og økologisk kosmetik
 
Kosmetik mærker
 
Kosmetik Forhandlere
Tøj og mode:
Levi's lancerer økologiske jeans

15. juli 2006


Skjorter, bukser og kjoler har i længe haltet langt efter mad i den økologiske branche. Økologiske kunder køber mest varer, som kan spises, mens produkter som tøj og kosmetik halter langt bagefter.


Fra næste år vil også Levi's E Line kunne fås økologisk
Foto: Levi Strauss

Økologisk tøj sælges overvejende via postordre og internetsalg, mens butikker for tøj og mode har været meget tilbageholdende på det økologiske område. Større butikker og tøjfirmaer har næsten ikke rørt det.

Nu er der måske ændringer på vej. Det store tøjfirma Levi Straus & Co. - bedre kendt som Levi's - har nu meddelt, at de lancerer økologiske cowboybukser i november. De nye bukser vil blive lanceret som Levi's Eco, og vil i første omgang kunne købes i Levi's egne butikker i USA.

Firmaet varsler dog, at det allerede henimod jul vil være muligt at købe Levi's 506 Standard til drengene og Levi's 570 Straight Fit til piger i europæiske butikker.

I 2007 vil flere andre bukser blive introduceret i økologisk version - herunder den den såkaldte "E Line", som allerede har omfattet produkter produceret af genbrugsbomuld.


Der varsles flere eco-modeller i 2007 herunder også nogle modeller, som kun er delvist økologiske
Foto: Levi Strauss

De økologiske bukser vil kunne kendes nederst på højre bukseben, hvor der vil være broderet et lille "e", som også vil kunne ses inde i en forlomme. Det er vigtigt, at der er tale om et lille "e", idet firmaets prestigefyldte "E line" bruger det store "E".

Udover at lancere bukserne som 100 procent økologiske, understreger firmaet, at emballagen også vil være i økologisk bomuld og genbrugspapir. Tryksværten til teksten vil være baseret på soya.

Kontrollen over den bomuld som skal bruges til bukserne skal tilsyneladende varetages af flere økologiske kontrolorganer. Virksomheden undstreger dog, at de alle vil være godkendt af enten det amerikanske landbrugsministerium USDA eller af EU.

Bomuldsproduktion har traditionelt været blandt de mest intensive, når det gælder brug af pesticider og og brug af kemikalier. Bomuld har også været et område, hvor der er stor interesse for brug af gensplejsning GMO. Selv om bukser ikke kan spises, er der derfor markante miljøgevinster, hvis produktionen lægges om til økologisk drift.