ØkoWeb forside
 
Læs mere om:
Økologisk TøjiSay:
Nyt økologisk tøj fra Them

Økologi på Københavns modeuge 6. - 10. februar 2008

Standen for ISay på modemessen CIFF
Isay har besluttet at økologien skal omfatte andet en blot bomuld. Derfor havde virksomheden sikret sig lavenergipærer til sin stand på CIFF i Bella Centret

Indtil for nylig var iSay et varemærke indenfor virksomheden Womens Wear i Herning, men i dag er det en selvstændig virksomhed i byen Them - syd for Silkeborg - ejet af bl.a. Hans-Kurt Bejer.

Den nye ejer lægger stærk vægt på at lægge en miljøvinkel på virksomheden, og i august 2007 introducerede han den første økologiske kollektion. Økologisk tøj udgør i dag omkring en femtedel af virksomhedens samlede kollektion og omkring en tredjedel af virksomhedens udvalg af jeans. De økologiske styles er især lagt i denim og de grå modeller.

Økologisk bomuld er dog ikke den eneste miljø-vinkel i virksomheden. I forbindelse deltagelse i messer som CIFF sikrer Hans-Kurt Bejer sig, at spots og anden belysning er lavenenergipærer. Bæreposer er i genbrugspapir, og bøjlerne er i bambus.

- Jeg tror ikke vores varer bliver solgt fordi, de er økologiske, indrømmer Hans-Kurt Bejer, men jeg vil gerne, at vi lægger miljø ind som en holdning i hele virksomheden.

Derfor forudser direktøren også, at iSay fortsat vil sælge økologisk tøj, selv om det senere skulle gå af mode igen.

Tøjet fra ISay sælges i Skandinavien og Tyskland. De økologiske modeller er dog i første række introduceret i virksomhedens to koncept-butikker, som ligger på Fisketorvet i København samt i Kristiansand i Norge.

iSay
Knudlundvej 3
8653 Them
tlf. 87 24 45 00