ØkoWeb forside
 
Læs mere om:
Økologisk Tøj

 

Jackpot:
Den økologiske kollektion fra IC Companys

Økologi på Københavns modeuge 6. - 10. februar 2008


Direktør Sune Bjerregård, Jackpot, ved det økogiske hjørne på brandets stand på CIFF.

Jackpot er en del af IC Companys, som er blandt Danmarks absolut største indenfor modebranchen. Udover Jackpot omfatter virksomheden andre store mærker, herunder Cottonfield, InWear og Matíníque.

I koncernen er Jackpot dog stadig det eneste brand som har bevæget sig ind i den økologiske niche.

Ifølge direktør Sune Bjerregaard er økologi også særlig oplagt for netop Jackpot. Brandet betegner sig selv som "updated classic" og lægger i forvejen vægt på brug af naturmaterialer, rettet mod den kreative og socialt indstillede kvinde.

Jackpot har arbejdet med økologi i omkring to år, og økologisk bomuld indgår nu i 15 - 20 procent af brandets samlede kollektion, selv om Sune Bjerregaard vedgår, at det endnu langtfra udgør en tilsvarende del af salget.

Jackpot har valgt at føre det økologiske koncept helt til dørs. Tøjet er økologisk certificeret (GOTS) fra bomuldsmarken og helt ud til det færdige produkt. Herudover har Jackpot valgt at lade sig certificere i henhold til SA8000 som sikrer sociale forhold og menneskerettigheder for dem som arbejder med bomuldsproduktionen.

Endelig har Jackpot tilsluttet sig den hollandske organisation Made By, som betyder, at hvert enkelt stykke tøj har et tracking-nummer, som kunden kan slå op på internettet og se, hvor bomulden kommer fra og følge produktet hele vejen igennem produktionsprocessen.

Jackpot
IC Companys Denmark A/S
Vesterbrogade 149
1620 København V
tlf. 33 78 28 28