Økologiske artikler
i udvalg - fra ØkoWeb DanmarkNyt økologisk supermarked i Århus
24. juli 2015
Helsekostbutikken Jordens Frugter er flyttet til større lokaler og fremstår nu som et egentlig økologisk supermarked
Det økologiske areal falder
16. juli 2015
De økologiske landmænds areal faldt sidste år med 3 procent. Det samlede areal er nu igen under rekord-året 2002, og reelt har det økologiske areal ikke oplevet stigninger i det nye årtusind.
Økologer hårdt ramt af jordskælv i Nepal
7. maj 2015
Søbogård har igennem flere år hjulpet med at etablere Gamcha Organic Farm nær Katmandu. Nu er den økologiske farm og gæstehus lagt i ruiner, og meget tyder på, at mange økologiske landmænd, som har leveret til Søbogårds produktion af økologisk is.
Salget af økologiske fødevarer stiger stadig
23. april 2015
Kronprinsse Mary deltog ved Økodag, hvor køerne lukkes på græs - men det gjorde demonstranter fra den veganske bevægelse også.
Succes og kritik for Økodag
20. april 2015
Kronprinsse Mary deltog ved Økodag, hvor køerne lukkes på græs - men det gjorde demonstranter fra den veganske bevægelse også.
Årets første økologiske kartofler
(8. maj 2008)
Gæsterne på Axel Hotel Guldsmeden får i år glæden af at sætte tænderne i de første økologiske kartofler. Hotellet er kendt for sin økologiske profil.
Svensk mælk på Nimb i Tivoli
(6. februar 2008)
København har fået sit første økologiske mejeri
Økologisk cocktail-bar med suppe og økologisk brunch
(1. april 2008)
København har fåeet et nyt økologisk serveringssted, som lægger vægt på de dagligdags hurtige måltider.
Restaurant Geranium lægger vægt på biodynamiske råvarer
(26. august 2008)
Kokkene bag ny Michelin-restaurant, Rasmus Kofoed og Søren Ledet, lægger vægt på både økologi og biodynamik.
Økologisk tøj til mænd
(6. februar 2008)
Far og søn har begge arbejdet i tøjbranchen det meste af deres liv. Nu har de grundlagt en ny serie modetøj til herrer.
Statoil opgiver at sælge økologisk kaffe
(28. januar 2008)
På tankstationer landet over kan man købe økologisk morgenbrød - men ikke økologisk kaffe. Statiol har opgivet kaffen efter at være ramt ind i nogle af de problemer som også restauranter og offentlige storkøkkener beklager sig over.
Start firehjulstrækkeren og tænd for elvarmen
(2. januar 2008)
Det eneste regeringen gør for at redde klimaet, er at opfordre os grønne forbrugere til at sænke vores CO2-udslip med 1 ton. For at tvinge regeringen til at handle må vi øge deres risiko for at blive til grin ved klima-topmødet i 2009. Derfor må vi sætte vores energiforbrug op i 2008.
Økologisk nytårstorsk
(27. december 2007)
Økologisk fisk er ikke længere nogen nyhed - især i form af ørred. Til de kommende nytårs-fester kan man imidlertid nu også få økologisk torsk. Den kan dog endnu kun fås få steder i København og Århus.
Vero Moda lancerer økologisk tøj-kollektion
(21. december 2007)
Den danske tøj-virksomhed Bestseller styrker sine initiativer på det økologiske område. Nu lanceres økologisk dametøj under varemærket Vero Moda. Tidligere på året introduceredes herretøj i varemærket Jack & Jones. Senere i 2008 sender koncernen økologisk børnetøj på markedet.
Hanegals gårdbutik lukker
(17. december 2007)
Gårdbutikken nær Silkeborg har været blandt de kendeste gårdbutikker i landet, men for fremtiden kan private kun købe kød én gang om måneden - og kun kontant.
Århus får sin første økologiske modebutik
(6. september 2007)
Skrædderen Anja Dalby åbner en tøjbutik med moderigtigt økologisk tøj i Jægergårdsgade i Århus
De Radikale vil omlægge Danmark til økologi
(15. august 2007)
Det Radikale Venstre har i sin Økologiplan 2020 foreslået at omlægge 25 procent af landbruget til økologi inden år 2020. På længere sigt skal 90 procent af Danmark være økologisk, og økologi skal være en del af markedsføringen af Danmark i udlandet.
Green Cotton bliver varemærke for økologisk tøj
(25. juli 2007)
Det danske tøj-firma Novotex i Ikast var pionér indenfor økologisk tøj. Hidtil har det dog kun været solgt som private label. Nu lancerer virksomheden imidlertid Green Cotton som varemærke indenfor tøjmode - stadig økologisk.
Skuptur af Bernhard LipsøeDanmarks største ko opstilles ved Thise Mejeri
(23. maj 2007)
Thise Mejeri havde planlagt en stor fest ved indvielsen af mejeri-udvidelsen i juni. Men fest er aflyst, fordi byggeriet blev mere omfattende end ventet. Afsløringen af mejeriets nye vartegn - en jern-ko på over seks tons - er imidlertid ikke udsat. Den udstilles nu ved Skive Museum, inden den kommer videre til Thise
Kan økologisk byggeri redde skolen?
(23. april 2007)
I Favrskov Kommune udstykker den økologiske landmand Vagn Kirkegaard 11 storparceller til familier som ønsker at bygge miljøvenligt og have lidt jord til at store køkkenhaver eller dyr. Han håber, det kan skabe så meget liv, at det kan redde landsbyskolen
De første 18 huse er åbne på økologisk byggeudstilling
(4. april 2007)
Projektet Fremtidens Parcelhuse udstiller i april de første af de 82 miljøvenlige boliger, som er planlagt til at ligge i Herfølge syd for København. Husene udgør tilsammen Danmarks hidtil største miljøvenlige byggeudstilling Tegninger af husene har tidligere været udstillet på Miljøfestivalen i København.
Farmers Market på vej i flere byer
(14. marts 2007)
Det skal ikke kun være Ebeltoft som har et Farmers Market for lokalte kvalitetsfødevarer. Et informationsmøde på Christianborg har resulteret i, at flere har meldt sig til at etablere Farmers Maret i bl.a. Kolding, Roskilde samt på Midtsjælland, Fyn og Nørrebro i København.
Eksport initiativ udsat
(16. januar 2007)
Mangel på økologiske varer forhindrer at Danmark kan blive Årets Land på verdens største økologiske messe, Biofach
Knud FoldschackManden med husene
(10. januar 2007)
Advokat Knud Foldschack er især kendt som konsulent for Ungdomshuset og Christiania, men han har i årevis været kendt i økologiske kredse og står bl.a. som administrator for ejeren af Økologiens Hus.
Pernille Krøyer Dynese, Bionatura Danmarks eneste økologiske butikskæde ligger i Spanien
8. december 2006
Mens danskerne går snøftende rundt og leder efter en økologisk and til jul, er det anderledes på Costa del Sol. Her ligger Danmarks eneste økologiske butikskæde, hvorfra Pernille Krøyer Dynesen forsyner solbrune tilflyttere med økologisk juleand og Hanegals flæskesteg.
Kristian HergetKristian Herget fylder 50 år
7. december 2006
Den Økologiske Landbrugsskoles markante leder Kristian Herget har fødselsdag. Ifølge eget udsagn må han nu forventes at være halvvejs i livet - så sund som økologi er.
Juleanden bliver lovlig
(12. oktober 2006)
En ny bekendtgørelse gjorde økologiske juleænder ulovlige i september, men nu har forbrugerministeren godkendt et pilotprojekt, som hjælper dem som holdt de sidste økologiske juleænder i live.
Flere økologiske slagtere i Århus
(11. september 2006)
Århus er godt på vej til at have to økologiske slagtere. Den ene har dog fortsat problemer med at skaffe økologisk oksekød og lam.
Økologisk fokus på børnetøj
(9. august 2006)
På modemessen i Bellacentret udstiller tre firmaer med økologisk tøj. Alle sælger de børnetøj.
Økologiske jeans i julehandlen
(15. juli 2006)
Levi's varsler økologiske jeans. De første bukser ventes til Europa allerede i år.

Økologisk hundefoder og kattefoder
(5. juli 2006)
Kun de færreste katte- og hundeejere har erfaring med økologisk foder, men nu er der kommet tørfoder i en række dyrehandler.

Forsøg med Maria Thuns Såkalender
(21. juni 2006)
For biodynamiske jordbrugere har Maria Thuns Såkalender været et "must" i mange år. Her bruges sol, måne og sterner til at bestemme, hvornår man skal så, høste og luge. Men virker det? Det skal en række markforsøg nu vise.
Økologisk Kongres blev en succes
(1. juni 2006)
Det lykkedes at gøre den danske tradition med en økologisk kongres til en international begivenhed i Odense.
Skolemadsordning anklages for snyd
(3. maj 2006)
Kun 54 procent af maden fra Københavns Økologiske Sunde Skolemad er økologisk, og køkkenet som leverer maden er ikke økologisk godkendt. Ville det samme blive accepteret, hvis en privat virksomhed reklamerede for økologi uden at leve op til kravene?
Miljøvenlig byggeudstilling i Køge
(10. april 2006)
Op imod 80 nye huse med lavt forbrug af energi og bygget af miljøvenlige byggematerialer udstilles som modeller i Køge og vil næste år blive opført i Herfølge
Nitrit bliver tilladt i økologisk kød
(31. marts 2006)
Danske økologer er isoleret i næsten EU, hvor nitrit anses for nødvendigt. Europa-parlamentariker kræver sagen indbragt for EF Domstolen.

Fodbold dommer i kamp for Fair Trade
(27. feb. 2006)
Tv-kokken og Nikolaj Kirk og fodbolddommeren Kim Milton er blandt de fire Fairtrade Figthers som i uge 9 slås for den politiske forbrugere

Biofach i Muhammeds skygge - men med lyse udsigter
(20. feb. 2006)
Et rygte om, at danske virksomheder skulle boykotte Biofach som konsekvens af den internationale krise kunne ikke ødelægge en ellers optimistisk stemning på årets store økologiske messe.
Fugleinfluenza: Økologiske høns holdes inde (16. feb. 2006)
Fødevarestyrelsen har udsendt retningslinier, som kræver at høns holdes inde. Det strider imod de generelle økologiske regler - men der gøres en undtagelse.
Økologisk golf på banen igen (7. feb. 2006)
Christian Eriksen gør et yt forsøg på at etablere en økologisk golfbane på Sjællands Odde
Økologisk salg stiger i COOP (19. jan. 2006)
Irmas økologiske salg er steget med 15 procent, og salget af økologiske kød er i hele COOP steget med næsten 20 procent.
Økologisk Kongres 2006 (18. jan. 2006)
Kongressen i Odense bliver større og mere international
Vind i Lotteriet: Sælg dine vare i Irma (18. jan. 2006)
Det er vanskeligt for små virksomheder at få deres varer ind på hylden i et supermarked, men nu er det muligt at vinde pladsen i en konkurrence.

Nyt mærke for dyrevelfærd (9. jan. 2006)
Dyrenes Beskyttelse introducerer en afløser for Det Røde Segl som skal hjælpe forbrugerne til af finde kød fra dyr som har haft god velfærd

Jubilæum (5. dec. 2005)
ØkoWeb Danmark har eksisteret i 10 år og er dermed en af Danmarks ældste webportaler
Eksporten af økologi stiger (30. nov. 2005)
Den vigtigste eksportgruppe er mejeriprodukter og æg, men kaffe, té, kakao, chokolade og krydderier er faktisk også blandt Danmarks vigtigste eksportvarer.
29 procent kender EU-mærket (22. nov. 2005)
Kampagne til ti millioner kroner øgede kendskabet betragteligt, men kampagnens hjemmeside var næsten uden betydning.
Egnsmælk er blot begyndelsen (14. nov. 2005)
Arlas økologiske Egnsmælk skal bidrage til at øge varitionen på mælkemarkedet og bringe Arla tilbage på markedet for mærkevaremælk.
Vi skal markere klare synspunkter (28. okt. 2005)
Nyvalgt formand ønsker stærk økologisk profil i Dansk Landbrug
En sejr over kopiproducenterne (25. okt. 2005)
Kommentar til dommen over den danske feta-ost
Andeproduktion truet af influenza-krav (22. okt. 2005)
Christian Hansen vil lukke sin produktion af ænder, gæs og kalkuner, hvis fødevaremyndighederne kræver dem indendørs.
Verdens fødevaredag d. 17. oktober (17. okt. 2005)
Statskonsulent Søren Skafte skriver i anledning 60 året for FAO's grundlæggelse.
Økologi på lange bare ben (5. okt. 2005)
Præsentationen af deltagerne i Miss Earth konkurrencen er i Ekstra Bladet blevet præsenteret som Økologiske miss'er ved poolen.
FoodCulture om økologi (5. okt. 2005)
Landbrugsraadets nye blad FoodCulture har sat fokus på økologien, som vækker stadig mindre debat - men stadig kan bruges strategisk af bl.a. discountkæden Netto.
Er Ø-mærket værdiløst? (30. sept. 2005)
Udenlandsk sprøjtet frugt kan fuldt lovligt mærkes med det danske Ø-mærke. Er det vildledende markedsføring?
Australien dyrker over 40% af verdens økologiske areal (24. sept. 2005)
Den internationale økologiske organisation IFOAM afsluttede sin verdenskongres med at vedtage Adelaide Deklarationen.
Høstmarked: Konventionel fisk trylles økologisk (4. sept. 2005)
Økologisk dambrug serverede konventionel ørred - men på tirsdag vil Hans Chr. Schmidt gøre dem økologiske
Økologisk søsætning af vikingeskib (4. sept. 2005)
Flere tusind thyboer spiste og drak økologisk under søsætning af vikingeskib ved Doverodde
Gebyr på økologi-kontrol (27. aug. 2005)
I sit forslag for næste års finanslov foreslår regeringen, at økologiske landmænd skal betale gebyr for at blive kontrolleret.
Boykot almindeligt svinekød! (25. aug. 2005)
Dyrenes Beskyttelse indleder massiv kampagne for at sætte fokus på konventionelle svins usle liv
IFOAM får ny chef (24. aug. 2005)
Første kvindelige direktør for den internationale økologiske organisation
Don Ø i problemer (22. aug. 2005)
Grisevæddeløb i under madfestivalen i Tivoli
Økologisk labyrint blomstrer i Tyskland (19. aug. 2005)
Tysk universitet indvier en 4 hektar stor labyrint af økologisk solsikke, majs og hamp.
Thise Mejeri udvider - men på jysk (11. aug. 2005)
Det nordvestjyske mejeri øger snart sin indvejning med 50 procent og planlægger lancering af nye koncepter for mælk, men Arla tvinger mejeriet til ekstra omkostninger med at hente små sjatter mælk hos kommende leverandører.
Urtekrams ejer køber Nutana (9. aug. 2005)
For 6 millioner kroner har Ross Jackson købt Urtekrams gamle konkurrent.

Succes og succeskriteriet for det økologiske (5. marts. 2001)
Tale af lektor Jan Holm Ingemann

Fremtidens bondehjem (5. marts. 2001)
Tale af Jeppe Aakjær ved husmandsmøde i 1916
(5. marts. 2001)