Økologisk restaurant
Find:
Økologiske restauranter
I København
og på Sjælland

Økologisk mejeri København:
Svensk mælk på Nimb i Tivoli
30. april 2008

Restaurant Nimb, Tivoli
Restaurant Nimb som i fremtiden også skal rumme et økologisk mejeri i hjertet af København. Foto: Tivoli

Netop i 350-året for Sveriges overtagelse af Skåne oplever København en skånsk invasion på en af de ømmeste danske tæer: Mejeribruget.

Kristi Himmelfartsdag d. 1. maj åbnes et skånsk mejeri midt i København. To svenske landmænd skal levere 4000 liter økologisk mælk til restaurant Nimb ved Tivoli, som for fremtiden får eget mejeri.

Mejeriet drives af Løgismose Mejeri, hvoraf Skånemejerierne netop har købt en tredjedel af aktierne. Løgismose er udset til at være adgangsvej for et fremtidigt salg af skånsk mælk i Danmark, og det første initiativ er etableringen af et mikromejeri i Nimb ved Tivoli.

ProViva - økologisk frugtdrikI første række sælges mælken i butikken ved Nimb, i Løgismoses butikker samt i Irma ved Tivoli. Men på sigt har Skånemejerierne ambitioner om at komme længere ind på det interessante danske mælke-marked.

SkånemejeriernePå mejeriet ved Tivoli vil der kun blive produceret almindelig konsummælk og smør, men Skånemejerierne har blandt andet planer at introducere en række nye produkter på det danske marked, herunder deres succesfulde frugtdrik ProViva, hvoraf Skånemejerierne venter at kunne sælge halvanden million kg allerede i det kommende år. Én af smagsvarianterne af ProViva (pære/kiwi) er økologisk.

Restaurant Nimb, Tivoli
Foto: Tivoli

Sammen med Løgismose planlægger mejerierne i Skåne at udvikle nye mejeriprodukter og helseprodukter både til det danske og det øvrige skandinaviske marked.

Skånemejerierne har ambition om at øge sin omsætning fra 2,8 milliarder svenske kroner i 2007 til 3,4 milliarder i 2009-2010 gennem eksport af kvalitetsprodukter med en stærk helseprofil.

Købet af en tredjedel af aktierne i Løgismose Mejeri er udset til at bidrage til den strategi.