Økologisk nyhedsarkiv

Klik her
hvis du vil se dagens nyheder

(Hvis du vil se mere i arkivet, kan du i stedet klikke her)

Fredag 31. marts 2006


Dan Jørgensen (MEP) foreslår, at nitrit skal for EF Domstolen

Kl. 12.45
Danske økologer er isolerede i nitrit-sagen
I sidste uge blev det endegyldigt afgjort, at nitrit skal tillades i økologiske pølser. Europaparlamentarikeren Dan Jørgensen mener, at sagen bør indbringes for EF Domstolen.

Problemet er imidlertid, at danske økologer stort set er alene om at bekæmpe nitrit. Andre landes økologer tør knap spise pølser uden nitrit. Læs baggrund

Torsdag 23. marts 2006

Kl. 11.15
IrmapigenIrma slog verdensrekord i økologi
Med en øko-andel på 30,2 procent erklærer supermarkedskæden Irma sig som indehaver af ny verdensrekord i økologisk salg. Kæden havde sat som mål at nå 20 procent på én uge - men nåede altså over 30.

Kædens mest sælgende butik blev Irma Tagensvej på Nørrebro, som havde en øko-andel på 40,6 procent.

Fredag 17. marts 2006

økologisk roastbeef
Irmakunderne får nu mulighed for at vælge roastbeef i stedet for den daglige kødsovs

Kl. 19.20
Vi er trætte af kødsovs!!!!
Irmas øko-kampagne har inspireret til et rent stjerneskud i nye øko-produkter. Kødselskabet Friland har valgt at introducere en helt ny kødserie: økologisk Ungokse. Økologisk kød har indtil nu været næsten synonymt med hakket kød, som til gengæld fås overalt i landet. De kræsne sjællandske Irma-kunder er imidlertid ved at være godt trætte af kødsovs. Derfor tilbyder Friland dem nu luksusudskæringer som wokstrimler, roastbeef og ribeye af kød som har modnet i mindst to uger og kommer af unge stude og kvier.

Onsdag 15. marts 2006

Kl. 10.00
Økologisk fisk - ørredØkologi-kampagne går i fisk
En af de varer, som Irma lancerer under økologikampagnen i denne uge er økologisk fisk. Det er Danmarks første dambrugsørreder, som lanceredes i efteråret men som hidtil kun har været solgt få steder i Jylland, heriblandt Gårdbutikken. Nu er fiskene kommet ind på supermarkedernes hylder. Opsigtsvækkende er også, at de sælges i kødvirksomheden Hanegals varemærke, som nu også omfatter fiskekød. Læs mere om økologisk fisk

Mandag 13. marts 2006

Kl. 10.35
Irma tilbudsavis - økologi27,9% økologi i Irma
Irma er den danske kæde, som sælger flest økologiske varer. Omkring 14 procent af de varer, Irma sælger, er økologiske. I denne uge sætter Irma imidlertid ekstra turbo på økologien. Ugens tilbudsavis rummer kun økologiske og miljøvenlige varer. Avisen er et led i en kampagne, hvor Irma vil sætte verdenskord med en økoandel på 50%. Irma har oprettet et Øko-Meter, som løbende offentliggør rekorden for økologisk andel af salget. Seneste rekord faldt den sidste søndag i februar, hvor 27,9% procent af de solgte produkter var økologiske. Gennemsnittet for dansk detailhandel menes at være 3,5 procent. Se: Irmas økologiske tilbudsavis

Torsdag 9. marts 2006

Kl. 9.05
Netto sender danske økovarer til Sverige
Netto udvider økologiskDe gode erfaringer med økologi i Danmark får nu discountkæden Netto til at sætte økologi i fokus - også i Sverige. Det skriver vort svenske søster-organ EkoWeb i en reportage.

I 2006 vil Netto gennemføre en række økologiske tema-uger og bruge erfaringerne herfra til at udbygge det økologiske salg. Hovedparten af øko-varerne er svenske - kontrolleret af KRAV, men kæden venter at importere stadig flere danske varer til Sverige. Netto har 74 butikker i Sverige men udvider for tiden så kraftigt, at de på deres svenske hjemmeside direkte beder kunderne om hjælp til at finde ledige lokaler, hvor de kan udvide.

Ekoweb - SverigeDet svenske Jordbruksverket besluttede iøvrigt i går at forlænge støtten til den svenske "ØkoWeb", så dens drift er sikret også i 2006. Her i Danmark klarer vi os indtil videre alene med støtten fra annoncørerne :-)

Torsdag 2. marts 2006

Kl. 9.25
Sæson for generalforsamlinger
De kommende dage er helliget generalforsamlinger. De to væsentligste økologiske jordbrugsforeninger holder møde i denne uge. I morgen indleder Økologisk Landsforening deres generalforsamling på Den Økologiske Landbrugsskole på Kalø, og lørdag åbner Landsforeningen Praktisk Økologi deres årsmøde i Det Økologiske Inspirationshus på Frederiksberg. Se kalenderen for links til arrangementerne.

Kl. 14.00
Værd at nævne er også, at Landsforeningen Økologisk Byggeri i morgen holder generalforsamling på Møn. Det tidligere stort opreklamerede Dansk Center for Byøkologi blev i januar stille nedlagt og begravet. Nu skal den lille forening finde ud af, hvordan interessen for økologisk byggeri kan fortsætte. Se kalenderen eller læs mere om økologisk byggeri

Link til populære artikler

Vi skal markere klare synspunkter
Nyvalgt formand ønsker stærk økologisk profil i Dansk Landbrug

En sejr over kopiproducenterne
Kommentar til dommen over den danske feta-ost

Andeproduktion truet af influenza-krav
Christian Hansen vil lukke sin produktion af ænder, gæs og kalkuner, hvis fødevaremyndighederne kræver dem indendørs.

Økologi på lange bare ben

Præsentationen af deltagerne i Miss Earth konkurrencen er i Ekstra Bladet blevet præsenteret som Økologiske miss'er ved poolen.

Er Ø-mærket værdiløst?
Udenlandsk sprøjtet frugt kan fuldt lovligt mærkes med det danske Ø-mærke. Er det vildledende markedsføring?

Australien dyrker over 40% af verdens økologiske areal
Den internationale økologiske organisation IFOAM afsluttede sin verdenskongres med at vedtage Adelaide Deklarationen.

Høstmarked: Konventionel fisk trylles økologisk
Økologisk dambrug serverede konventionel ørred - men på tirsdag vil Hans Chr. Schmidt gøre dem økologiske

Don Ø i problemer
Grisevæddeløb i under madfestivalen i Tivoli


Boykot almindeligt svinekød!

Dyrenes Beskyttelse indleder massiv kampagne for at sætte fokus på konventionelle svins usle liv

IFOAM får ny chef
Første kvindelige direktør for den internationale økologiske organisation

Økologisk labyrint blomstrer i Tyskland

Thise Mejeri udvider - men på jysk
Det nordvestjyske mejeri øger snart sin indvejning med 50 procent, men Arla tvinger mejeriet til ekstra omkostninger med at hente små sjatter mælk hos kommende leverandører.

Urtekrams ejer køber Nutana

 

Mølle Skovly
Mølle Skovly chokolade
Økologisk Chokolade
Rubrikannoncer:
Græsning søges
Familiebolig udlejes
Landbrug søges
Udlandskontakter:
Tyrkiet kalder - igen
Vin fra Sydfrankrig
Tyrkiet søger dansk økologiske produkter
Siciliansk olivenolie
Økologisk kosmetik

Se ældre nyheder og annoncer i ØkoWeb'ens nyhedsarkiv