Biofach i Kina udvider
Shanghai, Kina


Biofach i Shanhai
Læs mere om
Biofach i Shanghai

 

Økologi i Kina
Wu Zainan fra Nanjing har solgt kinesiske økologiske varer siden 1996. Læs mere om økologi i Kina



 

Økologisk mad på Biofach i Shanghai
Interessen for økologisk mad er stigende i Kina. Især i den voksende urbane kultur i Shanghai.  Foto: Nürnberg Messe

Biofach er i de senere år vokset - ikke mindst gennem etablering af Biofach i andre verdensdele. Senest kom messen i Shanghai i Kina til sidste år, og blev i slutningen af maj i år holdt for anden gang.

I storbyen Shanghai vokser interessen for økologi, og det mærkes på tilslutningen til Biofach i byen. Selv om messen stadig er lille i forhold til storesøsteren i Nürnberg, steg antallet af udstillere i år med med 17 procent til 242 messestande.

Antallet af besøgende steg endnu mere, idet der år kom 9.143 professionelle besøgende på Shanghai-messen. Det er en stigning på 25 procent i forhold til premieren sidste år.

Økologisk produktudstilling på Biofach Shanghai
Foto: Nürnberg Messe

Særlig bemærkelsesværdigt er, at messen i Shanghai nu også begynder at tiltrække udstillere fra andre dele af Verden. Sidste år bestod messen næsten alene af kinesiske udstillere, men i år var 24 oversøiske virksomheder draget til Shanghai for at udstille på messen. Der var således udstillere fra Belgien, Frankrig, Portugal, Italien, Tyskland, Canada og USA. Herudover var der repræsentanter fra de nære østasiatiske markeder i Hongkong, Indien, Malaysia, Indien og Taiwan.

Sideløbende med messen var blev der holdt en økologisk kongres i Shanghai som havde 180 deltagere.

Midt i glæden over den store økologiske interesse blev det dog besluttet at betænke ofrene for det store jordskælv i Sichuan provinsen, så et beløb svarende til indtægterne for den store udstiller-middag blev givet til Kinesisk Røde Kors' arbejde for ofrene.

Biofach i Shanghai holdes næste gang d. 27. - 29. maj 2009. Messen flyttes samtidig næste år til Shanghai International Exhibition Center, som ligger i Shanghais berømte vækstområde Pudong.

Udover Biofach i Shanghai holdes en anden østasiatisk Biofach i Tokyo. Den finder næste gang sted d. 24. - 26. september 2008. Allerede to måneder senere holdes dog yderligere en økologisk messe i Kina, når Organic China Expo - OCEX - finder sted i China World Exhibition Hall i Beijing d. 27. - 29. november 2008.

Læs evt. mere om Biofach i Shanghai på www.biofach-china.com
 

Messestand på Biofach i Shanghai
Messestand på Biofach i Shanghai. Foto: Nürnberg Messe