Food Festival i Århus
31. august - 3. september 2017
i Tangkrogen


  


Se også:
Julemarked i Ridehuset
i november og december

Find en:
Økologisk
restaurant

i Århus
 
Læs også om
Økologiske Julemarkeder
i november og december
 


 

I løbet af ganske få år har Food Festival i Århus udviklet sig til at være blandt de største fødevare-event i landet med omkring 30.000 besøgende.

Food Festival løber af stabelen i de sidste dage af Århus Festuge. Målet er at skabe et mødested og en event for fødevarer, som er den hidtil største i Norden.

Her kommer både kokke, avlere og fødevarevirksomheder samt tusindvis af besøgende fra såvel Århus som resten af Norden.

Food Festival holdes på Tangkrogen ved Marselisborg Havn.

Food Festival er delt op i områder med hvert sit tema, så besøgende kan vælge og priotere den del af den kulinariske verden, de vil fordybe sig i.

På hvert område holdes en række arrangementer og events knyttet til det enkelte områder. Blandt andet holdes Nordic Challenge hvor hvor nordiske kokketalenter konkurrerer om at lave de bedste retter af nordiske råvarer. Landbrug og Fødevarer holder også Pork Challenge, hvor blandt andet den økologiske gris skal i konkurrence med andre grise om gourmet-kokkenes gunst, idet de skal vælge det bedst smagende svinekød.

Food Festival har også flere indslag af økologisk interesse. Blandt andet økologisk nordisk fastfood, Skyhatt, som severer en 100 procent økologisk burger med nordisk inspiration.

Hvis vejret bliver godt, vil Thy Øko Is sikkerogså også vække begejstring blandt publikum.

Aalbæk Specialiteter - som laver økologiske pølser og andre kødvarer - er også blandt udstillerne. Det samme er Økologihaven, som producerer økologiske krydderurter. Gartnerne fra den økologiske abonnements-ordning Aarstiderne viser, hvor meget en bybonde selv kan dyrke på én kvadratmeter. Også gartnerne fra storkollektivet Svanholm vil tale med engagement om grønsagernes velsignelser.

Også de økologiske møllerier Skærtoft Mølle og Falslevgaard er med, ligesom den allestedsnærværende Mølle Skovly / Woodshade naturligvis står klar med økologisk chokolade.

Økologisk Landsforening henvender sig især til børnene med Halmlegeplads, snobådsbagning og øko-tatoveringer.

Herudover er der et utal af ikke-økologiske fødevare-events. Alt er delt ind i følgende tema-områder:

Mejeriet
Med de bedste oste og mejerifolk, som vil fortælle om mælk og mejeriprodukter. Blandt Food Festivals faste samarbejdspartner er Arla, som givetvis vil være stærkt tilstede.

Kødet
Et samarbejde med Danish Crown og række slagtere og kødeksperter vil vise de besøgende, hvordan dyr skæres ud, og der vil blandt andet blive mulighed for at stoppe sin egen pølse.

Planteriget
Alt om frugt og grønt og hvad man kan bruge det til.

Nordiske Dråber
Øl er en vigtig del af dette områder, som dog også omfatter dansk produceret vin, whiskey og meget andet.

Havet
Jomfruhummer og fisk af alle slags vil fylde et fiskemarked, som også vil omfatte en fiskekutter fra Torup Strand og en masse information om bæredygtighed, økologi og havet omkring os.

Kornmarken
Brød, kager, grød og alt, hvad man i øvrigt kan fremstille af nogle  af de mange nye / gamle kornsorter, som er kommet i de senere år.

Mad for børn
Her må man lege med maden. Legeplads for børn, som får mulighed for at lære mere om mad og hvordan det laves.

Masterclasses
Her kommer de professionelle kokke på banen og der bliver mulighed for at lære nogle madlavning af de dygtigste på feltet.

Forskning og innovation
Aarhus Universitet afholder en international forskerkonference med de største hjerner i verden indenfor fødevareforskning, og virksomheder og fødevarebranchen kan mødes og inspirere hinanden

Konkurrencescenen
Her holdes flere konkurrencer blandt kokke, som blandt andet skal vise, hvilke retter de vil servere med økologisk svinekød.

Food Biograf
Slå benene op og se film om mad - og det er helt i orden at spise imens!

Stalden
Her er mulighed for at klappe en gris og en ko, og der bliver workshops for bøde børn og voksne.

Foderbrættet
Helt ud til vandet er der mulighed for at fordøje de mange indtryk, mens man spiser og drikker og slapper af. Et stort restaurant-område, hvor de besøgende kan fouragere.

Initiativet til Food Festival er taget af FOOD - Food Organisation of Denmark, som arrangerer festivalen i samarbejde med en lang række partnere.

Læs evt. mere om arrangementet på  festivalens hjemmeside