Food Festival i Århus
Tangkrogen v/ Marselisborg havn
7. - 9. september 2018

I løbet af ganske få år har Food Festival i Århus udviklet sig til at være blandt de største fødevare-events i landet. Med omkring 30.000 besøgende er den også blandt de største årlige publikums-attraktioner i Århus på linie med fx Århus Kræmmermarked, som også holdes i Tangkrogen..

Food Festival løber af stabelen i de sidste dage af Århus Festuge. Målet er at skabe et mødested og en event for fødevarer, som er den hidtil største i Norden. Her kommer både kokke, avlere og fødevarevirksomheder samt tusindvis af besøgende fra såvel Århus som resten af Norden.

Food Festival holdes i Tangkrogen ved Marselisborg Havn, et stort åbent område ud til havet. Aktiviteterne er under åben himmel og i telte fordelt på pladsen, og er vejret godt tager op imod 30.000 besøgende ud til Tangkrogen og nyder smagsprøver og solen ved vandet. Omvendt kan dårligt vejr være en udfordring, da der er begrænset plads i de få udstiller-telte, som overhovedet har plads til andet end råvarer og medarbejdere.

Food Festival er delt op i områder med hvert sit tema, så besøgende kan vælge og priotere den del af den kulinariske verden, de vil fordybe sig i. På hvert område holdes en række arrangementer og events knyttet til det enkelte områder. Selv om konventionelle fødevarer dominerer, er der også mange indslag af økologisk interesse.

 

Områderne på Food Festival kan variere lidt fra år til år, men hovedområderne går oftest igen hvert år og omfatter blandt andet:

Nordiske Dråber
Øl er en vigtig del af dette områder, som dog også omfatter dansk produceret vin, whiskey og meget andet.

Planteriget
Alt om frugt og grønt og hvad man kan bruge det til.

Havet
Jomfruhummer og fisk af alle slags vil fylde et fiskemarked, som også vil omfatte en fiskekutter fra Torup Strand og en masse information om bæredygtighed, økologi og havet omkring os. Området Havet er naturligvis lagt helt ud til kysten ved Tangkrogen, hvor maden indtages til duften af tang og vand.

Kokkescenen
I cirkusteltet kommer de professionelle kokke på banen og der bliver mulighed for at lære nogle madlavning af de dygtigste på feltet.

Fra dyr til bord
Omfatter både kød og mejerivarer som kommer til bordet fra husdyrene. Her er både smagsprøver og levende dyr, så alle sanser kommer i brug under besøget.

Korn og søde sager
Brød, kager, grød og alt, hvad man i øvrigt kan fremstille af nogle  af de mange nye / gamle kornsorter, som er kommet i de senere år.

Food Festival holdes i til tilknytning til Aarhus Festuge:

Ved forudbestilling af billetter opnås rabat.

Initiativet til Food Festival er taget af FOOD - Food Organisation of Denmark, som bl.a. Arla, Danish Crown Visit Denmark står bag. Festivaltten arrangerer i samarbejde med en lang række samarbejds-partnere.

Information om billetkøb

Læs mere om arrangementet på www.foodfestival.dk

Økologiske Høstmarkeder
Et af de ældste og mest traditionsrige økologiske arrangementer er de økologiske høstmarkeder som holdes første weekend i september. Læs mere
Økologisk Markedsevent i Aalborg
Det er blevet en tradition at holde et økologisk event i Aalborg i september. Arrangementet er velbesøgt og holdes på Nordkraft. Læs mere
MAD-Marked i ÅrhusMad Marked
Hvert efterår holdes en kulinarisk forbrugermesse i Ridehuset i centrum af Århus. Messen har fokus er rettet mod danske kvalitetsfødevarer, herunder økologiske. Læs mere
Økologisk Livsstilsfestival på Gram SlotØkologisk Livsstilsfestival
På tredje år holder det maleriske Gram Slot en økologisk livsstilsfestival, som ikke blot omfatter økologiske fødevarer men også medtager andre del af en bæredygtig og økologisk livsstil. Læs mere
Økologiske julemarkederØkologisk julemarkeder
Oversigt over økologiske julemarkder i Århus og det øvrige Østjyland. Læs mere

Find økologisk restaurant i Århus

Århus - Guide læs om seværdigheder i Århus