Nyheder fra ØkoWeb Danmark
Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her


Onsdag d. 30. april 1997


Kl. 17.30: MD Foods og Kløver Mælk venter at øge den økologiske mælkeproduktion med yderligere 25 millioner kg i 1998. Det oplyses på Harmonies nyt-side, der også oplyser, at Harmonie-mælken indtil nu har bidraget med over 180.000 kroner til Projekt Ørn.
Kl. 11.40: Skal tumberne redde verden - når nu de kloge ikke vil ? Det er den inspirerende titel til et folkeligt møde som holdes i slutningen af maj. Du kan læse mere om arrangementet i den nyeste udgave af Øko-Net, der netop er lagt på nettet. Kl. 11.40: Arrangementskalenderen er opdateret med en række arrangementer.


Tirsdag d. 29. april 1997


Redaktionen af ØkoWeb'en er tilbage på plads efter en uges pause. I den forløbne uge er der kommet en del bestillinger på materialer via bestillings-service. De er ikke blevet ekspederet under redaktionens bortrejse, men det bliver de naturligvis nu. Så vent lige et lille stykke tid endnu, inden du rykker for dine leveringer. Kl. 12.20: NetAvisen Økologisk Jordbrug udkommer i dag. Den bringer blandt andet nyheden om, at Den Rene Vare lukker sin kødproduktion efter, at supermarkederne har besluttet at købe økologisk kød med egne mærker. Desuden oplyses, at salget af økologisk mælk nu har nået 14 procent af konsummælkssalget. Der er også en lille opfølgning på debatten om brug og misbrug af offentlige tilskud til økologiske projekter. Debatten omfatter bl.a. Skolen for Økologisk Afsætnings undervisningsmateriale-projekt. Skulle du få lyst til at danne dig din egen mening i denne debat er det en mulighed at trykke på reklamen øverst på ØkoWeb'ens forside.

Lørdag d. 19. april 1997


Kl. 18.45: I den kommende uge - frem til mandag d. 28. april - bliver ØkoWeb'en ikke opdateret. Årsagen er, at redaktøren er bortrejst. Der skal gøres særlig opmærksom på, at bestillinger foretaget i denne uge, først vil blive ekspederet i ugen efter! Noteringen på økologiske landbrugsprodukter er opdateret.

Arrangementskalenderen er opdateret, blandt andet for at gøre opmærksom på, at Silkeborg holder økologiske temadage i slutningen af april

Torsdag d. 17. april 1997


Kl. 11.05: Danske økologiske landmænd skyder tyrekalve af jersey-racen. Det kan ikke betale sig at fede dem op. Det fortæller denne uges NetAvisen Økologisk Jordbrug, der netop er udkommet.. Avisen bringer også nyt om Danmarks Naturfredningsforenings skærpede holdning til sprøjtemidler og om Greenpeace og soya-skibet ved Århus Havn. Kl. 12.00: ØkoWeb Danmark har jævnligt kontakt med internetbrugere, der har problemer med internet-programmerne, især e-mail-funktionen. Vi har ikke ressourcer til at tilbyde teknisk hjælp. Men vi vil gerne give en hånd med. Derfor har vi lagt et postprogram på nettet. Der er tale om et program, som vi har haft god nytte af, og som er gratis at bruge. Du finder det ved at klikke på Teknik på ØkoWeb'ens venstre forside-menu. I første omgang kan du kun se menu-punktet, hvis du har et nyere program, der kan læse Rammer, fx. Netscape 2.0 eller Microsoft Explorer 3.0.

Onsdag d. 16. april 1997


Kl. 12.30: Første udgave af Håndbog for Økologisk Jordbrug er nu udsolgt. Du kan dog stadig forudbestille 2. udgave via bestillingsservice. Der kan du også bestille Økoguiden 1997. Prisen stiger dog snart., men du kan bestille til gammel pris, hvis du bestiller inden 1. maj. kl. 14.00: Sektion for Økologis regeldatabase om økologisk jordbrugsproduktion er netop blevet opdateret i dag. Der er link til sektionen fra listen over Informationscentre

Tirsdag d. 15. april 1997 - kl. 13.45


Grøn Information har indført en side med ugenyt med henvisninger til miljønyheder på nettet. Informationscentret har prøvekørt siden internt i nogle måneder, og derfor kan man allerede nu blade tilbage og kigge i gamle nyheder. Selv om den først er startet officielt i denne uge. Ugenyt indeholder blandt andet mange udenlandske miljønyheder.

Mandag d. 14 april 1997 - kl. 12.00


Måske har du lagt mærke til, at mange økologiske fødevarer har fået tilføjet nogle små numre på etiketten, af typen: DK-Ø-12. Årsagen er naturligvis en EU-regel. Siden nytår har EU krævet, at man skal kunne se, hvilken kontrolinstans som har kontrolleret produktet. Og det kan man gøre udfra de nye numre. DK-Ø-12 står for eksempel for Miljø- og Levnedsmiddelkontrollen i Ringsted.

Det er jo ikke lige til at regne ud, og derfor er listen over danske numre og kontrolorganer lagt på nettet. Du finder listen ved at gå ind på Fakta-menuen og vælge kontrolorganer. Du kan også gøre det via Vejviseren.


Lørdag d. 12 april 1997 - kl. 14.55


Som så ofte før har ejeren af BæreDygtighed, Kjeld Hansen, skabt røre. Til TeknologiRådets blad TeknologiDebat har han skrevet på en artikel om finansiering af grønne projekter. Mange er blevet interviewet, og endnu flere har diskuteret artiklens mulige indhold. En lille del af artiklen bliver dog ikke trykt, og som en hord d'æuvre til den egentlige artikel har Kjeld Hansen nu lagt denne del på BæreDygtigheds nyt-side.

Fredag d. 11 april 1997 - kl. 9.10


Danmarks Aktive Forbrugere minder om, at fragtskibet Helena Oldendorff forventes at lægge til kaj ved Århus Havn i weekenden. Skibet indeholder gensplejset soya, og Greenpeace holder møde med Central Soya A/S i dag kl. 11.00. Greenpeace vil lade mødets udfald afgøre, om de vil foretage sig yderligere. Derimod venter den nystiftede forening GEFO Gen Etisk Fødevare Oplysning, at der bliver aktioner på Århus Havn i weekenden.

GEFO holder iøvrigt generalforsamling i den 19. i denne måned. Du kan finde sted og telefonnummer i arrangementskalenderen, som også har fået tilføjet en række andre arrangementer, blandt andet det stiftende møde i Landsforeningen af Økologiske Kødproducenter i Danmark

Ekstra: kl. 15.00

Som en tilføjelse til meldingen tidligere på dagen, kan det lige nævnes, at GEFO nu har besluttet at etablere en demonstration mod den gensplejsede soya på Store Torv i Århus kl. 12.00 i morgen, lørdag. Du kan ikke finde den på arrangementskalenderen, da den jo skal fjernes om under et døgn igen. Derimod har vi tilføjet årsmødet i Landsforeningen Praktisk Økologi. Det holdes til oktober, så det skulle nok kunne betale sig.


Torsdag d. 10 april 1997 - kl. 11.30


Mejeriforeningen og Landsforeningen Økologisk Jordbrug har bilagt striden om kontrol med den økologiske mælk. De to parter har indgået et forlig, som foreløbig varer et år. Det skriver NetAvisen Økologisk Jordbrug, som udkommer i dag.

Onsdag d. 9 april 1997 - kl. 10.20


Informationscentret Grøn Information udgiver med jævne mellemrum nogle Miljøfakta/Grønne Råd. Der er blandt andet tale om råd og vejledning til de mest miljøvenlige indkøb af en række produkter. Det er gratis at modtage faktabladene, og nu kan du tegne abonnement via bestillingsservice. Du kan iøvrigt altid finde Grøn Information på listen over informationscentre.

Fredag d. 4. april 1997 - kl. 8.20


489 landmænd begynder at lægge deres bedrifter om til økologisk dyrkning i år. Det oplyser NetAvisen Økologisk Jordbrug i denne uge. Avisen fortæller også, at Danmarks Aktive Forbrugere nu går i aktion mod kiwi-frugterne, der er blandt de mest forgiftede frugter på det danske marked. Landsforeningen Økologisk Jordbrug har lagt apriludgaven af Foreningsnyt på nettet. Den fortæller blandt andet om foreningens ny ansatte kontrollant, og om at foreningen vil udrede, hvordan fremtidens kontrol skal tage sig ud.

Torsdag d. 3. april 1997 - kl. 1.00


Økologi-Serien består af 27 undervisningshæfter om økologisk jordbrug og fødevarer, udgivet af Skolen for Økologisk Afsætning. I forbindelse med bøgerne er der oprettet en hjemmeside med materiale fra hæfterne. Her kan du blandt andet finde billeder fra hæfterne, adresser og skriftlige kilder. Du kan også hente et regneprogram, udviklet til hæfterne om kartofler og kompost. Du kan for fremtiden finde link til materialesamlingen fra logoet øverst på ØkoWeb'ens forside. Du kan naturligvis også altid finde Skolen for Økologisk Afsætning på listen over undervisningsinstitutioner. Frøsamlerne er en forening, som arbejder for at bevare gamle kulturplanter både i Danmark og i udlandet. Foreningen arbejder også for, at danske haveejere kan få adgang til at dyrke planterne i haverne. Frøsamlernes hjemmeside er ganske imponerende. Den indeholder blandt andet en Månedens Plante og beskrivelse af foreningens forskellige projekter. Du kan for fremtiden finde link til foreningen på listen over organisationer.


Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her