Økodag ved Torvehallerne
i København
21. april 2013
 

 

   


Læs mere om Økodag
 

Økologisk Stalddørssalg og gårdbutik
Find økologisk gårdbutik eller stalddørssalg på Sjælland på: 
Stalddørslisten

 


På andet år kan københavnerne tage del i den årlige Økodag, hvor de økologiske køer springer glade på græs for første gang. Mejeriselskabet Arla har i år udvidet arrangementet og inviterer til Økofest ved Torvehallerne.

Hidtil har den årlige Økodag kun været holdt på forskellige gårde rundt om i landet, og det har været et problem, at de mange ofte skulle rejse langt for at deltage i Økodag - samtidig var de få Økodag arrangementer tæt ved København og på Sjælland ofte belastet af for mange besøgende på grund af deres placering.

Nu har mejeriselskabet Arla taget initiativ til, at Økodagen kommer til storbyen, og at folk i hovedstaden kommer til Økodagen. En stor Økofest ved TorvehallerneKBH i København, hvor københavnerne på storskærm kan se direkte transmission fra Engmosegård i Nordsjælland. De nye tiltag er et supplement til den årlige tradition, hvor udvalgte økologiske bondegårde rundt om i landet åbner dørene op, så danskerne kan få lov at opleve de ivrige køer løbe på græs for første gang i år.

Økologiske forbrugere skal med til Økofesten
Når man ser på det økologiske landkort, er fordelingen af køer og økologi-bevidste danskere helt skæv. Mens de fleste køer opholder sig på landbrug i Jylland, bor de fleste økologi-bevidste danskere i hovedstadsområdet og Østjylland, hvor det økologiske forbrug også er højest. En undersøgelse, som Epinion har lavet for Arla, viser, at næsten hver tredje københavner har altid økologiske varer i kurven, når de er på indkøb, mens kun hver femte i resten af landet udelukkende handler økologisk. Undersøgelsen påpeger samtidig, at hele syv ud af ti københavnere aldrig har besøgt en økologisk gård, og kun tre procent af københavnere var med til at fejre Økodagen sidste år. Det skal der nu laves om på.

- Vi håber og tror på, at vi med særtoget Harmonie-ekspressen og Økofesten ved Torvehallerne kan få endnu flere københavnerne til at fejre økologien på Økodag. Vi ved, at børnefamilier elsker at komme en tur på landet, men der er bare ikke så mange økologiske gårde på Sjælland. Derfor prøver vi nu at skabe møde mellem de økologiske køer og københavnere med de to nye tiltag, siger Jakob Knudsen, marketingdirektør i Arla.

Økofest med masser af aktiviteter
Til Økofesten ved Torvehallerne i København kan børn og voksne komme tæt på køer og kalve, tage på skattejagt i en korncontainer, ryste smør og smage på økologiske mejeriprodukter. På en storskærm kan de fremmødte følge en direkte live transmission fra en jysk gård og se køernes badutspring, når de lukkes ud på græs klokken 12. Den populære børne-tv-vært Jacob Riising vil stå for underholdningen og nervepirrende nedtælling til køernes forårsfest.

Læs evt. mere om Arlas økodag i København

17.4.2012 - rev. 20.3.2013