BIOCordoba
Økologisk messe i Sydspanien
i september
 

 

 

Spansk messe i København
Spansk fødevaremesse
i København
i september
 
Læs også:

Andelusien investerer 3 mia. kr.
i mere økologi
 
 
Oliven
Andalusien:
Olivenoliens hjemland
Økologisk - naturligvis
 
Økologisk kaviar

Læs også om:
Ægte økologisk kaviar

Verdens mest eksklusive økologiske produkt

 

 





Indtryk fra:
Biocordoba


Rafael Gálvez fra Luque, et familiefirma som producerer olivenolie på 6. generation. Produktionen blev omlagt til økologisk i 1992 og er nu på omkring en million kg. økologisk olivenolie om året. 95 procent eksporteres.


Forhandling på messestanden for grøntsagsproducenten Bio Sol som bl.a. leverer tomater og agurker til danske supermarkeder.

Carlos Osuna Boceta fra Hacienda Chambergo, som har produceret olivenolie siden 1872. Familien lagde om til økologisk drift i allerede i starten 1990'erne efter i generationer at have brugt store mængder pesticider. Har i dag 300 hektar oliventræer, som løbende udvides med nyplantninger. 50% af produktionen eksporteres.

Opstilling til professionel smagning af olivenolie. Der benyttes blå glas fordi farven - imodsætning til ved vin - ikke må influere på bedømmelsen.

Messearealet på BIOCórdoba svarer til en stor sportshal. I 2007 omfattede den 134 stande. Messen er placeret lidt udenfor Cordórba.
Jens Vang Jensen, Onubaconsult
Jens Vang Jensen, Onubaconsult, er bosat i Huelva i det vestlige Andalusien og formidler spansk øko-eksport til Danmark.

Antallet af stande med grønsager er ikke stort, men flere af de vigtigste producenter er dog repræsenteret.

Over halvdelen af Spaniens økologiske areal ligger i denne sydlige region Andalusien, og arealet stiger år for år.

For at bidrage til afsætningen af den stigende økologiske produktion har man siden 1996 holdt en årlig økologisk messe BIOCordoba i byen Córdoba.

Fra at være en lille lokal økologisk messe er BIOCórdaba en stadig vigtigere messe - ikke mindst som følge af det stadig større udbud af økologiske varer fra Andalusien.

Messen er nu på 12.000 kvadratmeter udstillingsareal. I 2007 havde messen 134 udstillere - næsten alle spanske. Udover udstillingerne holdes forskellige arrangementer i forbindelse med messen - bl.a. en smags-konkurrencer om økologisk vin og økologisk olivenolie..

MBIOCórdoba messen holdes normalt i slutningen af september.

I 2010 finder BIOCórdoba sted:

Torsdag d. 18. - lørdag d. 20. Novemberr
i
Cajasur Pavillion

Carretera Palma del Rio, km 3
Córdoba, Spanien

Messen er både national og international. For at øge det internationale element inviterer arrangørerne og det det spanske eksport-råd Extenda og  landbrugsministerium (MAPA) hvert år importører og journalister fra den øvrige Verden til at deltage i messen.

Sproget kan være et problem for tilrejsende, da mange af udstillerne ikke taler engelsk. Messen stiller dog ofte velvilligt oversættere til rådighed for udlændinge, som ikke taler spansk.

BIOCórdoba er en rent professionel messe. Almindelige forbrugere har ikke adgang, og det forholdsvis god tid og plads på standene.

Messen har naturligvis især fokus på de produkter, som området producerer mest af. Derfor er der mange udstillere med olivenolie og økologisk vin.

Spanien har dog også en stigende produktion af mange andre økologiske produkter, herunder ikke mindst grønsager, frugt, kød, pølser, ost og samt en række forarbejdede produkter, som også er repræsenteret på messen. Blandt de mere udsædvanligere udstillere har bl.a. været producenten af verdens eneste økologiske kaviar, Caviar de Riofrio.

BIOCordoba holdes i:

Cajasur Pavillion
Carretera Palma del Rio, km 3
Córdoba, Spanien

Kontakt til arrangørerne:

BIOCordoba
E.P. Desarrollo Agrario y Pesquero
c/ Bergantín 39
41012 Sevilla, Spanien
Tlf. (+34) 955059808 Fax: (+ 34) 955059911
mail:
info@biocordoba.com

Se evt. yderligere oplysninger på messens hjemmeside