Nyheder fra ØkoWeb Danmark
Juli 1996

Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her


28. juli Øko-Net nr. 13 er blevet lagt ind til gennemlæsning. Det er desværre sent i forhold til udgivelsestidspunktet. ØkoWeb'en beklager, at sommerens lavere aktivitetsniveau desværre har ramt Øko-Nettet urimelig hårdt.
24. juli Links til udenlandske web-steder er blevet tilføjet den engelske del af ØkoWeb'en. Listen omfatter dels links vedrørende økologi. Men der er også medtaget nogle henvisninger til miljøsteder samt nogle relevante landbrugs web-adresser.
Listen skal blandt andet gøre det lettere at surfe på nettet. Derfor er der udfor hver link lagt en speciel link til den pågældende hjemmesides liste over links. Dermed bliver det en "Link til Link" liste, som på kort tid kan give et mylder af links til at komme videre med.
Den danske version af link-listen er ikke blevet opdateret. Og du vil nok i fremtiden finde flest udenlandske links i den engelske version.
22. juli Dansk Helios er kendt som leverandør af biodynamiske fødevarer. Firmaet har et meget stort sortiment på dette område. Gennem Naturposten forhandler firmaet imidlertid også tøj på postordre. Og det er dette område, der især dominerer firmaets ret omfattende hjemmeside. Find den ved at klikke på Helios-logoet under Markedspladsen. Inden længe vil der blive oprettet en liste over forhandlere af miljøvenlige tekstiler.
5. juli Ferie holder ØkoWeb'en aldrig. Men det gør redaktionen. Derfor skal du ikke vente nye initiativer herfra før tidligst omkring d. 17. juli.
3. juli øko-PLAT er den betegnelse som "Grøn Information" nu bruger om Ø-mærket. Og det har naturligvis vagt betydelig opmærksomhed i økologiske kredse. Informationscentret - der er finansieret af Miljøministeriet - har sat Ø-mærket på en liste blandt 2-3 andre vildledende "miljømærker". Den ny politik overfor Ø-mærket kan ses dels i en farvepjece, centret har udgivet, dels kan du se det på centrets webside, hvis du klikker her. Du kan iøvrigt altid finde link til Grøn Information på listen over Informationscentre
2. juli Den mest læste side på ØkoWeb'en var i går NetAvisen Økologisk Jordbrugs artikel om Harmonie mælken. Årsagen var, at TeleDanmark havde lagt en henvisning på Opasias forside til denne artikel. Iøvrigt får Harmonie snart fast plads i ØkoWeb-systemet, idet MD Foods har besluttet at oprette hjemmesider om mælkeserien. Når det kommer, vil du kunne finde link til det fra listen over leverandører af mælkeprodukter.
1. juli GaiaNet er et nyt konferencesystem, der primært henvender sig til miljøinteresserede. Systemet kører ved hjælp af programmet FirstClass (ligesom fx Pol Online), og alle har mulighed for at koble sig på.
ØkoWeb Danmark har åbnet en konference på GaiaNet. Det giver mulighed for mere dialog om økologiske spørgsmål. Hvis du er interesseret i at koble dig på GaiaNet kan du efter den 15. juli ringe til Lars Eriksen på Dansk Oplysningsforbund, tlf. 70 20 60 20.
GaiaNet indvies officielt ved et seminar den 23. august. GaiaNet er udsprunget af GrundtvigNet

Vestsjællands Miljø- og Energikontor har modtaget 275.000 kr. af Den Grønne Fond til at opbygge et elektronisk konference- og web-system med udgangspunkt i miljø- og energikontorene rundt om i landet. Tillykke med det!
ØkoWeb Danmark er i kontakt med initiativtagerne til projektet, og der er grund til at tro på et frugtbart samarbejde mellem de to miljø-web-steder.

Troels V. Østergaard, der er kendt af næsten alle i de økologiske miljø (bl.a. som forfatter, redaktør og stifter af Praktisk Økologi) er også økologisk jordbruger og vinhandler. Du kan nu finde link til familiens hjemmeside fra Staldørslistens Sjælland-side.

Aalborg Amts Landboforening er måske ikke alene koncentreret om økologi. Men de har en stadigt voksende hjemmeside med mange interessante oplysninger, så vi også oprettet link til dem. Du finder adressen på listen over Organisationer

Arrangementskalenderen er blevet opdateret med nogle mindre ændringer

Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her

Det kan være en idé, at lægge denne side ind på din bogmærkeliste i stedet for forsiden, idet du så hurtigt kan se, om der er sket ændringer, siden du sidst var inde og kigge