Økologisk
mad i test
Med jævne
mellemrum deltager økologiske produkter i konkurrencer og tests
arrangeret af aviser, institutioner, udstillinger m.m. Her måles deres
smag og andre kvaliteter op imod konventionelle produkter. ØkoWeb'en
samler her op på nogle resultater, som kan give et indtryk af, hvor godt
økologiske produkter klarer sig.
Politiken d. 20.
juli 2002
Blandt otte forskellige typer skåret bacon vandt Hanegals Økologiske
Bacon klart. Det økologiske bacon var tæt på toppoint men mistede et
halvt point for den manglende farve, som skyldes at økologisk bacon
produceres uden nitrit.
Politiken d. 4. maj
2002
Fire brødblandinger blev testet mod hjemmelavede boller. Overraskende
tabte de hjemmelavede boller stort. Brødblandingen med Finax' Økologiske
Yoghurtboller fik fire ud af fem mulige point og delte andenpladsen med to
konventionelle deltagere.
Jyllands-Posten d.
17. juli 2003
Blandt 13 colaer indtog de økologiske Øcola og Naturfrisk klare
sidstepladser. Øcola fik 3 point ud af 50 mulige og blev betegnet som en
cola i Østtyskland for 50 år siden. Pepsi vandt testen tæt forfulgt af
Jolly Cola. Producenten
af Øcola, Poul Hansen fra Søbogaard udtalte senere til Jyllands-Posten,
at en smagstest afhænger af, hvem der er med. "De fleste
hyldeblomstplukkere, jeg kender til, foretrækker Øcola"
fastslog han i en kommentar.
Politiken d. 19.
november 2005
Blandt ti forskellige cornflakes klarede de økologiske sig dårligst.
Natura Økologisk Cornflakes fik to "flager" ud af fem mulige,
mens Urtekrams blev bundskraber med kun én flage og bedømmelsen
"smager ad helvede til". Vindere blev Kellogg's og COOP X-tra
som begge fik toppoint.
Jyllands-Posten d.
24. maj 2006
Blindsmagning af fem fabrikater havregryn. Vinder blev Dalby Mølle
Økologiske Havregryn fra Føtex med fem ud af seks mulige stjerner.
Kornkammerets Økologiske Havregryn delte andenpladsen med Ota Solgryn. De
fik begge fire stjerner. Dårligste produkt fik to stjerner.
Jyllands-Posten d.
4. juli 2002
Smagstest af otte typer vanilieis til dessertbrug. Klar vinder blev
Økologisk Flødeis fra Vebbestrup Mejeri.
Jyllands-Posten d.
10. maj 2006
Smagstest af fem typer appelsinjuice. Svane's Økologiske Appelsinjuice
fik testens dårligste resultat med to stjerner ud af seks mulige. Vinder
blev Rynkebys Morgenmild (konventionel) med fire stjerner.
Nordjyske d. 11.
juli 2006
Urtekrams Tomatkechup scorer seks "sole" ud af seks
mulige i en test, hvor kendte mærker som Heinz, Beauvais og Bähncke
tildeles tre og fire sole.
Politiken d. 28.
juli 2001
Blandt fem forskellige koldskål deltager to økologiske: Én fra
Øllingegård og én fra Thise. Øllingegård får otte point ud af tyve
mulige, mens Thise må nøjes med fem point. Vinder blev Arlas gammeldags
koldskål med æg.
Jyllands-Posten d.
5. april 2006
Hanegals Økologiske Leverpostej vandt smagstesten med fem stjerner ud af
seks mulige. Danmarks mest solgte leverpostej, Stryhns Grovhakkede, måtte
tage til takke med sidstepladsen og to stjerner. Fem produkter var med i
testen.
Politiken d. 23.
november 2002
Blindtest af ti forskellige typer leverpostej. Bedste økologiske
placering fik Den Økologiske Slagter i Farre, som delte andenpladsen med
Tulips Pålækker Grovhakket. De fik begge syv point ud af ti mulige. Den
anden økologiske deltager var Hanegals Økologiske Leverpostej som fik
seks point.
Tænk+Test december
2000
Af ti marcipaner røg Mølle Skovlys marcipan helt til tops og blev
kåret til testvinder. Jyllands-Posten
d. 13. december 2001
Mølle Skovlys økologiske marcipan blev betegnet som overraskende
ringe i en marcipantest, hvor den fik 8,5 ud af 30 mulige point og dermed
sikrede sig en bundplacering. Den
Økologiske Verdensudstilling 1996
Mølle Skovlys økologiske marcipan tildeltes guldmedalje.
Jyllands-Posten d.
9. august 2006
Smagstest af hindbærmarmelader med fem deltagende produkter.
Søbogård og Svansø delte førstepladsen med fem stjerner ud af seks
mulige.
Tænk+Test d. 9.
juni 2006
Blandt 17 slags minimælk i smagstest vandt den økologiske fra Osted
Ost & Mejeri sammen med den konventionelle Superletmælk fra
Grambogaard. Sejren var dog kun et mulehår fra Arlas billige Danmælk og
Harmonies minimælk. Thise klarede sig usædvanlig dårligt.
Politiken d. 20.
november 1999
12 faste oste med fedtprocent +45 blev testet. Klar testvinder blev
Naturmælks økologiske Gou-Dan som fik de maksimale fem point. Harmonie
Økologisk Danbo klarede sig pænt, mens Økologisk Riberhus landede
længere nede i feltet.
Jyllands-Posten d.
31. juli 2003
To økologiske pestoer indtog bundpladserne blandt 12 forskellige købte
pestoer. De var samtidig blandt testens absolut dyreste.
Jyllands-Posten d.
24. februar 2005
Køkkenchefen på den økologiske restaurant Under Engle blindsmagte syv
typer frosne ærter og udnævnte Danefrost Økologiske Ærter til at være
testens dårligste smagsoplevelse. Vinder blev Frigodans med topkarakteren
fem.
Der tages forbehold for
fejl og mangler i oplysningerne. Kontakt gerne redaktionen
for supplerende informationer, fejl eller bestilling af links.
|