Øl, Ost og Chokolade
Beer Cheese & chocolate
Niels Rømer, Mogens Kirk, Lars Frederiksen

 
 

 

 




Øl, ost og chokoladeMejeristen Mogens Kirk, bryggeren Niels Rømer og chokolademanden Lars Frederiksen har begået en bog, som er mere - og måske især - andet end en kogebog.

Øl, ost og chokolade rummer en række spændende opskrifter hvor deres produkter, øl, ost og chokolade indgår, krydret med smukke fotos og citater og kommentarer om mad og kvalitet. Tre råvarer som der netop i disse år er stor fokus på, og hvor der er en stadig higen efter kvalitet. De tre mænd er entusiastiske på hver deres produkt-område og bogen emmer af deres stræben mod kvalitet.

Mogens Kirk, Niels Rømer og Lars FrederiksenTekster og opskrifter er blevet til under et fælles inspirations-ophold, som de tre mænd havde på Skovsgård Gods på Langeland. Det har dog nok også været den tid, som tre travle iværksættere kunne ofre på bogproduktion. Resten af bogen er blevet til med hjælp af tekstforfatteren Malis Ravn.

Bogen er udpræget en gave-bog. Den er smuk, interessant at kigge og med et tiltalende layout og gode fotos. Som gave er den endda særlig velegnet, idet der er tekster på både dansk og engelsk, så også udenlandske venner og samarbejdspartnere kan have glæde af den, hvis de får den som gave.

Bogen er faktisk så smuk og lækker, at den måske er på grænsen til at blive et lille stykke inventar til det velindrettede hjem på linie med termokanden af Arne Jacobsen og PH lampen.

Selv om bogen er en kogebog, og rummer spændende madopskrifter, er der risiko for, at mange eksemplarer aldrig oplever at blive tilsmudset af sovs og fedtede fingre, som en rigtig kogebog bør. Den kan meget vel ende med at få sin faste plads i Montana reolen i den mindre madvenlige ende af samtale-køkkenet.

Så hvis man vil give denne bog som gave, bør man overveje at give to: Et uberørt eksemplar til at nyde i lædersofaen, og et andet eksemplar som man straks bør fedte ind i ost og chokolade - og hælde en halv liter øl ud over den.

Så er den klar til at ligge ved siden af komfuret, hvor rigtige kogebøger hører til.

 
Øl, Ost og Chokolade

Niels Rømer, Mogens Kirk, Lars Frederiksen
Tekst: Malis Ravn. Foto: Anders Kavin
Oversættelser: Malene Aaris & Karin Coles
131 sider. Indbundet
ISBN nr. 87-991387-0-0
Vejledende udsalgspris: 249,00 kr.
Distribueres af DBK (Danske Boghandleres Kommisionsanstalt)