Øko. Konf. 1998, tirsdagstemaer

Økologisk konference

Temaer – tirsdag den 24. november

1. Afsætning til det danske marked (kl. 13.10-15.20)
Mødeleder: Konsulent Teo Geer, Økologisk Landscenter

IRMAs forventninger til økologien
Ved adm. direktør Erik Schulz, IRMA

Anvendelse af økologiske produkter i storkøkkensektoren
Ved forskningsadjunkt Thorkild Nielsen, Danmarks Tekniske Universitet

Alternative afsætningskanaler for økologiske produkter
Ved økologisk landmand Günther Lorenzen

 

2. Afsætning til udenlandske markeder (kl. 13.10-15.20)
Mødeleder: Docent Johannes Michelsen, Sydjysk Universitetscenter

Eksport af økologisk marmelade til Tyskland og Sverige
Ved produktchef Henrik Nonnemann, Svansø Foods

Eksport af økologiske kødprodukter til England og Sverige
Ved direktør Flemming Jørgensen, Bunkenborg A/S

Urtekrams erfaringer med eksport af økologiske fødevarer
Ved direktør Lisbeth Damsgaard, Urtekram A/S

 

3. Produktudvikling (kl. 13.10-15.20)
Mødeleder: Forskningslektor Niels Heine Kristensen, Danmarks Tekniske Universitet

Forbrugerne som drivkraft i udviklingen af økologiske kvalitets-produkter
Ved levnedsmiddelkonsulent Axel Ljungqvist, Forbrugerstyrelsen

MD Foods erfaringer med produktudvikling i den økologiske mejeribranche
Ved produktchef Jesper Friis Sørensen, MD Foods

Thise Mejeris erfaringer med produktudvikling i den økologiske mejeribranche
Ved mejerist Poul Pedersen,Thise Mejeri

Hanegals erfaringer med produktudvikling i den økologiske kødbranche
Ved direktør Ulrich Kern-Hansen, Hanegal Økologisk Kød

Produktudvikling i den økologiske grøntbranche
Ved produktionskoordinator Bo Nytofte, Biodania A.m.b.a.

Brancheoverskridende produktudvikling af økologiske fødevarer
Ved direktør Hans Lassen, Drabæks Mølle

 

4. Uddannelse (kl. 13.10-15.20)
Mødeleder: Forstander Kristian Herget, Den Økologiske Landbrugsskole

Afsætningsfremme af økologiske produkter gennem uddannelse
Ved skoleleder Jesper Loehr Petersen, Skolen for Økologisk Afsætning

Erhvervsskolernes rolle i den uddannelsesmæssige strategi for fremme af den økologiske fødevaresektor
Ved specialkonsulent Finn Arvid Olsson, Undervisningsministeriet

Økologisk mad – en omlægning i hoveder og gryder
Ved underviser Anne Birgitte Agger, Økologisk Oplysningsforbund

 

5. Økoturisme (kl. 13.10-15.20)
Mødeleder: Turistchef Ole Petersen, Skærbæk Kommune

Erfaringer med turister på det økologiske landbrug
Ved økologisk landmand Elsebeth Junker

Vilkår og muligheder for landboturisme
Ved sekretariatschef Arne Thorsen, Landsforeningen for Landboturisme

Økolandbrug som en del af kvalitetsudviklingen af en turistdestination
Ved projektkoordinator Marit Nielsen-Man, Det Interregionale Vadehavssamarbejde