Økologisk Kongres 2011  

23. og 24. november i Vingsted Centret

 

 

Læs også om:

Økologisk Udstilling
under kongressen i 2009


Se også billeder fra:
Økologisk Kongress 2000
Kongres 2000


2011 samles økologer fra hele Danmark igen til Økologisk Kongres. Det er 8. gang, der holdes økologisk kongres i Danmark.

Kongressen som de senere år er holdt i Odense er i år flyttet fra Fyn til Jylland og holdes nu Vingsted Centret. Mens kongressen tidligere har været kombineret med en udstilling eller endda en økologisk messe, er det denne gang erstattet af en økologisk kunstudstilling i tilknytning til kongressen.


Seneste kongres omfattede en lille økologisk messe, som blandt andet omfattede denne smukke biodynamiske stand. Denne gang er messen dog erstattet af en udstilling.

Årets tema er "Holdning og Handling" og omfatter blandt andet en debat om, hvordan økologernes politiske vision for 2021 skal være.

Et andet emne, som nok skal vække debat er "Økologiens Sundhedsgevinster", hvor det vil blive belyst, hvor langt forskningen er kommet med at dokumentere forskelle mellem økologiske og konventionelle fødevare - og hvad det kan betyde for sundheden.

Kongressen løber som tidligere fra onsdag til torsdag, og onsdag aften omfatter den traditionelle middag, som gennem årene har skab mange netværk mellem økologer fra forskellige grene af branchen. Et andet emne, som bliver relevant for flere og flere økologiske pionerer, er hvordan man gennemfører et generationsskifte med succes.

Det tema, som dominerede den forrige kongres, Klima-debatten, er også med i dette års program, men emner fylder langt mindre - ligesom det gør i det øvrige samfund.

Invitationerne til kongressen blev tidligt på sommeren sendt ud til alle tidligere deltagere og andre interessenter i den økologiske branche

Andre interesserede vil dog også kunne få invitationen, idet den ligger som frit til download på kongressens hjemmeside. Her er det også muligt at se de fulde program for kongressen, som arrangeres af Videncenter for Landbrug, Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer.

Program for kongressen kan ses her

Hent invitationen her.

Du læse mere på kongressens hjemmeside

Du kan se Økoweb's artikler tidligere kongresser:

Kongres 2009

Kongres 2006

Kongres 2000

Kongres 1998


Blandt arrangørerne er Tomas Nørfelt fra Videncenter fra Landbrug, som her byder velkommen til ved gallamiddagen på seneste kongres.