Økologisk udstilling
Kongres 2009
 

 

 


Se billeder fra:
Økologisk Kongress 2000
Kongres 2000


18. - 19. november 2009 på Odense Congress Center


Maren Korsgaard er her på besøt på Biogans stand, hvor direktør Anders Kok her fortæller om morgenmadsprodukter.

Udstillingen på Økologisk Kongres var mindre, end ved kongressen i 2006. Til gengæld fungerede den bedre og passede godt ind i kongressens form.

Udstillingen på den markant større kongres i 2006 lignede - og var - en økologisk messe, som aldrig kom til at fungere. Alle indbyggere i Odense i var inviteret, men der kom kun få, og kongressens deltagere skulle forsøge at nå både frokost og udstilling i pauserne.


Stig Benzon arbejder til daglig med bevaring af gamle danske husdyrracer på Oregaard. Her smager han dog på frugtis Skarø. Martin Jørgensen står bag disken.

I år var det markant bedre. Udstillingen var lagt ind i selve kaffe- og frokoststuen, så alle deltagere automatisk fik lejlighed til se de fleste af standene.

Sammensætningen af udstillerne passede også bedre til kongres-miljøet. Har var flere udstillere med forhåbninger om at møde økologiske forbrugere, og flere som henvendte sig til konsulenter, landmænd eller professionelle i øko-branchen, som udgør stort set hele det publikum, man kan vente at møde på en kongres, hvor prisen på adgangsbilletten ligger på den dyre side af 2000 kr.


Anders Borgen fra forskningscentret Agrologica morer sig i pausen i snak med agronom-kollegaen Birthe Thode Jacobsen fra rådgivningsvirksomheden BIOService.

Udover kommercielle indslag med flere produktnyheder omfattede udstillingen blandt andet regnvandsanlæg, forskningsenheden ICROFS og landbrugsrådgivning, vandtætte tastaturer til fødevareindustrien og Kalø Landbrugsskole.

Skulle nogle af udstillerne komme fra udstillingen med tom ordrebog, kan de glæde sig over, at de var centralt placeret som mødested og debatforum for alle deltagende kongresgæster.


IQ Food Service præsenterede en ny veldesignet serie krydderier til institutioner, som synes forbrugerpakninger er for små - og industripakninger er for store.

Evald Vestergaard (fmd. f. Økologisk Landsforening) på besøg hos Aalbæk Specialiteter, hvor Mee Mohr fortalte om virksomhedens nyeste produkter - en juleserie.

Fie Graugaard flankeret af Helena og Jørgen Bollesen præsenterede Hanegals stadigt voksende sortiment af økologiske færdigretter.

Lisbeth Vittrup (th) fra Magnihill var taget på udstilling for at præsentere serien af frosne økologiske smoothie-bær/frugt.
Dansk økologisk soyadyrkning var blandt udstillingens tilbud til de landbrugs-interesserede.