Grøn Festival
I Økologiens Have i Odder
Søndag d. 27. august 2017
 

 

Økologisk Høstmarked
Husk også:
Økologisk Høstmarked

i starten af september


 


Besøg den: 
Økologiske Have
i Odder


 

Sankt Hans Aften
Kom til Skt Hans i den
Økologiske Have
i Odder

Økologisk Messe


Halm-legepladsen er under sejl og fungerer også i regnvejr

En af de kendteste økologiske markeder gennem årene har været Sommermarkedet i Økologiens Have i Odder.

Markedet i Odder er em slags udvidet økologisk høstmarked - hvor både virksomheder og foreninger, viser hvad de arbejder med - og kan sælge

Festivalen holdes kun søndag, og har 1994 udviklet sig til en tradition, som et par tusind mennesker i Østjylland bruger som familieudflugt og inspiration til den private have.

Bagning af snobrød i Den Økologiske Have i Odder
Bagning af snobrød over bål

Markedet er en af de større faste økologiske forbruger-messer. Omkring 40 virksomheder viser deres produkter frem i telte på plænen midt i haven. Ordet økologisk forstås bredt, så her er ikke bare økologisk saft og chokolade, men også solfangere, naturkosmetik, miljøvenlige byggematerialer og meget andet. Den Økologiske Haves store drivhus er omdannet til økologisk restaurant under markedet.

høns på markedet ved Den Økologiske Have
- Se mor! Gok, gok .....

I modsætning til mange andre forbrugermesser er markedet i Den Økologiske Have lige så underholdende for børn som for voksne. Haven har halmlegeplads, æselture, geder og rigtig god plads, så det er let for forældre at lade børnene løbe omkring. Det er næsten umuligt at komme til skade, og der er masser at se og opleve - især for mindre børn.

For voksne byder markedet på ofte musik eller optræden i løbet af dagen. Der har også flere gange været panel- debat om økologi- og miljøpolitik med indlæg af kendte oplægsholder. Programmet for det enkelte marked offentliggøres normalt i løbet af sommeren.

Derfor tilbringer mange langt mere tid på dette marked, end de ville gøre på en tilsvarende forbrugermesse indendøre. Er vejret godt, kan familien bruge markedet som en picnic-mulighed, hvor man drikker kaffe i haven, kigger på planter, spiser og ser på boderne. Omvendt kan det godt være en anelse "træls", hvis vejret er vådt, da næsten alt foregår udendørs, og der der kun er drivhusene at gemme sig i, hvis regnen står ned i stænger.

Grøn Festival er åben fra kl. 10 - 16

Adressen er:

Økologiens Have
Rørthvej 132
8300 Odder
tlf. 24 96 30 15
Den kan nås med bus nr. 102 fra Århus

Læs mere om Grøn Festival på havens hjemmeside

Læs mere om Økologiens Have
 

Marked i Den Økologiske Have i Odder