Det er
efterhånden en fast tradition, at Den Økologiske Have holder et
sommermarked i august måned. Mindre fast er det til gengæld, at haven i
forsommeren holder et madmarked, som sætter fokus på økologisk mad og den
jord, som den kommer fra.
Markedet
er en blanding af en mini-messe og et en stribe arrangementer med fokus på
spiselige planter, bier, vindyrkning og meget andet fra den spiselige have
og natur.
Program
for dagen:
Kl.
11.00–11.45 : Om urter til mad og drikke, rundvisning v/ Rikke Goerlich,
Urteskolen
Kl.
11.00–11.45: Om at skabe natur i have og landbrug, rundvisning v/ gartner
Hanne Søgård, Den Økologiske Have
Kl.
12.00–12.45: Spiselige blomster, rundvisning v/ Keld Knattrup, tidligere
faglærer på Jordbrugets Uddannelsescenter
Kl.12.00–12.45: Dyrk din egen køkkenhave, rundvisning v/ gartner Bill
McTigue, Den Økologiske Have
Kl.
12.00–12.30: Om anlæggelse og pasning af vin v/ vinbonden Simon,
Hedegårdens vinavl
Kl.
13.00–14.00: Odder og Omegns Biavlerforening viser, hvordan man tager
honningtavler fra stadet, hvorefter de bærer tavlerne op i teltet og
demonstrerer slyngning og honningtapning
Kl.14.00–14.45: Om de anbefalede frugt- og bærsorter til haven og deres
plantning og pasning, rundvisning v/ seniorforsker Hanne Lindhard
Pedersen, Institut for Havebrugsproduktion, Århus Universitet, Årslev
Kl.
14.00–14.45: Hjælp, der er lus og snegle! Hvordan får man balance mellem
skade- og nyttedyr i haven v/ gartner og konsulent Hanne Søgård, Den
Økologiske Have
Kl.
14.00–14.30: Om anlæggelse og pasning af vin v/ vinbonden Simon,
Hedegårdens vinavl
Kl.
14.30–15.30: Odder og Omegns Biavlerforening viser, hvordan man tager
honningtavler fra stadet, hvorefter de bærer tavlerne op i teltet og
demonstrerer slyngning og honningtapning
Kl.
15.00–15.45: Fortidens afgrøder – fremtidens fødevarer, hør om de gamle
sorter. Rundvisning v/ gartner Bill McTigue, Den Økologiske Have
Kl.
15.00–15.45: Om urter til mad og drikke, rundvisning v/ Rikke Goerlich,
Urteskolen.
Herudover
er der bl.a. børnemad over bål og halmlegeplads.
Køkkenet
fra Halkær Kro serverer mad i Væksthuset.
Læs evt.
mere om
programmet.
Arrangementet forgår på:
Den
Økologiske Have
Rørthvej 132
Odder
Tlf: 86 54 54 00
Pris: Der
er fri entré på dagen.
Bus 102
afgår fra Århus Rutebilstation og har stoppested 200 meter fra Haven.
Benyttes Odderbanen, så er der 30 minutters gang fra Odder station.
Der er
gratis parkeringsplads og handicaptoilet i Den Økologiske Have.
Læs evt.
mere om Den Økologiske Have
|