Stalddørslisten 

 

 

Høstmarked på gårde og virksomheder 2012
1. og 2. september 2012
Den første weekend i september holdes som altid økologisk høstfest på gårde mange steder i landet. Mens forårets Øko-dag er et arrangement alene blandt kvægbønder omfatter septembers høstmarkeder alle slags landbrug og spændende økologiske steder.

Udover helt almindelige økologiske landbrug giver dagen også mulighed for at besøge økologiske bolig-fælleskaber og produktionsfællesskaber som Hertha og Andelssamfundet Hjortshøj i Østjylland (se billedreportage fra tidligere marked) samt kendte steder som Svanholm og Aarstidernes gård Krogerup på Sjælland.

Men dagen byder også på åbent hus blandt virksomheder, som slet ikke har landbrug og derfor ikke står på de gængse oversigter over økologiske høstmarkeder.

Blandt andet byder chokoladevirksomheden Mølle Skovly / Woodshade på et lille marked med en slags chokolade-workshop, hvor børn og voksne kan prøve selv at lave chokolade. Der er desuden rundvisninger på chokoladefabrikken.

Udover muligheden for købe økologisk chokolade byder markedet på Djursland også på økologisk vin fra Halkær Vin og Flint & Hvid, is fra Skarø samt økologisk ost fra Hedeagergård og Kristiansminde.

Chokolade-markedet holdes
lørdag d. 1. og søndag d. 2. september kl. 10 - 16 i

Knebel Godt
Woodshades / Mølle Skovly
Vrinners Bygade 45
8420 Knebel

Også det sønderjyske øko-mejeri Naturmælk holder høstfest. Det er dog kun åbent lørdag, men byder til gengæld på musik og optræden hele eftermiddagen.

Markedet holdes lørdag d. 3. september fra kl. 11 - 17 på

Naturmælk
Gerrebækvej 24
6360 Tinglev

Programmet for høstfesten er:
 

Kl. 11.00

Åbner Mejeriet og høstfesten

Kl. 12.00

Musik med OUT OF TIME

Kl. 14.00

Børnenes MGP vinder ENERGY

Kl. 15.30

A RUSH OF COLDPLAY

Herudover er der desuden mulighed for som på mange høstmarkeder, at børnene leger i halm-legeborg. Der er også en traktor- hoppeborg og mulighed for at køre i hestevogn og veterantraktor.

Selvom det er et mejeri, vil der også være en køer og andre dyr til stede, ligesom der naturligvis er mulighed for at smage nogle af mejeriets mange produkter.

Læs mere om de økologiske høstmarkeder - og find det høstmarked, som er nærmest dig

 


Hestevogns-kørsel kan man prøve ved Naturmælk. Dette billede er dog fra et høstmarked ved Gothenborg, som hvert år er et af de meget besøgte høstmarkeder.