Stalddørslisten 

 

 

86.000 besøgte de økologiske høstmarkeder
7. september 2009
Trods en regnfuld lørdag og en vigtig fodboldlandskamp i fjernsynet, besluttede tusindvis af familier alligevel at besøge de økologiske høstmarkeder som løb af stabelen i den forløbne weekenden.

På Krogerup Avlsgaard i Humlebæk holdt Aarstiderne et gigantisk høstmarked, hvor 40 ansatte med Søren Ejlersen og Søren Gericke i spidsen serverede mad fra flere restauranter på én gang.

Antallet af besøgende på Krogerup blev ikke talt, men udfra antallet af biler og solgte pølser m.v. skønner Søren Ejlersen, at besøgstallet lå på mellem 12.000  og 15.000. Han understreger dog, at tallet er meget usikkert.


Camilla Plum - her fotograferet under prøvesmagning i sit tomat-drivhus - var endnu engang blandt de høstmarkedsværter, som fik flest besøgende.

Med skønsmæssigt 6.000 besøgende var Grantoftegaard i Ballerup også blandt de absolut mest velbesøgte høstmarkeder, men også Camilla Plum og Per Kølster på Fuglebjerggaard var med omkring 5.500 besøgende godt med til at trække besøgstallene op.

Både Søren Ejlersen og Camilla Plum bekræfter overfor ØkoWeb, at den regnfulde lørdag gav markant færre besøgende end normalt, men til gengæld blev besøgstallet på på både Fuglebjerggaard og Krogerup trukket op af et højt besøgstal søndag.

Det samlede besøgstal var ifølge Økologisk Landsforening på omkring 86.000 på landsplan. Som altid bør man dog tage tallet med en betydelig portion salt. Høstmarkederne er frit tilgængelige - uden indgangsbilletter, så besøgstallene bygger alene på skøn foretaget af de enkelte høstmarkeds-værter. De har ofte har meget travlt under arrangementet - og har derfor kun på meget overfladisk vis  mulighed for at danne sig et indtryk af, hvor mange som har besøgt gården i løbet af weekenden.

Er tallet blot nogenlunde korrekt betyder det imidlertid, at det gennemsnitlige besøgstal på de enkelte gårde løbende stiger, idet kun 102 gårde i år åbnede deres døre for publikum. I 2008 var tallet 106, mens det i 2007 og flere tidligere år lå omkring 120.

 


Hestevogns-kørsel ved høstmarked på Gothenborg
(fra tidligere højstmarked)