Økologisk restaurant
Find:
Økologiske madsteder
I KøbenhavnLæs også om:
Øby Lille Madhus
en af de få andre godkendte serveringsstedr i København

Økologisk a la carte:
København får sin første økologiske restaurant
23. oktober 2008

Restaurant BioM
Den eneste godkendte økologiske restaurant i København. Foto: BioM

Gang på gang ser man restauranter omtalt som økologiske eller "grønne". Sandheden er imidlertid, at meget, meget få restauranter har et godkendt økologisk køkken.

I København er der nu for første gang i årevis kommet en godkendt økologisk a la carte restaurant. Det er restauranten BioM, nær Nyboder i København, som har besluttet at lade sig certificere.

Siden 2007 har restauranten serveret retter baseret på økologiske rårvarer og været klart den mest økologiske restaurant i hovedstaden. Det er dog først nu, at ejerne har besluttet at få papir på den økologiske status, og ejerne lægger ikke skjul på, at de med godkendelsen ønsker at lægge afstand til de efterhånden mange restauranter som i medierne omtales som økologiske - uden at have papir på det.

- Vi har hele tiden serveret økologisk mad, så vi laver ikke om på det, vi serverer. Vi bruger de samme økologiske råvarer som før. Men vi har valgt at blive certificeret, fordi begreberne risikerer at blive udvandede, når der er mange andre restauranter og cafeer, der snakker om økologi, siger de to kokke Brian Johansen og Søren Hansen.

Velkomsttavle ved BioM
Restauranten ligger ganske tæt ved Nyboder. Foto: BioM

Godkendelsen betyder, at BioM nu - som den eneste egentlige restaurant København - har mulighed for at kalde sig en økologisk restaurant samt benytte ø-mærket til generel markedsføring på spisekort, hjemmeside m.v.

Godkendelsen betyder dog også mere arbejde for restauranten, som nu skal føre et parallelt regnskab, som dokumenterer, at alle råvarer er økologiske.

BioM fik godkendelsen den 10. oktober 2008, og restauranten vil i fremtiden øge opmærksomheden på, at den er den eneste økologiske a la carte restaurant i København. I hovedstaden er der herudver kun enkelte fastfood og mad-ud-af-huset leverandører som har økologisk godkendelse.

I den jyske hovedstad Århus har Gyngen igennem en årrække været den eneste godkendte økologiske restaurant.

Den økologiske restaurant i København kan besøges på adressen:

BioM
Fredericiagade 78
21310 København K
tlf. 33 32 24 66

Restauranten er åben:
Tirsdag - lørdag kl. 11.30 - 23.00 samt søndag kl. 10 - 15.00
 

Dækkede borde på restaurant BioM
Restauranten har lagt vægt på at skabe en stil som gør økologisk "mere korthåret". Foto: BioM