Økologisk restaurant
Find flere:
Økologiske restauranter
I København

Økologisk café på Frederikssberg
Øby Lille Madhus serverer
100 procent økologisk

17. maj 2008

Sidsel Øby
Sidsel Øby, ejer af Øby Lille Madhus

Selv om der tales meget om økologi blandt kokke og økonomaer, er der stadig meget langt mellem ægte økologiske restauranter i København, og det er kun sjældent, at nye kommer til.

Med åbningen af Øby Lille Madhus på Frederiksberg er vi dog kommet et lille skridt videre mod flere rent økologiske restauranter.

Caféen er åben i dagtimerne og serverer dagligt både en varm kød/fiskeret og en vegetarret. Desuden er der mulighed for at købe tærter, sandwich, suppe og nogle dage lidt mere specielle ting som for eksempel boghvedegrød.

Bag madhuset står Sidsel Øby som er sprunget fra en mangeårig karriere i software-branchen til det lille madhus på Frederiksberg, og hun har fået mange positive reaktioner på beslutningen om, at tilbyde et rent økologisk køkken.

- Mange kan godt lide, at det ikke bare er 80 procent økologisk eller at det bare er grønsagerne er økologiske - men at det simpelthen er det hele - også krydderierne, siger Sidsel Øby.

Hun erkender, at retterne bliver noget dyrere af at være økologiske, ligesom hun skal bruge mere arbejde på at skaffe de rigtige råvarer. Til gengæld er der ikke så meget arbejde med egenkontrol og sikre, at alle regler om økologi er overholdt.

- Jeg køber alle råvarerne hos Solhjulet, Hanegal og andre rent økologiske virksomheder, hvor jeg er helt sikker på, at alt er økologisk, forklarer Sidsel Øby.

Madhuset er ikke stort. Der er plads til 10 -12 siddende gæster, men en stor del af maden leveres ud af huset til beboere eller folk som arbejder på Frederiksberg.

Hun tilbyder også frokostordning for virksomheder, og går nu snart ind sin første julefrokost-sæson, hvor hun vil tilbyde buffet til virksomheder og andre som søger en rent økologisk julefrokost.

Sidsel Øby har endnu ikke spiritusbevilling i caféen, men hun forventer at kunne servere øl og vin i løbet af overskuelig fremtid. 

Øby Lille Madhus
Ndr. Fasanvej 162
2000 Frederiksberg
tlf. 30 56 55 61

Madhuset har åbent mandag - lørdag kl. 8 - 19.