Eco - Not Ego:
Casmose åbner med økologi på modeugen

7.  august 2008

Susanne Bjerrehus
Susanne Bjerrehus som model for Tina Casmoses Eco - Not Ego.
Foto: Henrik Adamsen.

Københavns Modeuge, som løber i denne uge blev skudt i gang med en tyvstart allerede for nogle dage siden, da den danske tøjdesigner Tina Casmose præsenterede en tøjserie under titlen Eco - Not Ego som er rent økologisk.

Kollektionen sendes på markedet i samarbejde med den danske afdeling af Verdensnaturfonden - World Wildlife Fund. Som et led i samarbejdet har Tina Casmose lanceret en serie, hvor hele hendes overskud ved salg af tøjet går til Verdensnaturfonden.

Denne specielle serie er i 100 procent bomuld og sælges kun i Danmark, hvor butikkerne til gengæld også bidrager til Verdensnaturfonden med omkring 13 procent af salgsprisen, når de sælger varerne.

Flere danske kendis'er har stået model i forbindelse med lanceringen. Det gælder Susanne Bjerrehus, Annette Heick, sangerinderne Ida Corr og Szhirly samt skuespillerne Laura Christensen og Stine Fischer Christensen.

Szhirly
Szhirly med økologisk top fra Casmose
Foto: Henrik Adamsen.

Tina Casmose har arbejdet med økologiske tekstiler i mange år, men først nu ser hun en mulighed for at tage skridtet fuldt ud og lade hele sin kollektion blive økologisk certificeret. I år er tre fjerdedele af kollektionen i økologisk bomuld, bambus og silke, mens hun forventer, at hele næste års kollektion vil være økologisk.

Tina Casmose får hovedparten af sit tøj syet på mindre systuer i det sydlige Kina, hvor der efterhånden er en stor ekspertise i miljøvenlig tekstilproduktion.

Til gengæld ser Tina Casmose med bekymring på, at en del tekstilproduktion allerede nu flytter til andre dele af Asien, hvor priserne er lavere, men hvor der ikke er samme erfaring med miljøvenlig produktion, som Kina efterhånden har opnået.

Tina Casmose
Tina Casmose

Tina Casmose lader sit tøj certificere efter GOTS standarden. Indtil nu har kun stofferne - metervarerne - været økologisk certificeret, men med den kommende 100 procent økologiske linie vil hele produktionen - og dermed det færdige tøj - kunne mærkes som økologisk efter GOTS standarden.

Tina Casmoses tøj sælges i USA, Storbritannien, Irland, Benelux, Spanien, Japan, Dubai, Frankrig samt Danmark og det øvrige Skandinavien.Ida Corr
Ida Corr i økologisk kjole fra Casmose
Foto: Henrik Adamsen.