Økologisk grill-gris på ved Århus Festuge
En økologisk gris gøres klar på grillen ved Århus Festuge

Økologisk mad i centrum af Århus:
Århus festuge får endnu mere økologisk i gade-mad
28. august 2009

Når Århus Festuge endnu engang løber af stabelen i september vil den være langt mere økologisk end tidligere. Allerede tidligere har der rundt om i Århus været økologiske madtelte, men nu samles hele arrangementet Gourmetmad på Gadeplan på Store Torv foran Domkirken med endnu mere mad og økologi.

Samme sted holdes også Farmers Market som dog sidste søndag i festugen flytter ud i Tivoli Friheden syd for byen. Her vil der en hel familiesøndag være fokus på økologi og god mad.


Arkitekternes skitse til, hvordan Store Torv tager sig ud med korncirklerne foran Århus Domkirke

På Store Torv vil der være marked og blive serveret mad i omgivelser, som er inspireret af de korncirkler - Crop Marks, som for nogle år siden skabte opmærksomhed på landmændenes marker (og som nogle troede var skabt af væsener fra det ydre rum).

På torvet vil der blandt andet blive serveret økologisk grill-gris fra kødselskabet Friland. Man kan smage økologisk gedekød fra Stenalt Gods, og pølser fra en pølsvogn fra Hanegal.

Mølle Skovly serverer økologisk chokolade, og Lille Raneladegård fra Ebeltoft sælger økologiske varer fra gårdbutikken. Der serveres også biodynamisk vin.

Arrangementet på Store Torv er en del af konceptet Øko+, som er sat i søen af Malene Aaris. Øko+ dækker over, at fødevarerne ikke blot er økologiske, men også rummer andre kvaliteter, herunder særlig god smag, særlige hensyn til sundhed eller fairtrade.

Under arrangementet lægges der også vægt på, at maden ikke er dyrere end at man kan få lyst til at købe den - selv om man ikke får den serveret med hvid dug og flere rækker bestik og vinglas.

Gourmetmad på Gadeplan er åben dagligt i hele festugen fra kl. 12 - 19.

Farmers Market i Tivoli Friheden holdes søndag d. 6. september kl. 11.30 -19.00

Store Torv ligger på den såkaldte Røde Rute, som guider festuge-gæsterne rundt til nogle af de mest spændende steder i Århus Festuge.

Læs også om sidste års Gourmet på Gadeplan, hvor madteltene vare fordelt over hele byen.

Århus Festuge holdes år d. 28. august - 6. september 2009