|
Trods
mangel på økologisk kød: |
|
||||||
Århus er på vej til at overhale hovedstaden, når det gælder økologiske slagterbutikker. Den hidtil eneste økologiske slagterbutik - Gårdbutikken genåbnede i sidste uge ovenpå en konkurs. Samtidig er slagterbutikken Slagter-Riget gået helt over til økologisk svinekød og arbejder på at blive endnu mere økologisk. Peter Van har tidligere været ansat i Gårdbutikken Kolding men er nu mester i Slagter-Riget i Århus. For et par uger skiftede han butikkens flæskesteg og alt andet konventionelt svinekød ud med økologisk svinekød.
Hans mål er, at også oksekødet skal være økologisk, men han har endnu ikke fundet sikker levering af kød i den kvalitet han ønsker. Han har også problemer med at skaffe økologisk lammekød. - Det går ikke, at kunderne spørger efter højreb eller lammekølle, og jeg så ikke har det, siger Peter Van til ØkoWeb. Slagtermesteren arbejder dog fortsat på at mest muligt kød - også pålæg og pølser - skal være økologisk. Allerede i dag producerer han svinekødsprodukterne efter de økologiske regler. - Men jeg er ikke fanatisk. Hvis jeg finder nogle lækre uøkologiske produkter, som mine kunder kan lide, så vil jeg have dem i butikken, understreger slagter Van. Slagter-Riget ligger ved Sct. Pauls Kirke i den århusianske delikatesse-gade Bruunsgade, hvor også Emmerys og flere andre mad-butikker i luksus-klassen ligger. Bemærk: Denne artikel er skrevet i september 2006. Siden har slagterbutikken Slagterriget besluttet at stoppe med salg af økologisk svinekød. Se Oversigten over nuværende økologiske slagtere i Århus. |
||||||||