Nyheder fra ØkoWeb Danmark
Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her

Tirsdag d. 21. december 1999

Kl. 14.20:
Den økologiske lommekalender er klar !
Med nogen forsinkelse er den første udgave af den økologiske lommealmanak nu klar. Denne første udgave er på 144 sider, og den er i særlig grad egnet til økologiske landmænd. Den har derfor i sidste øjeblik fået navnet Økologisk Landbrugsalmanak. Senere vil der komme en mere generel forbrugerrettet version under det tidligere lancerede navn Økologisk Husholdningsalmanak. Det landmands-rettede i denne første version er blevet yderligere forstærket ved, at Sektion for Økologi ved Landbrugets Rådgivningsscenter har hjulpet med en række landbrugs-relevante oplysninger, for eksempel om hvornår man skal huske at søge om autorisation, støtte m.v.

Denne lommekalender er udgivet i hast og på en måde, som er næsten uprøvet indenfor bogproduktion. ØkoWeb Danmark tager derfor alle mulige forbehold for problemer eller fejl. Men redaktionen hører meget gerne kommentarer fra brugere, som har rettelser eller forslag til forbedringer.

Lommekalenderen er gratis. Og har man brug for mange eksemplarer, er det tilladt at fotokopiere den. Den er bedst i farver, idet det sikrer, at alle helligdage bliver røde. Men den kan også printes ud på en almindelig laserprinter.

Kl. 11.15:
Lommekalender ventes i dag
Redaktionen beklager, at det af tekniske årsager har været nødvendigt at udskyde lanceringen af den økologiske lommekalender - og at redaktionen samtidig har været forhindret i at bringe julenyheder på grund af arbejdet med kalenderen.

Vi venter dog fortsat, at kalenden vil kunne hentes senere i dag. Redaktionen arbejder på at løse de sidste problemer.

Mandag d. 20. december 1999

Kl. 8.45:
Lommekalenderen forsinket
På grund af tekniske problemer er den tidligere omtalte lommekalender for økologer forsinket. Redaktionen arbejder på at løse problemerne, og håber at have kalenderen klar i morgen. Vi beklager forsinkelsen.

For at producere kalenderen skal man være i besiddelse af en almindelig hullemaskine og to styk køkkenclips fra køkkenskuffen (snor, piberensere m.v. kan også benyttes). Herudover er kalenderen baseret på det program, som hedder Acrobat Reader. Programmet er gratis, og mange mennesker har det allerede installeret på deres PC uden selv at vide det. Det følger ofte automatisk med, når man installerer øvrige programmer. Derfor vil mange computere selv åbne kalenderens "PDF-filer", når de hentes. Men hvis man ikke har programmet - eller har en gammel version - kan ventetiden benyttes til at hente det hos producenten Adobe. Programmet er nyttigt, idet det bliver stadig mere udbredt at benytte programmet i forbindelse med udgivelse af dokumenter på internettet. For eksempel ligger hele den omfattende Bichel-rapport hos Miljøministeriet i PDF-format, ligesom den seneste udgave af det økologiske Stalddørskatalog kan hentes som PDF-fil.

Onsdag d. 15. december 1999

Kl. 11.00:
"Verdenspremiere": Første lommekalender for økologer - leveres juleaften
Det lyder urealistisk - og er det måske også. Men ØkoWeb Danmark planlægger - inden jul - at udgive og distribuere en lommekalender for økologi-interesserede. Kalenderen vil blandt andet rumme datoer, som er relevante for økologiske landmænd. Herudover vil den rumme adresser og telefonnumre.

I Jantelovens hjemland tør vi næsten ikke påstå det, men der sandsynligvis tale om en verdenspremiere på et helt nyt udgivelsessystem indenfor kalender- og bogbranchen, som økologerne bliver de første til at afprøve. Kalenderen - som bliver på over halvandet hundrede sider i lommeformat - bliver faktisk den eneste julegave, som kan bestilles juleaftensdag og som stadig kan nå frem, så den kan lægges under juletræet om aftenen.

Redaktionen håber, at kalenderen er klar på mandag, hvor nærmere forklaring gives her på siden.

Tirsdag d. 14. december 1999

Kl. 15.15:
ØkoWeb Danmark opgraderer i det ny årtusind
ØkoWeb Danmark har siden sin start i 1995 været en selvstændig virksomhed, som - i modsætning til de fleste andre øko-informationsprojekter - ikke har modtaget statsstøtte til sine aktiviteter. Driften har været finansieret af annoncer m.v. Det har blandt andet betydet, at der ikke har været råd til løn, hvilket igen har betydet, at mange opgaver har været udført langt dårligere end, de burde. I de seneste måneder har ØkoWeb'ens eksistens reelt været truet, fordi der var brug for yderligere kapital til at videreføre og forbedre arbejdet.

Derfor er det særlig glædeligt, at betingelserne bedres i det nye årtusind. Den Grønne Jobpulje har netop meddelt, at man vil støtte ØkoWeb Danmarks arbejde, så der i det kommende år blandt andet vil være råd til en fuldtidsredaktør til projektet. ØkoWeb Danmark ser derfor frem til at kunne betjene både læsere og annoncører langt bedre end hidtil.

I modsætning til mange andre økologi-støtte-fonde er Den Grønne Jobpulje en decideret erhvervsstøtte-ordning. Puljen støtter potentielt bæredygtige erhvervsinitiativer med et miljømæssigt sigte. Derfor ændrer puljens bevillings-tilsagn ikke ved ØkoWeb'ens grundlæggende situation. Web'en skal fortsat tjene til udgifterne selv, og hensigten med bevillingen er udelukkende at hjælpe ØkoWeb Danmark frem til at være en økonomisk sund virksomhed.

Mandag d. 13. december 1999

laurb-2.gif (1222 bytes)

Kl. 10.15:
Øko-varer falder i pris før jul
Enten presser supermarkederne de økologiske virksomheder hårdere end andre leverandører, eller også er de økologiske fødevare-virksomheder i bedre julehumør end deres konventionelle kolleger: Jyllands-Posten bragte i går en prisundersøgelse, som viser, at almindelige dagligvarer i gennemsnit stiger knap én procent, når juleindkøbene tager fart i december måned. Men besynderligt nok viser det sig, at økologiske varer i samme periode er faldet med én procent. Så der er altså råd til at gøre julen cirka to procent mere økologisk end planlagt..

Torsdag d. 10. december 1999

Kl. 22.55:
En kort pause
ØkoWeb'en beklager, at der på grund af mødeaktivitet m.v. har været stille på nyhederne i de sidste dage. Pausen er ikke langvarig. Vi er snart tilbage og håber derefter at have skabt grundlag for en øgning af aktivitetsniveauet i fremtiden.

Fredag d. 3. december 1999

Paul Holmbeck
Økologiens Hus'
nye direktør
Paul Holmbeck

Kl. 12.30:
Paul Holmbeck ny leder af øko-hus
Økologiens Hus, som mistede sin tidligere direktør i september, har nu besluttet sig for, hvordan huset skal ledes i fremtiden. Ny chef for huset bliver Paul Holmbeck, som har arbejdet i huset i en årrække som politisk medarbejder og lobbyist. Paul Holmbeck er Landsforeningen Økologisk Jordbrugs repræsentant i Det Økologiske Fødevareråd og har i mange sammenhænge været talsmand for huset. Han er kendt for at være en engageret politisk terrier, som ikke giver op, før en situations muligheder er helt udtømte. Derfor må det siges at være en politisk sejr for husets medarbejdere og bestyrelser, at de har fået ham placeret i direktør-stolen, idet de bedste argumenter imod ansættelsen er kommet fra ham selv.

Paul Holmbeck er 38 år og amerikansk statsborger. Han har i USA blandt andet været engageret i kampen mod atomkraftværker og for etablering af kooperative økologiske supermarkeder. Han er dansk gift og har boet i Danmark i otte år. Økologiens Hus har udsendt en pressemeddelelse i anledning af hans udnævnelse.

MARKEDSPLADSEN

21. dec.
Økologiske høner sælges.
Se rubrikannoncerne.

20. dec.
Job søges snarest - kan næsten alt
Se rubrikannoncerne.

7. dec.
- SDM Besætning sælges
- Bolig søges, Nordsjælland

Se rubrikannoncerne.

3. dec.
Byg/ærtehelsæd sælges.
Se rubrikannoncerne.

Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her