ØkoWeb Danmarks nyheds-arkiv

Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her

Mandag d.  23. marts 1999

Kl. 12.05:
Plan for et sprøjtefrit Danmark - offentliggøres i morgen
Det er de store planers tid. Efter Fødevareministeriets Aktionsplan II, kommer nu Miljøministeriet med det såkaldte Bichel-udvalgs rapport, hvor der gives en vurdering af, hvordan dansk landbrug ville klare sig, hvis alle sprøjtemidler blev afviklet. Rapporten offentliggøres på et pressemøde i morgen kl. 14.30 i Miljøministiriets kantine. Efter pressemødet, kan hele rapporten downloades i PDF-format fra Miljøministeriets hjemmeside (nærmere adresse vil senere blive oplyst herfra. Man skal nok forvente at bruge lang tid på at downloade rapporten. Med tanke på de ressourcer, der er sat til at skrive rapporten, vil ingen undre, hvis den - incl. delrapporterne - nærmer sig de 1000 sider.

Søndag  d.  14. marts 1999

Kl. 17.00:
Online til frøsæsonen
Endnu et af de betydende økologiske frøfirmaer har etableret egen hjemmeside. Morsø Frø er i løbet af de seneste år blevet en meget fremtrædende virksomhed på det økologiske frøområde, og - lidt udsædvanligt - har firmaet også bevæget sig ind på markedet for korn til udsæd. Nu har er selskabet igang med at opbygge en omfattende hjemmeside, hvor man bl.a. kan foretage onlinebestilling af frø.

Lørdag  d.  13. marts 1999

Kl. 16.25:
Aktionsplan klar til levering - Stalddørskatalog kan frit hentes
"Aktionsplan II Økologi i udvikling" kom ved offentliggørelsen kun i et meget begrænset oplag. Men nu er den kommet i et større oplag og kan købes af alle. Den forhandles af Statens Information. Den kan bestilles online på hos Statens Information eller via ØkoWeb'ens bestillingsservice. Men Strukturdirektoratet har også lagt planen til gratis download i Acrobat-formatet PDF, hvis man selv har lyst til at printe de 366 sider ud på printeren.

Samme mulighed foreligger nu med Stalddørskataloget, som også kan nu kan hentes i PDF- format og printes ud. Her drejer det sig dog kun om 16 sider, så det skulle være mere realistisk.

Onsdag  d.  9. marts 1999

Kl. 12.35:
Øko-frø og camping
Økologiske og biodynamiske frø er speciale for frøfirmaet danSpiring. Firmaet har lagt hele sit frøkatalog på nettet. Det lille firma ejes af et dansk fransk ægtepar, som dyrker en del af frøene på deres økologiske gård i Sydfrankrig. Her holder parret iøvrigt også camping og kurser i fransk landkøkken om sommeren. Denne del af virksomheden har også en hjemmeside under opbygning. Men den er endnu ikke helt færdig.
Kl. 11.40:
Sektionen har fået nye web-adresser
I weekenden foretog Landbrugets Rådgivningscenter ændringer i det store EDB-system. Derfor er flere links til bl.a. Sektion for Økologi holdt op med at virke. Links fra ØkoWeb'en skulle nu være opdateret, herunder listen over godkendt udsæd, som jo bliver stadig mere aktuel i denne tid.

Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her