ØkoWeb Danmarks nyhedsarkiv
Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her

Onsdag  d.  13. januar 1999

Kl. 19.05: Portræt af de økologiske forbrugere
Hvad forventer forbrugerne af de økologiske produkter? Og hvor søger de deres information? Det er nogle af de spørgsmål, som gives svar på i to undersøgelser, som konsulentfirmaet Infood udførte sidste år. Den ene undersøgelse er kvalitativ, mens den anden er en spørgeskemaundersøgelse, som bygger på 600 personers svar. Begge undersøgelser Danske forbrugeres informationsadfærd i forbindelse med valg af fødevarer og Kvalitiv analyse af forbrugernes holdninger er nu lagt på Infoods hjemmeside.

Søndag  d.  10. januar 1999

Kl. 16.40: Endnu en chance for ægfolket
De økologiske fjerkræproducenter på Sjælland, som ikke havde mulighed for at deltage i det nyligt afholdte branchemøde i Jylland, behøver ikke at ærgre sig. Den 4. februar holdes et særligt møde for sjællænderne. Det kan ses på kalenderen, hvor man også kan se, at det er i morgen, at politikeren og griseeksperten Bent Hindrup Andersen fortæller økologisk jordbrug i Sydamerika. Mødet holdes på landbohøjskolen.
Kl. 16.15: Lav din egen ost og vin
Firmaet Dansk Hjemmeproduktion har gjort det til et speciale at levere systemer til folk, som vil lave maden selv helt fra bunden. Firmaet er mest kendt for sine oste-systemer, men der er også systemer til egen produktion af bl.a. most, vin, smør og kefir. Og både flødeseperatorer, destillationsapparater og hønsebure er på programmmet. De færdige fødevarer er naturligvis ikke på forhånd defineret som økologiske. Man kan jo i teorien bruge konventionel mælk og frugt som råvare. Men hvem kunne finde på det? Link til virksomheden er nu oprettet fra Markedspladsen.

Fredag  d.  8. januar 1999

Kl. 13.40: Populære bøger kan forudbestilles
Flere markante opslagsbøger på økologiområdet er udsolgt eller ved at være forældede. Nu kan kommende udgaver forudbestilles. Økoguiden har været udsolgt i et lille stykke tid. Men 1999-udgaven ventes at udkomme i april, og bestilling kan nu forudbestilles via bestillingsservice. Dem som absolut må have en ældre udgave kan nu bestille fotokopier af hovedafsnittene. Den Grønne Telefonnøgle er ikke udsolgt. Men den er er fra 1996, og en ny udkommer i februar. Derfor gælder bestillingerne nu 1999-udgaven. Håndbog for Økologisk Jordbrug har været udsolgt længe. Den kan endnu ikke forudbestilles, da udgivelse og pris ikke er afgjort. Men bogen er populær, så muligheden for forudbestilling kommer nok senere på året.

Torsdag  d.  7. januar 1999

Kl. 16.10: Øko-bycenter på nettet
Dansk Center for Byøkologi har fået egen hjemmeside, som fortæller om centrets aktiviteter. Samtidig har centrets støtteforening Foreningen Dansk Byøkologi fået en side. På den nye hjemmeside kan man læse om centrets aktiviter og kurser og det fyldige program for årsmødet d. 6. og 7. marts. Dette samt flere andre arrangementer er kommet med på kalenderen. Nordjysk Landbrugsrådgivning holder også et økologisk årsmøde og der holdes en række økologiske visionsmøder i januar og februar.

Onsdag  d.  6. januar 1999

Kl. 15.30: Øko-forskere på nettet
Agroøkologigruppen er en forskningsenhed på Landbohøjskolen. Der er nu oprettet link til hjemmesiden, som bl.a. omfatter beskrivelse af nogle af de undervisnings- og forskningsprojekter, som enheden arbejder med. Der er også billed-præsentation af nogle af enhedens medarbejdere, som omfatter kendte økologiske profiler som Ane Bodil Søgaard, Jesper Rasmussen, biodynamikeren Jens Otto Andersen og provokatøren Anders Borgen.

Tirsdag  d.  5. januar 1999

Kl. 12.50: Nye regler for øko-fjerkræ
For første gang er der kommet præcise statslige regler for, hvordan pladsforholdene skal være i økologisk fjerkræproduktion. Det vil måske ryste nogle, at den maksimale flokstørrelse i økologisk ægproduktion er 4.500 høns. I den ny bekendtgørelse nr. 932 kan man læse mange af de andre mere præcise regler for økologiske husdyr - først og fremmest for fjerkræ. Bekendtgørelsen trådte i kraft ved nytår, så de ænder, gæs og kalkuner, som blev spist her til jul er produceret under de gamle mere upræcise regler. Men næste jul er der andre boller på suppen.

Mandag  d.  4. januar 1999

Kl. 12.25: Nye gårdbutikker på nettet
Kataloget over økologiske gårdbutikker, stalddørssælgere, torve, abonnementsordninger og andet direkte salg er nu opdateret på nettet. Kataloget kan bestilles via bestillingsservice, men der er næppe grund til at bestille den, for den kan læses direkte på nettet. Her er der også link til de gårdbutikker som allerede har etableret hjemmeside: Gårdbutikken, Lykkedal Økologisk Landbrug, Mørdrupgård, Iversen & Kjær, Landbutikken, Godsets Vin, Den Økologiske Have, Hanegal, Solsikken, Urtegartneriet samt Øffen og Bøffen

Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her