Nyheder fra ØkoWeb Danmark

Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her

Mandag  d.  21. december 1998

Kl. 13.30: De Grønne Guider får hjemmesider
Stadig flere af de grønne guider rundt om i landet får egen hjemmeside. Nogle af dem informerer godt om grønne aktiviteter i lokalområdet. På ØkoLink listen er foreløbig oprettet link til fire grønne guiders hjemmesider: Arne Bruuns elegante side fra Svendborg, Dieter Steffen fra Bjergsted, Henrik Bojsen fra Skæring og Lea Grubbe fra Århus.
Kl. 17.20: Længde-rekort i domænenavn
Hvis der holdes konkurrencer i lange domænenavne, må Lundeborg Farvehandel afgjort tages med. www.lundeborgfarvehandeltraeogvinduer.dk er adressen. Sortimentet kan næsten læses af domænenavnet. Blot bør det tilføjes, at forretningen er specialiseret i miljøvenlig træbehandling.

Onsdag  d.  16. december 1998

Kl. 17.45: Hele landbruget økologisk - en drøm bliver beregnet
Teknologi-Rådet havde i går - i andet forsøg - held med at præsentere Visionen om økologisk landbrug. Rapporten er et bud på konsekvenserne af en 100 prc. omlægning af dansk landbrug til økologisk drift. Rapporten skønner, at landbruget skal have en overpris på 30-35 prc. for at kompensere for fald i produktionen efter omlægningen. I sandhed et regnestykke med mange ubekendte faktorer. Det er dog fristende at nævne, at der heller ikke nu er findeløn til den, som finder fejl i rapporten. Havde der været en findeløn på blot én halv procent, da rapporten blev sendt ud første gang, ville Mette Meldgaard fra LØJ i dag være mangemillionær. Hun fandt en fejl på intet mindre end fem milliarder kr. (5.000.000.000 kr. !!). Det resulterede i aflysning af pressekonference og en ny gennemregning af hele rapporten. Men i andet forsøg gik det godt. Nu mangler vi bare lige at gøre omlægningen færdig ;-)
Kl. 10.05: KVL-forum får egen hjemmeside
Foreningen Økologisk Forum er en faglig forening for kandidater og studerende ved Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. Foreningen har nu fået egen hjemmeside, hvor det bl.a. er muligt at se, hvilke arrangementer foreningen har. Normalt er de åbne for alle, også for interesserede udenfor KVL.
Kl. 9.35: Brænd leksikonet !
Gyldendals nye grønne forbrugerleksikon har lagt klip fra avisernes anmeldelser på nettet. De strækker sig fra forslag til bogbrændinger til uforbeholden ros. Cyber-opdateringerne egner sig dog næppe til at blive brændt.

Tirsdag  d.  15. december 1998

Kl. 21.10: Grønne forbrugere får nye hjemmesider
Intet mindre end to grønne forbrugerorganisationer har netop nu fået nye hjemmesider. Danmarks Aktive Forbrugere har fået ny adresse, og har samtidig foretaget en kraftig ansigtsløftning på siden. Den er blevet ganske smuk. Grønne Familier har også bygget kraftigt ud på sin hjemmeside, som netop i denne måned handler om jul. Foreningens blad Grøn Hverdag har udgivet et temanummer om jul. Som det også kan ses på rubrikannoncerne kan nummeret bestilles separat på deres hjemmeside.
Kl. 11.10: Nyt katalog over stalddørdssalg
Væsentlige økologiske publikationer meldes udsolgt for tiden. Landsforeningen Økologisk Jordbrug har netop meddelt, at Håndbog for Økologisk Jordbrug nu er udsolgt. En ny udgave kan først ventes mod slutningen af det nye år. Økoguiden er allerede meldt udsolgt, og en ny udgave kan først ventes til foråret. Til gengæld kommer der torsdag en helt ny udgave af stalddørskataloget. Den kan allerede nu kan bestilles på bestillingsservice. Kataloget vil også snart være fuldt opdateret på nettet. Listen omfatter ca. 125 økologiske bedrifter med direkte salg til private, både gårdbutikker men også beskrivelse af, hvis de har torvesalg, abonnementsordninger og lignende.
Kl. 19.50: Ø-landbrug til salg
Et lille økologisk landbrug syd for Fyn er til salg. Se rubrik-annoncerne

Torsdag  d.  10. december 1998

Kl. 12.40: Økologi i Bolivia
Kalenderen
er opdateret. Bl.a. med et foredrag på i København, hvor Bent Hindrup Andersen fortæller om økologisk jordbrug i Bolivia og giver rapport om dette års IFOAM-konference i Argentina.

Torsdag  d.  3. december 1998

Kl. 15.45: Konference om EU
Danmarks Naturfredningsforening
holder på torsdag en konference om økologiens rolle i EU's landbrugsreform. Der er et ret vigtigt emne, og der møder da også en række vidende personer som oplægsholdere. Tilmelding kan nås helt frem til på tirsdag. Se nærmere på kalenderen.

Folk strømmer til øko-konferencer for tiden. For dem som ikke deltog, kan oplyses, at den netop afholdte Økologisk Konference 1998 i Vingstedcentret havde 460 deltagere i løbet af de to dage. Så succes'en var hjemme. IFOAM's verdenskonference i Argentina faldt umiddelbart før. Den havde knap 600 deltagere. Det var nok noget mindre, end den burde have.


Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her