Nyheder fra ØkoWeb Danmark

Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her
Tidligere opdateringer

Aktuel økologi

ØkoWeb DK

Tirsdag  d. 29. september 1998

Kl. 20.00: Ny forening for KVL-folk
Økologisk Forum
er navnet på en ny forening, som primært retter sig mod ansatte og studerende ved Landbohøjskolen. 45 mennesker deltog stiftelsen på Borups Højskole i sidste uge. Foreningen skal skabe netværk og give inspiration indenfor det økologiske jordbrugsområde. Den har fast mødedato den første onsdag i hver måned.

Foreningen har endnu ingen hjemmeside, men den kan kontaktes via formanden Birgitte Wendelboe, på tlf. 38 33 08 94.

Kl. 20.30: Forskningscentre på nye sider
Institut for Teknologi og Samfund
har fornyet sin hjemmeside, som også har fået ny adresse. Eco Research Team ved DTU har bl.a. publikationslisten på nettet, og man kan bestille artikler online.

På ØkoWeb'ens liste over forskningsprojekter er nu også oprettet link til Forskningscenter for Økologisk Jordbrug, som dog endnu har en ret enkelt hjemmeside.

Der er også oprettet et link til Center for Økologi og Miljø (CØM) ved Landbohøjskolen, som også har fornyet sin hjemmeside.

Kl. 16.30: Online fra stalddøren
Landbutikken
er en af landets første gårdbutikker, hvor salget foregår via internettet. Butikken handler med oksekød af simmentaler-racen, og man kan bestille kød og finde opskrifter via nettet. Betalingen er - som ved al anden internethandel - fortsat gennem check, giro og den slags naturalie-lignende oldtids-økonomi. Men det indhenter vi nok en dag. Landbutikken hjemmeside er flot og overskuelig, og den kan altid findes via gårdbutik-listen - under Vestjylland.
Kl. 18.45: Nepenthes
Regnskovsgruppen Nepenthes er ved at udvide sin hjemmeside. Den er der nu oprettet permanent link til fra listen over organisationer - samt naturligvis fra link-listen. Der er desuden oprettet link til Forest Stewardship Council - Danmark, som står for certificering af bæredygtigt træ.

Iøvrigt er rettet i ØkoLink-listen, bl.a. fordi Regnbuekassen har fået ny web-adresse.

Torsdag  d. 24. september 1998

Kl. 12.15: Tæt pakket samling
Økologisk Samling
er titlen på et møde som holdes fredag - otte dage. Blandt oplægsholderne er frilands-grise-politikeren Bent Hindrup Andersen og skuespilleren Jytte Abildstrøm. Desuden kommer bygmesteren Steen Møller. Han har altid været god for en jysk bemærkning. Blandt hans mange visdomsord er udtalelsen om, at de' it nok å "know how", man må å "know why". Der har meldt sig næsten 100 menneskerm, og tilmeldingsfristen er i morgen. Men Lars Myrthu-Nielsen fra arrangøren Netværket for økologisk folkeoplysning og samling en flink mand, som har svært ved at sige nej. Så prøv bare at kontakte ham, hvis du er lidt forsinket kommer i tanke om, at du vil med.
Kl. 22.45: Flere økologiske gårdbutikker
Listen over økologiske gårdbutikker og stalddørssalg er opdateret. Listen omfatter nu 127 salgssteder. En mere gennemgribende opdatering vil dog snart finde sted igen. Rettelser og tilføjelser gårdsalg, torve og til listen er derfor fortsat velkomne. Se på gårdbutik-siden, hvad vi skal vide.

Pionértjenesten på Landbrugets Rådgivningscenter har iøvrigt produceret en lille bog med gode råd om etablering af gårdbutikker. Bogen kan nu bestilles via bestillingsservice.

Torsdag  d. 17. september 1998

Kl. 11.25: Såsæsonen starter
Knap er den sene høst overstået, før såsæsonen er igang. Økologiske landmænd skal købe økologisk udsæd, hvis de kan skaffe det. Og en af de virksomheder, som kan skaffe adskillige typer er Mørdrupgård. En økologisk pioner, som samtidig har stor erfaring i såsædsproduktion. Virksomheden har nu sin egen hjemmeside med beskrivelser af de sorter, de har på lager.

Iøvrigt har Sektion for Økologi en udmærket opdatering af de planter og frø, som kan købes på det danske marked. Den kan nok være værd at checke, hvis man er i tvivl. Der er permanent link via Markedspladsen

Kl. 11.25: Byggematerialer og byggeråd
Miljø er ikke jordbrug alene. Veksø Handelsstation er et firma som både sælger og rådgiver om økologisk byggeri i mange forskellige former fra stråtage til solvarme og masseovne.

Firmaet har oprettet også egen hjemmeside, som du kan finde vej til via Markedspladsen.

Onsdag  d. 9. september 1998

Kl. 14.20: Høstmarkederne slog igen rekort
Besøgstallet for de økolologiske høstmarkeder i weekenden er nu talt op. Det blev til over 40.000 besøgende på de 100 høstmarkeder landet over. Høstmarkederne var omtalt i pjecer, som lå i forretninger landet over og var beskrevet på mælkekartoner fra samtlige økologiske mejerier. Websiden med omtale af høstmarkederne er blevet læst 1350 gange i den periode, den har været på nettet.
Kl. 14.45: De Frie Fugle er flyttet
De Frie Fugle
er flyttet (fysisk - men ikke virtuelt). Deres ny adresse findes på oversigten over udgivere - naturligvis på deres hjemmeside.

Mandag  d. 7. september 1998

Kl. 10.00: Genvarer på internettet
Gensplejsede fødevarer skal ikke ikke kunne sniges ind på det danske marked uden opmærksomhed. Derfor har Danmarks Aktive Forbrugere og Greenpeace oprettet en hjemmesiden www.genvarer.dk, hvor alle gensplejsede varer på det danske marked listes op. Såvidt vides er der endnu ikke nogen gensplejsede varer på hylderne i dag. Derfor rummer siden foreløbig kun produkter, som er trukket tilbage fra markedet, bl.a. efter pres fra de to organisationer. For dem som har lyst til at lege detektiver, er der også oprettet en anmelder-side, hvor man kan anmelde et nyt produkt, man har fået kendskab til.
Kl. 10.20: Ø-landbrug til salg
Rubrik-annoncerne
giver i dag mulighed for at realisere drømmen om at flytte ud på en ø og dyrke jorden. Gården ligger på Drejø. Rubrikannoncerne kan du altid finde via Markedspladsen.

Fredag  d. 4. september 1998

Kl. 13.35: Øgruppen er en realitet
Foreningen for virksomheder, som arbejder med økologiske produkter, blev i går en realitet. Omkring 30 virksomheder deltog i dannelsen af Øgruppen, Dansk Økologileverandørforening. Listen over nyvalgte bestyrelsesmedlemmer kan ses på foreningens hjemmeside. Læs evt. også den pressemeddelelse, som foreningen udsendte i går.

Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her