Nyheder fra ØkoWeb Danmark

Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her
Tidligere opdateringer

Aktuel økologi

ØkoWeb DK

Mandag  d. 24. august 1998

Kl. 0.15: Supermarkeds-økologi i Argentina
Endelig er der nyt fra Argentina, hvor den næste økologiske verdenskonference IFOAM'98 holdes. Der er nu flere detaljer, for alle som vil med. Udover konferencen holdes en Den 2. Økologiske Verdensudstilling (den første var i København for to år siden). Netop for danskere er det også interessant, at der holdes et større seminar om økologi i supermarkeder. En del danskere går med tanker om at deltage i konferencen. Der er oprettet en speciel hjemmeside med listen over dem. Og de får også tilsendt detail-information, når der er nyt sydfra. Skulle nogle ønske at komme på listen, er de velkomne. Skriv til redaktionen@ecoweb.dk

Tirsdag  d. 17. august 1998

Kl. 0.20: Møder for nye økologiske landmænd
Går du med tanker om at blive økologisk landmand? Så var det måske en idé at møde op til et af de 19 omlægger-møder som holdes rundt om i landet i forbindelse med de økologiske høstmarkeder. Landsforeningen Økologisk Jordbrug holder møder landet over, og alle er velkomne.

Lørdag  d. 15. august 1998

Kl. 15.45: Høstmarkederne nærmer sig
Om tre uger åbner 100 økologiske gårde deres døre for offentligheden. I den anledning har Økologisk Landscenter og Landsforeningen Økologisk Jordbrug udsendt en pressemeddelelse. Oplysninger om tid, sted og indhold over samtlige høstmarkeder kan læses på høstmarkeds-siden.

Lørdag  d. 8. august 1998

Kl. 16.05: Virksomhedsforening stiftes i september
Virksomheder med aktiviteter på det økologiske fødevareområde er nu igang med at etablere en forening for sektoren. Den stiftende generalforsamling i Øgruppen er fastsat til d. 3. september, hvilket nu også fremgår af såvel kalenderen, som Øgrupppens hjemmeside.

Fredag  d. 7. augusti 1998

Kl. 15.15: Få en måneds gratis kostplan
Grønne Familier
har udarbejdet en måneds kostplan baseret på økologiske produkter. Den kan nu bestilles på bestillings-service, som også er blevet udvidet på andre områder. Grønne Familier har sammen med Det Økologiske Råd og Grøn Information udarbejdet en pjece med "Grønne fiduser og billige tricks", som nu også kan bestilles. På bestillings-listen har Landsforeningen Økologisk Jordbrug også lagt foreningens driftsmiddelkatalog. Det er ganske interessant, men henvender sig nok ikke til flertallet af grønne forbrugere - fortrinsvis dem som står og har brug for en 17 fods langfinger-harve.

Torsdag  d. 6. august 1998

Kl. 0.05: 100 høstmarkeder i september
De økologiske høstmarkeder går i år ind i sjette sæson. Første weekend i september åbner 100 økologiske jordbrugere deres gårde for offentligheden. Markederne er fordelt over hele landet, og de er meget forskellige. Så der skulle være lidt for enhver smag.

Udover det ordinære link fra kalenderen, er der oprettet et specielt link til høstmarkedernes hjemmeside her fra ØkoWeb'ens forside. Det er gjort af hensyn til mange, som kommer på siden for første gang i den kommende tid. Flere millioner økologiske mælkekartoner vil i august fungere som plakatsøjler for høstmarkederne, og de vil alle henvise til herværende side for yderligere information om, hvor høstmarkederne finder sted.

Kl. 0.05: Hjemmeside for årsmøde
Landsforeningen Praktisk Økologi
holder årsmøde i oktober. Men foreningen har allerede oprettet en hjemmeside med et ret fyldigt program, som blandt andet omfatter diskussion af de realistiske i at starte økologisk prydplanteproduktion.

Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her