Nyheder fra ØkoWeb Danmark

Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her
Tidligere opdateringer

Aktuel økologi

ØkoWeb DK

 

Tirsdag  d. 13. juli 1998

Kl. 11.25: Få opdateringer i juli
Som mange vil have bemærket, er industriferien et tidspunkt, hvor aktiviteten daler lidt på på ØkoWeb'en. I juli læses herværende nyhedsside omkring 100 gange om dagen, og det er noget lavere en normalt. "Held i uheld" gør, at nogle EDB-problemer har toppet netop i denne periode. Derfor har redaktionen valgt at bruge tiden på at løse dem, og antallet af opdateringer i juli er derfor få. Internet-nørder vil kunne hygge sig med tanken om, at tiden også bruges til at forberede en overgang til en FrontPage-server, med de øgede tekniske muligheder, dette giver.

Men husk at nyhedssiden er tilbage med ekstra styrke, når sommerdvalen er overstået, og ØkoWeb'ens menusystem fungerer fortsat.

Fredag  d. 3. juli 1998

Kl. 17.25: Grøn klassiker på hylden igen
Bestillingsservice er opdateret. Økologisk Landscenter er løbet tør for Økologiens ABC, og derfor ikke kan bestilles indtil videre. Miljøministeriets Miljøbutik har til gengæld taget en klasiker frem. John Seymours Den Selvforsynende Have er genoptrykt. Hans spændende og anderledes råd kan varmt anbefales.

Torsdag  d. 2. juli 1998

Kl. 11.10: Hvor grøn er din bolig?
Man kan have mange forestillinger om, hvor miljøvenligt man lever. Eller om man sparer på energien. Men forestillingerne ligger ofte langt fra virkeligheden. Nu er det blevet lidt lettere at sætte tal på. Statens Byggeforskningsinstitut har sammen med boligministeriet udviklet et regneark, som beregner for miljøvenlighed i boligen. Det er blandt andet velegnet til boligforeninger, men kan også til private boliger. Programmet er udarbejdet i regnearket Excel og det kan gratisk hentes fra en net-side om Grønt Regnskab.

Onsdag d. 1. juli 1998

Kl. 13.00: VM i økologisk fodbold?
Selv om banen er grøn og Ø-mærkets farver bruges intensivt, skal man nok ikke vente, at fredagens kampscene overholder det økologiske jordbrugs grundregler. Men det bliver der nu gjort noget ved. Forskningscentret for Skov og Landskab er gået i gang med forsøg på pesticidfri vedligeholdelse af fodbold- og golfbaner. Cirka 60 golfbaner og 52 parceller på golfbaner indgår i projektet. Resultaterne ventes offentliggjort i 1999. Mon ikke det skulle være brugbart til næste verdensmesterskab?
Kl. 13.40: Dyrskue i Hjørring
Det økologiske landsskue blev aflyst. Men det betyder ikke, at økologer ikke kan gå til dyrskue. Flere steder i landet har økologer deltaget i dyrskuerne, og i den kommende weekend kan økologisk interesserede få glæde af at gå til dyrkskuet i Hjørring, hvor økologiske landmænd har oprettet en stand.
Se arrangementskalenderen.

Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her