Nyheder fra ØkoWeb Danmark
Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her

Fredag d. 27. marts 1998

Kl. 12.50: Øko-bijob som interviewer
For den som går og savner et kortvarigt bijob, er der i dag et tilbud blandt rubrikannoncerne. Konsulentfirmaet Infood søger fem interviewere til en forbrugerundersøgelse om økologiske fødevarer.

Der er altid link til rubrikannoncerne via Markedspladsen.

Torsdag d. 26. marts 1998

Kl. 14.15: Protester over USA's økologi-forslag
Den økologiske verden er i oprør over det forslag til økologiske regler, som det amerikanske landbrugsministerium har fremsat. Blandt andet tillades gensplejsning, bestråling og burhøns. Den internationale økologiske organisation IFOAM har nu lagt et dokument på nettet, hvor alle opfordres og instrueres i at protestere.

Meget kan man sige om de amerikanere, men åbenhed regnes stadig som en dyd derovre. Landbrugsministeriet USDA har simpelthen oprettet en hjemmeside for økologiforslaget, hvor man online kan skrive sine protester og kommentarer til forslaget. Dog er det naturligvis primært ment som en service for landets egne borgere.

Torsdag d. 19. marts 1998

LØJ-logoKl. 17.25: Huset er på nettet
Økologiens Hus er en institution, mange har ledt forgæves efter. Huset har været stærkt omtalt i medierne, og er også omtalt på Finansloven. Men man kan ikke slå huset op i telefonbogen. Nu er der oprettet en kortfattet hjemmeside for huset, så man i det mindste ikke længere skal lede forgæves på internettet. Ved samme lejlighed er siderne for husets baggrunds-organisationer Landsforeningen Økologisk Jordbrug og Økologisk Landscenter opdateret. Blandt andet er listen over LØJ's bestyrelsesmedlemmer og lokale kontaktpersoner nu korrekt.
Kl. 17.25: Nye hæfter på bestillingsservice
"Overblik 1998" er navnet på et nyt hæfte fra Økologisk Landscenter. Hæftet giver svar på mange af de spørgsmål, som ofte stilles om økologiske produkter. Det er gratis og kan nu bestilles via bestillingsservice. Også Økologiens ABC, som mere henvender sig til køkkenledere, forhandlere m.v. kan nu bestilles online. Den er dog ikke gratis.
Kl. 10.00: Prins Charles går aktivt ind i gensplejsningskampagne
Den danske Underskriftsindsamling mod gensplejsning fortsætter. Fristen for at skrive under - elektronisk eller med fjerpen - er forlænget til 1. maj.

I en tilsvarende kampagne i Storbritanien er prins Charles gået aktivt ind i kampen. I et kampagnebrev fra Soil Association skriver skriver prinsen, at eksperterne ikke bør stille spørgsmålet, om genetisk ændret mad er muligt eller farligt. De skulle hellere tage stilling til, om det er rigtigt at bruge det.

Kl. 11.40: Foråret kalder cyklisterne
Foråret er ved at bryde frem og dermed også lysten til verdens mest miljøeffektive transport- og ferieform: Cykelturene. Idéværkstedet De Frie Fugle har opdateret deres cykelsafarier og turpakker for i år. Turpakker m.v. er beskrevet på fuglenes hjemmeside, og de kan bestilles gennem bestillingsservice, hvor du også kan bestille andre af fuglenes materialer om miljø og turliv.

Onsdag d. 18. marts 1998

KlodshansKl. 13.25: Tumperne kalder igen
Tumperne - dem som skal redde Verden, fordi de kloge ikke vil - er temaet for den kommende weekends møde på Køng Folkehøjskole. Her kan alle interesserede tumper diskutere Kolding Manifestet sammen med blandt andet mikronæringsstof-guruen Bodil Søgaard. Hvis du vil læse det enestående dokument kan du klikke på Klods Hans her ved siden af. Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis oplyser, at det stadig kan lade sig gøre at deltage, hvis man skynder sig at tilmelde sig.
Kl. 16.45: Besøgsdatabase for undervisere
Samvirkende Energi- og Miljøkontorer har sammen med Skolernes EnergiForum udarbejdet en database for undervisere. I basen kan man søge på besøgssteder indenfor miljø- og energiområdet. Steder som kan bruges til udflugter, studieture, foredragssteder m.v.

Det permanente link til denne base er oprettet på en ny side for udflugtsmål. Den er ikke så omfattende endnu. Men der kommer mere. Du finder vej via Vejviseren

Kl. 12.40: Linolie til træbehandling
Økologisk byggeri er i kraftig vækst. Nordisk AeroForm ApS er en af de virksomheder, som arbejder på feltet. Firmaet med det flyvske navn handler blandt andet med koldpresset linolie og zinkhvidt som alternativ til behandling af træ. Du kan finde firmaet via Markedspladsen og via den alfabetiske linkliste.
Kl. 12.40: Tekniske problemer på ØkoWeb'en
ØkoWeb'en har haft nogle tekniske problemer i den seneste uges tid. Problemerne har ikke haft indflydelse på driften af serveren, men de har betydet, at en række opdateringer er udeblevet. Vi beklager og arbejder på at få det indhentet hurtigst muligt.

Søndag d. 15. marts 1998

Kl. 22.20: Frø og planter kan bestilles på nettet
Sig nærmer tiden til at så. Og dermed også tiden, hvor mange ivrigt leder efter firmaer, som kan levere økologiske frø. Solsikken ved Silkeborg er blandt de erfarne i branchen. Frøfirmaet har i årevis leveret frø til hele landet, og nu der også oprettet en omfattende hjemmeside, hvor man kan bestille frø og udplantningsplanter direkte på nettet. Du kan også se beskrivelse af hver enkelt plante og bl.a. se, om de udover økologisk godkendelse måtte have en biodynamisk godkendelse. Jo siden er virkelig et besøg værd.

Markedspladsen er der oprettet en side med leverandører af frø og udplantnings planter. Den er ikke så lang endnu, men flere firmaer er utvivlsomt på vej.

Onsdag d. 11. marts 1998

Kl. 12.10: Mange nye arrangementer
Grønne Familier og Landsforeningen Praktisk Økologi har i dag bidraget med en lang serie af møder og ture til Arrangementslisten. Mange arrangementer er lokale, og det vil være for omfattende at gå i detaljer med alle. Men bl.a. holder Grønne Familier generalforsamling.

Arrangementslisten er også udvidet med nogle messer, bl.a. en helsemesse i Kolding i slutningen af marts - men også fødevareudstillingen SIAL i oktober i Paris, hvor der arbejdes på en stærk dansk deltagelse med økologiske virksomheder.

Kl. 14.15: Hjemmeside for danskere på vej til Argentina
Den internationale økologiske organisation IFOAM holdt i 1996 en international konference i København. Samtidig holdtes den 1. Økologiske Verdensudstilling. I år holdes konferencen i Argentina sammen med den 2. Økologiske Verdensudstilling.

For danskere som går med planer om at deltage i konferencen eller udstillingen, er der oprettet en IFOAM'98-side, hvor også e-mail-adresserne for de danske deltagere kan findes. Siden kan måske være en hjælp i den praktiske planlægning. Foreløbig går 12 danskere med planer om at deltage. Men har du også et håb om at komme afsted, er du velkommen til at gøre opmærksom på det, ved at sende en e-mail til redaktionen@ecoweb.dk, så kan dit navn føjes til listen.

Du kan altid finde link til den danske IFOAM'98-side fra Arrangementskalenderen. Der er ikke oprettet link fra den internationale IFOAM'98-side, idet der ikke er grund til at forvirre den øvrige Verden med dette lille praktiske arrangement.

Tirsdag d. 10. marts 1998

Kl. 9.55: Stillingsannonce
Vil du arbejde med handel og information om økologiske produkter? Så er chancen der nu: Foreningen Barritskov Grøntsagshave søger en informationsmedarbejder til sin abonnementsordning. Se rubrikannoncerneMarkedspladsen.
kl. 10.30: Alle økologiske regler kan nu købes samlet
For første gang er det nu muligt at købe alle økologiske regler samlet i ét bind. Økologisk Regelsamling er netop udkommet. Den udgives af GadJura og leveres som et ringbind og et abonnement som giver løbende opdateringer. Regelsamlingen kan bestilles via bestillingsservice. I det daglige kan du også finde regelsamlingen via Fakta menuen, hvor der er en annonce for samlingen.

Torsdag d. 5. marts 1998

Kl. 14.30: VALG-NYT: Svend Auken har meddelt, at han bliver forsinket til øko-valgmødet i morgen i Århus. Det korrekte tidspunkt er 14.30. Se nærmere på arrangementskalenderen.
Kl. 10.15: Skolen for Økologisk Afsætning holder igennem de næste måneder nogle mini-kurser omkring økologi. Kurserne er ment som intern efteruddannelse, og retter sig derfor til folk, som ved noget om økologiske fødevarer i forvejen. Men interesserede udefra er velkomne, hvis de husker at tilmelde sig. Næste minikursus holdes d. 18. marts med oplæg af Erik Sepstrup Jensen. Yderligere oplysninger findes på arrangementslisten kl. 14.15 To foreninger, som begge beskæftiger sig med handel og penge kan nu findes på listen over organisationer.

Regnbuekassen er en forening, som arbejder på at sikre mulighed for at benytte pengeinstitutter på et økologisk og etisk forsvarligt grundlag. Foreningen fortæller på sin hjemmeside noget om at gøre sine investeringer grønne.

U-landsimporten arbejder for en fair verdenshandel og er blandt andet kendt for sin kaffe. Foreningen har besluttet, at den indenfor de næste fem år kun vil beskæftige sig med økologiske varer. Også denne forening kan du finde på listen over organisationer. Men du kan også finde link på arrangementslisten, idet U-landsimporten holder generalforsamling d. 21. marts.

Onsdag d. 4. marts 1998

Kl. 12.20: Foder til dyrene kan også beses på Internettet. Firmaet Alfax A/S producerer og sælger økologiske lucerne og grønpiller. På firmaets hjemmeside kan du læse om lucerneproduktion, herunder også udbytte- og økonomitabeller. Iøvrigt slår Alfax også et slag for en dansk ethanol-produktion. Ethanol (alkohol) er som bekendt et meget miljøvenligt brændstof til bl.a. biler.

Alfax vil i fremtiden kunne findes via Markedspladsen og Vejviserens alfabetiske link-liste.

kl., 14.15 Salling Udviklingscenter for Økologi har gennem et par år udviklet sig til et regionalt servicecenter for økologi i det nordlige Jylland. Centret servicerer såvel virksomheder som landmænd. Nu kan du også finde centret på nettet. Centret er optaget på listen over Informationscentre.

Tirsdag d. 3. marts 1998

Kl. 15.00: Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis har udsendt et nyt nummer af ØKO-NET. Det nye nummer, som ligger på Netværkets hjemmeside, omfatter også Kolding Manifestet (Det er det med, at tumperne skal redde verden, når nu de kloge ikke vil). Manifestet er udgangspunkt for et weekend-møde som holdes d. 20. marts på Køng Folke- og Idrætsefterskole.

Iøvrigt er Netværkets hjemmeside udvidet med et internationalt hjørne med henvisning til internationale arrangementer.

Mandag d. 2. marts 1998

Kl. 12.30: Verdens største økologi-messe, BIO FACH, sluttede i går. Messen - som er en lukket fagmesse - havde 1267 udstillere og 20.500 besøgende. Det er lidt færre end sidste år. For første gang var der flere udenlandske udstilllere end tyske, og det var næsten bemærkelsesværdigt, at Danmark - i modsætning til mange andre lande - ikke havde en samlet stand. Til gengæld er mange nye lande kommet til, bl.a. Parkistan, Kina, Rusland og de fleste lande i Sydamerika. Bemærk, at næste års messe er flyttet til Nürnberg. Yderligere oplysninger kan findes på arrangementslisten, hvor der også er medtaget en dansk sommerworkshop til juli. kl. 14.35 VALG-NYT: Alle er velkomne, når miljøminister Svend Auken på fredag holder valgmøde på Skolen for Økologisk Afsætning. Emnerne er økologisk produktion, afsætning og forbrug. Se yderligere oplysninger på arrangementslisten

kl. 14.55 Og så er der godt nyt for dem, som har bestilt rapporten om de europæiske økologi-regler - men dårligt nyt for dem, som har glemt det. Skolen for Økologisk Afsætning meddeler, at prisen nu stiger til det dobbelte: 100 kr.


Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her