Nyheder fra ØkoWeb Danmark
Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her

Søndag d. 22. februar 1998

Kl. 22.35: Forfatteren til Den Grønne Forbrugerguide, Kjeld Hansen, er igen barslet med et mammut-projekt. Bogen Sund Mad - Bedre Helse har han bearbejdet til dansk. Bogen er ikke direkte fokuseret på økologi, men behandler emnet i kraft af sin intensive dækning af spørgsmålet mellem vores krop og de fødevarer, vi spiser. Forfatterens firma BæreDygtighed har lagt en beskrivelse af bogen på nettet. Det skal iøvrigt nævnes, at BæreDygtighed nu kan kontaktes via e-mail. Kl. 23.30: "Forbrugerne kan føle sig trygge ved udenlandske økologiske varer". Det kan man for tiden læse i medierne. Oplysningerne stammer fra en rapport om Europæiske Økologiregler, som Erik Sepstrup Jensen, Skolen for Økologisk Afsætning, har skrevet. Rapporten kan nu bestilles via bestillingsservice, hvor skolen også tilbyder håndbogen "Økologi i daginstitutioner" til online-bestilling.

Skolen starter iøvrigt snart en etåriguddannelse som miljøkoordinator og holder i den anledning et informationsmøde d. 4. marts. Se yderligere oplysninger på arrangementskalenderen.

Torsdag d. 19. februar 1998

Kl. 14.25: Endnu et økologisk gartneri er kommet på nettet. Gartneriet Markhaven - Danmarks største økologiske tomatgartneri - har oprettet en hjemmeside om tomatproduktion. Ejeren Klaus Søgaard har produceret økologiske tomater i en række år og leverer blandt andet hovedparten af de økologiske tomater, man finder i FDB's butikker. På Marhavens hjemmeside kan du blandt andet følge årets gang i gartneret og læse madopskrifter med tomater. Du kan desuden få tips om tomater, blandt andet kan du lære, at man aldrig skal lægge tomater i køleskabet. Vi skal advare om, at siden er under udvikling, så der kan endnu stadig være enkelte links, som ikke fungerer.

Du finder vej til Gartneriet Markhaven via Markedspladsen eller Vejviserens alfabetiske linkliste.

Kl. 14.50: Arrangementslisten er opdateret blandt andet med kursus i at bygge i halm

Tirsdag d. 17. februar 1998

Kl. 13.05: Økologi er ikke bare jord. Det er også vand. Landsforeningen Levende Hav holder d 7. marts et debatmøde om økologisk fiskeproduktion. Yderligere oplysninger kan findes på Arrangementslisten, som også er opdateret med første udkald til ECO Forum '98, et stort NGO-arrangement i tilknytning til de europæiske miljøminstres møde i Århus til Sankt Hans. Kl. 13.10: Vi skal gøre opmærksom på, at de over 100 forskellige materialer, som er bestilt via bestillingsservice under ØkoWeb'ens ferielukning i sidste uge, nu vil blive ekspederet.

Fredag d. 6. februar 1998

Kl. 9.50: Den kommende uge bliver stille på ØkoWeb'en. På grund af redaktørens bortrejse sker der ingen opdateringer igen før uge 8. Da bestillinger stadig udføres manuelt, betyder det også, at bestillinger via bestillingsservice foretaget efter kl. 12.00 i dag bliver mindst en uge forsinket, idet de ikke videresendes til de respektive foreninger og virksomheder før tirsdag d. 17. februar.

Torsdag d. 5. februar 1998

Kl. 12.15: At store virksomheder kommer på Internettet er indlysende. Men nu begynder flere mindre virksomheder også at se nogle fordele i nettet. Det gælder blandt andet gartnerier og andre jordbrugere med direkte salg til private. Et flot initiativ kan ses på Urtegartneriets hjemmeside. Gartneriet forhandler læge- og krydderurter samt frø til dyrkning. Deres katalog ligger på nettet, og du kan endda hente det direkte ned på din hardisk.

Urtegartneriet er optaget på stalddørslisten. Herudover kan du blandt andet finde dem på Markedspladsens liste over virksomheder, samt naturligvis på den alfabetiske linkliste. Iøvrigt deltager Urtegartneriet på weekendens helsemesse i Falkonercentret. Messens hovedtema er ikke specielt økologisk, men der er adskillige økologiske udstillere, og den er derfor medtaget på Arrangementslisten.

Kl. 16.30: Økologien skal eksporteres - og gerne til de nære markeder. Derfor arrangeres nu et seminar om afsætning af økologiske fødevarer til Storbritanien. Seminaret finder sted d. 16. marts. Yderligere oplysninger kan findes på arrangementslisten.

Bag seminaret står konsulentfirmaet Infood, som for nylig berigede nettet med en Kvalitativ analyse af forbrugernes holdninger om økologiske fødevarer.

Tirsdag d. 3. februar 1998

Kl. 00.35: Så er der "high tech"- økologi i luften: I dag udkommer Worldwatch Instituttets bog Verdens Tilstand 1998 på dansk. I den anledning holder instituttets leder Lester Brown i morgen forelæsning på H.C. Ørsted Instituttet i København. Som en særlig finesse videotransmitteres forelæsningen til Odense Universitet, Roskilde Universitetscenter, Landbohøjskolen og Risø. Der er offentlig adgang alle steder undtagen på Landbohøjskolen, hvor alle pladser allerede er besat. Det skal nævnes, at de øvrige forevisningsssteder også har begrænset plads, og pladserne fordeles efter "først til mølle"- princippet.

Nærmere oplysninger om arrangementet på Arrangementskalenderen, som også opdateret med yderligere en række møder og kurser.


Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her