Nyheder fra ØkoWeb Danmark
Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her

Onsdag d. 28. januar 1998

Kl. 11.35: Noteringen på økologiske landbrugsprodukter er opdateret. Det vil måske vække opsigt, at der nu også er en notering for økologiske SPF-grise. SPF-forbindes af mange med stærkt industrialiserede lukkede staldsystemer. Men SPF er først og fremmest en sundhedsstatus, som godt kan opnås på et kontrolleret frilandsareal. Blot stilles der krav til besætningen og arealet, blandt andet en afstand på 100 meter til nærmeste offentlige vej, skærpede krav til indhegningen samt naturligvis kontrol af besætningens sundhedsstatus.

Mandag d. 26. januar 1998

Kl. 23.55: Grønne Familiers hjemmeside er opdateret. Mange af kontaktpersonerne er skiftet ud siden sidste opdatering, og det skulle være på plads nu. Desuden har foreningen fået e-mail-adresse.

Fredag d. 23. januar 1998

Kl. 13.35: Avlerlisten 1998 fra Landsforeningen Økologisk Jordbrug er netop kommet. Den bliver i trykt form sendt ud til medlemmer af foreningen. Den findes endnu ikke på nettet - der findes kun 1995-versionen - men du kan via bestillingsservice bestille et trykt eksemplar

Torsdag d. 22. januar 1998

Kl. 11.20: Sæsonen for køb af juletræer er slut. Men det er sæsonen for dyrkning ikke. Sektion for Økologi udgav for nyligt det niende hæfte i Faktaserien, og det nye hæfte handler om økologisk juletræsproduktion. Hæftet kan bestilles via bestillingsservice, som nu giver mulighed for at bestille samtlige 9 hæfter i serien.

Bestillingsservice er også opdateret for materialer fra Landsforeningen Praktisk Økologi. Nogle bøger er udgået. Ind er blandt andet kommet Robinierrapporten, som beskriver muligheder for at undgå trykimprægneret træ.

Fra Miljøministeriets Miljøbutik kan man nu bestille yderligere et par pjecer samt en bog om hjemmekompost.

Kl. 13.05: Selv om temperaturen ikke hjælper til forståelsen af det, så ligger foråret ikke så langt ude i fremtiden. De som skal købe udsæd til forårsarbejdet vil have glæde af, at Sektion for Økologi har opdateret oplysningerne om godkendt udsæd. Her kan man til enhver tid se, hvilke typer økologisk godkendt udsæd og plantemateriale, som er til rådighed på det danske marked. Der er permanent link til siden via Markedspladsen.

Onsdag d. 21. januar 1998

Kl. 10.35: En stærkt tiltrængt fornyelse af listen over myndigheder er gennemført. Det betyder, at man nu kan komme ind på Fødevareministeriets nye websider, samt siderne for Veterinær- og Fødevaredirektoratet samt Plantedirektoratet. Der er også oprettet link til Forbrugerstyrelsen. Samtidig er de naturligvis tilføjet til den nye alfabetiske link-liste, som du også finder via Vejviseren. På myndighedslisten er også optaget Den Grønne Fond, som helt fejlagtigt har været vanskelig at finde på ØkoWeb'en tidligere. Kl. 16.25: Arrangementskalenderen er opdateret.

Tirsdag d. 20. januar 1998

Kl. 10.35: Mange har været i tvivl, men nu kommer svaret: Ja, der kommer en ny udgave af Den Grønne Telefonnøgle. Udgiveren BæreDygtighed har netop meddelt, at der bliver tale om en 1999-udgave, som ventes at udkomme i slutningen af 1998. Med vanlig ydmyghed gør redaktøren, Kjeld Hansen, opmærksom på, at den ny udgave vil rumme over 6.000 adresser, og at man vil kunne slå næsten alt op i den.

Den hidtidige udgave (1996) kan fortsat bestilles gennem bestillingsservice - i hvert fald indtil BæreDygtighed melder udsolgt.

Mandag d. 19. januar 1998

Kl. 9.00: Økologisk Landscenter og Landsforeningen Økologisk Jordbrug arbejder i denne tid på et tættere samarbejde i det, som skal være Økologiens Hus. For at få flere input til processen holdes en stribe "visisonsmøder" rundt om i landet. Et af dem holdes i aften hos Lone Borg på Fyn. På torsdag holdes et tilsvarende møde på Gl. Estrup Landbrugsmuseum. Møderne er sat ind på arrangementskalenderen. Kalenderen er iøvrigt ret lang for tiden. Årsagen er også de mange generalforsamlinger, som typisk holdes i februar.

Fredag d. 16. januar 1998

Kl. 10.35: Det vil sikkert skuffe nogle, men vi fortæller det alligevel. Domænenavnet www.gaardbutikken.dk er taget!. Det var Sven Ove Jørgensen i Køng på Fyn, som var den hurtigste. Gårdbutikkens udmærkede hjemmeside er nu medtaget som link blandt firmaerne på Markedspladsen. Og selvfølgelig kan du også finde link på listen over gårdbutikker på Fyn. Gårdbutikkens speciale er produkter fra finuldsfår. Udover uldvarer, skind m.v. er det også en af de forholdsvis få gårdbutikker, som har sikret sig ret til at forhandle fersk kød. Og derfor er det minsandten også lykkedes for gårdbutikken at komme med på listen over detailforhandlere af kød. Kl. 12.30: Hvor grønne er højskolerne? Det har Mads Haugaard Jordansen - Egmont Højskolen - lavet en undersøgelse over. Resultaterne er nu lagt på nettet af Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis.

Selv om højskolerne generelt ikke er overvældende økologiske, er det dog interessant, at halvdelen af højskolerne udelukkende køber økologisk, når de skal vælge gulerødder til køkkenet.

Tirsdag d. 13. januar 1998

Kl. 11.30: En længe savnet funktion er nu føjet til Vejviseren. Alle danske links - til firmaer såvel som organisationer - er nu listet på alfabetisk liste. For at gøre den overskuelig er der ikke tilføjet nogen beskrivelse af de enkelte links. Ønsker du yderligere information, må du se under de enkelte emneområder i Vejviserens.

Mandag d. 12. januar 1998

Kl. 11.30: Sønderjylland skal omdannes til et forsøgsområde for udviklingen af økologisk produktion. Startskuddet lyder ved en konference mandag d. 26. januar, hvor bl.a. fødevareministeren vil holde oplæg. Se nærmere om konferencen på arrangementslisten

Fredag d. 9. januar 1998

Kl. 11.55: Selv om mængden af økologisk mælk er steget voldsomt i de senere år, er der alligevel behov for mere. Mejerierne bag Harmonie-mælken har derfor øget afregningen til landmændene for at få flere til at producere økologisk mælk. Og det er lykkedes. Tilmeldingsfristen udløb 1. januar, og meget tyder på, at de to mejerier i løbet af de næste to år får dobbelt så meget økologisk mælk og dermed nærmer sig 200 millioner kg økologisk mælk om året. Læs mere om dette på Harmonies nyt-side. Kl. 16.05: I går udgav Danmarks Naturfredningsforening den første udgave af sit nye ugebrev DN-Torsdag. Brevet kommer på nettet hver torsdag kl. 12.00. DN Torsdag orienterer om foreningens virke og henvender sig først og fremmest til foreningens repræsentantskab. Men Danmarks største miljøforening er engageret i så mange sammenhænge, at brevet bestemt også kan have interesse for andre.

Naturfredningsforeningen er nu optaget på ØkoWeb'ens liste over organisationer. På foreningens hjemmeside kan du blandt andet læse om det økologiske gods Skovsgaard på Langeland.

Torsdag d. 7. januar 1998

Kl. 13.40: Solvarmefirmaet AIDT Miljø er blandt de firmaer som effektivt udnytter internettets muligheder for at oplyse om deres produkt-program. Link til firmaet kan nu findes på Markedspladsen. På firmaets hjemmeside kan du udover solvarmeanlæg også læse om sandlager, masseovne og soldrevne ventilationsanlæg. AIDT gør i øvrigt opmærksom på, at tilskudsreglerne til solvarme er ændret. Der er kun er 2-3 ugers frist tilbage, hvis man vil søge fuldt tilskud til selvbyg af solvarmeanlæg.

Tirsdag d. 6. januar 1998

Kl. 10.05: LØJ har meddelt, at de ved en fejl opgav for lav en pris på Håndbog for Økologisk Jordbrug, da der blev åbnet for bestillinger i går. Det retter vi nu. Den ny pris er lagt ind på bestillingsservice. Men nogen kan jo have siden liggende i PC'ens hukommelse allerede, så for at forhindre, at de føler sig snydt, vil alle bestillinger foretaget inden kl. 14.00 i dag blive ekspederet til den lave pris (25,00 kr). Herefter er prisen 37.50 kr. Kl. 16.35: Arrangementslisten er opdateret, blandt andet med den stiftende generalforsamling i foreningen Dansk Byøkologi samt en byøkologisk konference i marts. Møderne er sat i værk af Dansk Center for Byøkologi, som du nu kan finde adressen på i listen i over informationscentre. Der er endnu ikke etableret en hjemmeside, men du vil naturligvis finde en link, når den er oprettet.

Iøvrigt skal vi også minde om Øko-Nets seminar Økologi mellem Humor og Alvor. Sidste tilmelding er den 15. januar, så du kan stadig nå det.


Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her