Nyheder fra ØkoWeb Danmark
Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her

Fredag d. 19. december 1997

Kl. 9.00: Indtil for få uger siden lød det drilske spørgsmål: Hvad er de danske svineproducenters største problem?

Og svaret lød: Den lange leveringstid på den ny Mercedes.

I dag er der nok en del svineproducenter, som glæder sig over, at de stadig kan nå at afbestille bilen - eller nedgradere til en Wælte-Peter. Prisen på svin falder, og faldet kan meget vel fortsætte. Og det giver sig også udslag i noteringen på økologiske svin, som netop er fornyet her på nettet. Men bemærk: Det økologiske tillæg er ikke faldet endnu. Så fakta er, at den procentvise merpris stiger og stiger. Den er nu oppe på 83 procent. Det højeste i lang tid. Inden svinepriserne tidligere i år blev presset op af svinepest o.lign. nåede den dog en rekord på over 100 procent.

Kl. 13.40: Landsforeningen Praktisk Økologi har fået en engelsk hjemmeside, som du dels kan finde link til fra foreningens danske hjemmeside, dels naturligvis også kan finde via ØkoWeb'ens engelske menu.

Onsdag d. 17. december 1997

Kl. 12.25: Erhvervsskolernes Forlag har udgivet tre nye hæfter i Økologiserien: "Økologi og Sekundære Stoffer" af Ane Bodil Søgaard, "Økologiens Pionertid" af Jens Homegård og "Økologisk Kødproduktion" af Merete Broksø. De to første er beregnet for voksenundervisning, mens den sidste er direkte målrettet til elever på slagteruddannelsen og andre, der beskæftiger sig med kødproduktion.

Oplysninger om hæfterne er tilgængelige via hæfternes tilhørende materialesamling. Alle tre hæfter indeholder forslag til opgaver og debatoplæg, der kan bruges i en undervisningssituation. Hæfterne kan købes i klassesæt.

Kl. 13.00: Det Økologiske Råd har fået egne hjemmesider og er derfor optaget på listen over Organisationer. Rådets sider er ganske omfattende og rummer også artikler fra rådets blade Splejsen, og Global Økologi.

ØkoVandspejlet som sidste år overgik fra LØJ til Det Økologiske Råd har er nu også integreret i rådets hjemmesider. Den gamle hjemmeside er derfor afskaffet, og på listen over informationscentre finder du nu i stedet link til Det Økologiske Råd.

Torsdag d. 10. december 1997

Kl. 01.05: Debat skal der til, hvis økologien skal videre. Det mener blandt andet FDB, som nu har oprettet et detatforum om økologiens fremtid. Du kan naturligvis skrive - og få svar - om økologien i FDB's butikker. Men du kan også skrive eller læse om alt andet, som har med økologi at gøre. For at sætte yderligere fut i diskussionen, er der nu oprettet link til forum'et fra både Markedspladsen og Vejviseren.

FDB er også optaget på Markedspladsens link-liste over firmaer. Hvis nogen skulle være i tvivl, er FDB ikke nogen helt tilfældig virksomhed i økologisk sammenhæng. Det er nu 17 år siden, at FDB - under højlydt latter fra de øvrige supermarkedskæder - begyndte at sælge økologiske gulerødder.

Siden er latteren stilnet noget af.

Kl. 14.10: Nyhedsbladet Øko-Net har netop sendt et nyt nummer på gaden og - full size - på nettet. Bladet udgives af Netværket for Økologisk Folkeoplysning og Praksis, og decembernummeret er blandt andet helliget foreningens kommende årsmøde.

Disse årsmøder er almindeligvis ganske velbesøgte og gemytlige. Du kan finde mere om årsmødet på Nettets hjemmeside. Og mødet er naturligvis medtaget på Arrangementslisten.

Appropos arrangementer: Stedet for LØJ's generalforsamling er nu fastlagt. Det bliver Rødding Højskole d. 28. februar. Dagen efter er der et seminar om om genmodificerede organismer.

Onsdag d. 9. december 1997

Kl. 17.20: Generne spøger igen: En lang række foreninger er gået sammen om en Underskriftsindsamling mod gensplejsning. Du kan skrive under på lister i forskellige foreningsblade, men du kan også udfylde en internetformular og sende din støtte.

Aktionen støttes bl.a. af: Grønne Familier, Landsforeningen Praktisk Økologi, Danmarks Aktive Forbrugere, Greenpeace, Landsforeningen Økosamfund, Danmarks Aktive Forbrugere, Landsforeningen Økologisk Jordbrug, Biodynamisk Jordbrug

Kl. 18.30: NetAvisen Økologisk Jordbrug oplyser i dag blandt andet, at Økologiens Hus er optaget på finansloven. Bevillingen får uden tvivl stor betydning for husets beboere, Landsforeningen Økologisk Jordbrug og Økologisk Landscenter.

Som leder af det ny øko-hus, har de to organisationer ansat Henrik Vinther, tidligere informationschef på Landbrugets Rådgivningscenter.

Fredag d. 5. december 1997

Dannebrog Jubilæum Dannebrog

Vemod og glæde er blandet i dag. Vemod fordi ØkoWeb'en af ressource-mæssige årsager har været dårligt opdateret i den senere tid. Glæde fordi det i dag er 2 år siden, ØkoWeb'en første gang kom på nettet. I internet-sammenhæng er ØkoWeb'en næsten en veteran, idet kun Miljøministeriet og Gaia Trust havde etableret danske miljøwebsites, da ØkoWeb'en startede.

ØkoWeb'en er vokset. Forsiden med nyhederne besøges dagligt af cirka 100 internet-brugere. Der hentes næsten 10 MegaByte om dagen på serveren. I november var der knap 5000 forskellige brugere af ØkoWeb'en. Og bestillingsservice modtager i gennemsnit 3 bestillinger om dagen.

Vi ser frem til også i de kommende år at informere om miljø og økologi


Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her