Nyheder fra ØkoWeb Danmark
Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her

Tirsdag d. 30. september 1997

Kl. 14.45: Idéværkstedet De Frie Fugle har i en periode stået med med en gammel e-mail-adresse både på deres hjemmeside og på listen over udgivere. Fejlen er nu rettet. Så hvis du tidligere har prøvet at sende breve til idérværkstedet uden at få svar, er det måske en idé at prøve igen. Bestillinger af værkstedets mange materialer via bestillingsservice skulle være behandlet efter den korrekte adresse.
Kl. 14.45: Økologiseriens materialesamling er opdateret med fem handlingsplaner for rent drikkevand. Handlingsplanerne blev lavet for knap et år siden af fem forskellige organisationer i forbindelse med Teknolgirådets konference om rent drikkevand. Handlingsplanerne er lagt på nettet kort før, økologiserien udgvides med to nye undervisningshæfter om grundvand og økologi. Hæfterne er skrevet af Lone Albreksten og Lisbeth Kirk og fås hos Erhvervsskolernes Forlag. I øvrigt er der også lagt en serie billeder ind på materialesamlingen. Billederne kan bruges til rapporter, opgaver og lignende. Kl. 12.45: Arrangementslisten er opdateret. Vi beklager, at ØkoWeb'en har stået stille i en periode. Redaktøren har været bortrejst.

Fredag d. 19. september 1997

Kl. 15.15: NetAvisen Økologisk Jordbrug er udkommet lidt uregelmæssigt på det sidste. Men sommerdvalen er aftagende også på denne redaktion, og i dag kommer der et nyt nummer. Her fortælles blandt andet, at økologiske forbrugere tilsyneladende også drikker mælk om sommeren. Det står i modsætning til den almindelige tendens i samfundet, hvor forbruget af mælk daler om sommeren, mens salget af læskedrikke stiger. Er det blevet moderne at tage en liter øko-mælk med til stranden i stedet for liter-colaen?

Onsdag d. 17. september 1997

Kl. 11.15: Global Økologi er netop udkommet med et nyt nummer. Forsiden er lagt på nettet.

Tirsdag d. 16. september 1997

Kl. 11.20: Det har i lang tid været forholdsvis let at være økologisk forbruger - blot man var vegetar. Men kødspiserne har ikke haft det let. Kun meget få butikker har haft økologisk kød. Men det er der ved at blive ændret på. Du kan se det på listen over kødbutikker. Blandt andet er der nu fersk økologisk i alle butikker i kæderne Irma, Kvickly, Irma, OBS! og ISO. Stadig flere SuperBrugser har det også, og nu begynder nogle Føtex og Bilka også at komme med. Så nu er der snart ingen undskyldning for at sætte tænderne i en gammeldags SPF-gris.

Og supermarkedssalget af økologisk kød ser faktisk ud til at gå godt. FDB har udsendt en pressemeddelelse om emnet, hvor de meddeler, at salget er 10-doblet siden man for 3 måneder indledte et samarbejde med Friland Food om centralpakket kød.

Mens vi er ved FDB, er det måske på sin plads at nævne, at de efterhånden har fået opbygget nogle gode miljøsider med tips om emballage, rengøring, produktvalg, energi og sågar også lidt tips om økologisk havedyrkning.

Fredag d. 12. september 1997

Kl. 11.40: Arrangementskalenderen er opdateret. For de internationalt orienterede, vil det blandt andet vække interesse, at Biofair '97 holdes d. 12.-14. november. Herudover er datoen for LØJ's generalforsamling fastsat til d. 28. februar. Kl. 14.15: MD Foods' leverandører til Harmonie mælken får nu topbetaling for deres mælk, når 80 procent af mælken sælges som økologisk mælk. Tidligere var grænsen 90 procent. Det kan du læse på Harmonies nyhedsside, som også oplyser, at udnyttelsen af den økologiske mælk i de forløbne 11 måneder har været på 64,8 procent.

Torsdag d. 11. september 1997

Kl. 12.30: Noteringerne på økologiske landbrugsprodukter er opdateret.

Onsdag d. 10. september 1997

Kl. 13.30: Prinsesse Dianas betydning har overrasket mange, herunder ikke mindst hendes eks-mand, økobonden Charles. Men også andre økologiske landmænd er blevet overrasket over hendes pludselige død. De økologiske høstmarkeder blev hårdt ramt på besøgstallet, da 1,4 millioner danskere lørdag så hendes begravelse, istedet for at gå til høstmarked. Nogle høstmarkeder havde kun åbent denne ene dag, og de havde derfor væsentlig ringere tilslutning end ventet. Søndag gik det bedre, og ialt skønnes høstmarkederne at have haft 26.000 besøgende. Det er 1000 flere end sidste år.

Kl. 15.40: Økologiseriens Materialesamling rummer nu avisartikler om økologi fra en række blade. Artikelbasen er et forsøg som løber foreløbig til årsskiftet.


Kl. 14.15: Landsforeningen Praktisk Økologi holder Årsmøde den 4. og 5. oktober. Foreningen har lagt nu lagt weekendens program på nettet. Herudover har foreningens blad, Praktisk Økologi, udvidet sine internet-sider, blandt andet med en artikel om stauder. Nogle stauder er blandt andet gode til at klare tørke. Det var meget aktuelt, da bladet gik i trykken, og kan naturligvis blive det igen. Men stauderne har også mange andre gode egenskaber, som du kan læse om i artiklen.

Lørdag d. 6. september 1997

Kl. 12.25: Så er det i dag og i morgen, de 73 økologiske høstmarkeder finder sted. Husk at nogle høstmarkeder har åbent både i dag og i morgen, mens andre kun holder åbent én af dagene. Du kan se åbningstiderne, adresser og aktiviteter på høstmarkedernes hjemmeside.

Godsets Vin - det lille økologiske vinfirma med den høje internet-profil - har udvidet sin hjemmeside med en beskrivelse af de indviklede forhold om, hvorfor der ikke må stå "økologisk" på vinetiketten, når indholdet rent faktisk stammer fra druer, som er dyrket efter alle de økologiske regler. Det er sandsynligvis første gang, et vinfirma har givet kunderne denne redegørelse. Samtidig fortæller firmaet nu også lidt om svovlindholdet i økologisk vin. Det er også et af de emner som ofte bliver misforstået. Bemærk iøvrigt, at Godset har ændret adresse og telefonnummer. Du kan finde den ny adresse på Markedspladsens liste over vinforhandlere samt naturligvis på Godsets egen hjemmeside.

Torsdag d. 4. september 1997

Kl. 14.15: IFOAM - den internationale økologiske organisation - holder handelskonference i denne måned i Oxford. Det samlede program for konferencen er netop lagt på nettet. Husk, at sidste frist for tilmelding er 10. september.

Kl. 10.45: Greenpeace Danmark har fået egen hjemmeside. Du kan finde den dem på listen over organisationer

kl. 11.30 Sammen med bl.a. DSB holder Dansk Cyklistforbund en cykel-tog-bus-by konference d. 30. og 31. oktober. Konferencen har sin egen hjemmeside, hvor du kan læse nærmere om emnet. Du kan naturligvis finde konferencen på arrangementskalenderen.

Mandag d. 1. september 1997

Kl. 10.50: Skulle du stå og mangle foder, så er løsningen her. Rubrikannoncerne rummer i dag tilbud på økologisk ensilage.

Iøvrigt er der også en kvæggård ved Ribe til salg. Det er naboen, som frygtelig gerne vil bo ved siden af en økolog, og derfor reklamerer for gården. Rubrikannoncerne kan altid findes via Markedspladsen

Grøn Informations ugenyt er opdateret
kl. 11.40 Høstmarkederne står for døren. I den kommende weekend vil 73 økologiske landbrug åbne dørene for besøgende landet over.

Det er femte år i træk, økologerne holder høstmarked. Og det bliver de mest omfattende nogensinde. Samtidig ser det også ud at blive de mest spændende. Der er blandt andet mulighed for at besøge en økologisk bisonfarm, samt studere æbletræerne i miljøkommissær Ritt's plantage. Find det nærmeste høstmarked og se den netop udsendte pressemeddelelse.


Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her