ØkoWeb Danmarks nyhedsarkiv
Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her


Onsdag d. 28. maj 1997


Kl. 13.55: NetAvisen Økologisk Jordbrugs nyheder er netop opdateret. Avisen bringer blandt andet historien om, at EU-parlamentets bakker op om, at gensplejsede ikke må bruges i forbindelse med økologiske produkter. Du kan iøvrigt læse Landsforeningen Økologisk Jordbrugs pressemeddelelse om dette emne på listen over pressemeddelelser. Kl. 10.45: Nogle gange bliver moderne teknik kun brugt til afhjælpe problemer, som teknikken selv har skabt. Sådan er det for eksempel i dag. Via Internettet kundgør vi hermed, at såvel Landsforeningen Praktisk Økologi som Landbrugets Rådgivningscenter har fået smarte nye telefonnumre. Når du får brug for at ringe til dem, kan du finde de nye numre på henholdsvis listen over Organisationer og listen over Informationscentre

Mandag d. 26. maj 1997


Kl. 11.20: Fællesdyrskuet i Roskilde d. 6 - 8. juni ser ud til at blive meget interessant for økologisk interesserede mennesker. Adskillige miljø- og økologiske organisationer udstiller sammen med en række økologiske virksomheder. Blandt virksomhederne er Godsets Vin, der har lavet en web-side om skuet. Her kan du blandt andet finde et kort over dyrskuepladsen, lige til at printe ud. Så kan du lettere finde rundt. Kl. 12.35: Rio2-ugen starter i dag. Hvis du er interesseret i arrangementerne, kan du finde en speciel kalender for ugen. Det er Lars Nyboe Andersens nye The Green WebGuide, der har lagt kalenderen ud. Der er link til kalenderen fra ØkoWeb'ens arrangementskalender

I erkendelse af, at der kommer stadig flere af den type webservere, der ikke er knyttet til enkelte instituioner, er der iøvrigt oprettet en nyt punkt på vejviseren. Det hedder Netværk. Udover over The Green WebGuide, kan du også finde @groNet, der også er en privat webserver med speciel interesse for landbrug generelt.
Kl. 9.00: Grøn Information har opdateret sin ugenyt

Tirsdag d. 20. maj 1997


Kl. 17.25: Listen over økologiske gårdbutikker under undergået en tiltrængt revidering. Listen findes ved at gå til Markedspladsen og vælge "gårdbutikker". Iøvrigt kan du bestille en papirudgave via Bestillingsservice. Grøn Information har opdateret sin ugenyt

Fredag d. 16. maj 1997


Kl. 12.30: NetAvisen Økologisk Jordbrug udkommer i dag, blandt andet med nyheden om, at Den Økologiske Landbrugsskole har fået ny forstander, samt om den opsigtsvækkende fusion mellem Thise og Grindsted Mejeri.

Mandag d. 12. maj 1997


Kl. 01.00: Forskningsnytt for økologisk landbruk i Norden er et månedligt blad, der informerer om økologisk jordbrug i de skandinaviske lande, set fra et forskningsmæssigt synspunkt. Bladet har nu fået sin egen hjemmeside, som du finder ved at vælge Forskning, når du går ind på vejviseren. Denne liste over dansk forskning er samtidig blevet let opdateret. Du finder nu også link til forskningsprojektet Nitrogen Fixation, Recycling and Leaching in Organic Cropping Systems (NICLEOS). Men listen er stadig tynd, hvilket vi håber snart at kunne gøre noget ved. Kl. 01.00: Grøn Information har opdateret sin ugenyt. Den er i denne uge meget koncentreret om sprøjtemidler og deres farlighed samt om den pinlige affære med det forsvundne AMPA i det københavnske grundvand. Samtidig har centret opdateret sin liste over uønskede stoffer i shampoo/personlig pleje

Lørdag d. 10. maj 1997


Kl. 00.30: Noteringerne på økologiske landbrugsprodukter er opdateret. Fredag blev de økologiske noteringer for første gang bragt i den trykte udgave af Morgenavisen Jyllands-Posten, og de dukker også snart op i Landsbladet og Landbrugsmagasinet Kl. 00.30: NetAvisen Økologisk Jordbrug udkommer i denne uge med en lørdags-udgave. Bladet fortæller blandt andet om den nystiftede økologiske kødbranche, og om grønt-producenternes planer om at oprette noget lignende.
Kl. 00.30: Vi interesserer os meget for tumperne for tiden. De skal - som tidligere nævnt - redde verden, fordi de kloge ikke vil. Som oplæg til Øko-Nets kommende seminar om emnet, er Claus Heinbergs essay om emnet lagt på nettet. Men rigtige tumper gider naturligvis ikke læse noget så langt og tørt. Af hensyn til dem, har dagbladet Information været så venlig at lægge en forkortet version på nettet. Med vanlig sans for akademisk grundighed har "Den mindst ringe" avis dog redigeret den nænsomt. Så rigtige tumper vil nok stadig finde den lidt lang !!

Torsdag d. 8. maj 1997


Kl. 14.10: Både for miljøet, sundheden og fornøjelsen er cyklen en herlig ting. Hvis du vil følge med på cykelområdet i cyberspace, er Cyklistforbundet virkelig et besøg værd. Forbundets hjemmeside er netop blevet fornyet og lægger nu forstærket vægt på nyheder og værdifuld information på cykelområdet. Du kan blandt andet finde information til sommerens cykelture. Men du kan også følge med på det politiske plan, blandt andet ved at tilmelde dig The Bicycle News Agency, der løbende sender nyheder om cykling. Desuden er er der Bike Action, hvor cyklister over hele verden hjælper hinanden i konkrete sager. For tiden beskæftiger Bike Action sig med et canandisk delstats-forslag om tvungen cykelhjelm. En lignende regel i Australien har tidligere fået antallet at cyklister til at falde med en tredjedel. Og bør jo give færre cykeluheld !!
Du kan altid finde link til Cyklistforbundet på listen over organisationer

Mandag d. 5. maj 1997


Kl. 01.40: Godsets Vin er et lille vinfirma, der har specialiseret sig i god vin af økologiske druer. Firmaet er ejet af en af dansk økologis kendteste personligheder, Troels V. Østergaard (forfatter til utallige håndbøger, grundlægger af Praktisk Økologi, redaktør af Global Økologi o.m.m.). Så der er holdninger bag vinen.
Men firmaets hjemmeside er under alle omstændigheder et besøg værd. Du kan læse om firmaets vine, og foretage bestillinger online. Du kan for fremtiden finde link til firmaet via Markedspladsens liste over annoncører. På et tidspunkt kommer der også en liste over vin-leverandører, og dér vil Godsets Vin naturligvis finde plads.
Kl. 01.40: Center for Biodiversitet har viet året 1997 til en stor bærfrugtkampagne. Foreningen håber at få kontakt med folk, der kender til eksistensen af blandt andet Skidengule Ribs og Spansk Jordbær, som angiveligt skulle smage af kanel. Foreningen har iøvrigt udgivet en ny bog om den danske landhøne. Bogen kan bestilles via bestillingservice
Kl. 02.00: Grøn Information har opdateret sin ugenyt. Siden rummer i denne uge blandt andet oplysningen om, at Cheminovagifte kan genfindes i importeret frugt. Det oplyses også, at Shell er blevet indstillet til en miljøpris af Verdensnaturfonden.

Fredag d. 2. maj 1997


Kl. 11.40: Vi har tidligere omtalt mødet med emnet Skal tumperne redde verden - når nu de kloge ikke vil ? Mødets titel bygger på en et essay af samme navn, skrevet af Claus Heinberg. Dette essay er nu lagt på nettet. Det er forholdsvis langt, så det er måske på sin plads at minde om, at man sagtens kan slukke for sit modem, når en side er hentet fra nettet. Derefter kan man læse artiklen i ro og mag, uden at frygte store regninger fra TeleDanmark. Kl. 14.20: Arrangementskalenderen er opdateret for at minde om, at Praktisk Økologi står for et stort køkkenhave-arrangement i Knuthenborg Park i slutningen af måneden.

Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her