Nyheder fra ØkoWeb Danmark
Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her

Torsdag d. 27. februar 1997 - kl. 18.40

Under den den seneste halvanden måneds kamp om internet-domæner har ØkoWeb'en også ladet sig rive med. Og det ligner måske grådighed, at ØkoWeb'en nu kan kaldes på yderligere tre adresser:
www.jordbrug.dk - www.jord.dk og www.organic.dk.
Du skal dog ikke lægge disse adresser på din bogmærkeliste endnu. Faktisk er det ikke afgjort, hvordan de nye domæner skal bruges. Og det kan heller ikke udelukkes, at et enkelt af dem bliver sat til salg. At ØkoWeb'en også kan kaldes med domænenavnet www.nina.dk nævnes kun som et kuriosum og som en lille hyldest til redaktørens yndlingsdatter.

Onsdag d. 26. februar 1997 - kl. 23.35

Denne uges udgave af NetAvisen Økologisk Jordbrug er udkommet med kort nyt fra den den økologiske fødevare-verden

Onsdag d. 26. februar 1997 - kl. 9.50

Rubrik-annoncerne rummer i dag et stillingsopslag, der nok skal vække interesse blandt mange: Forstanderstillingen på Den Økologiske Landbrugsskole.

Mandag d. 24. februar 1997 - kl. 16.10

Nogle har sandsynligvis allerede bemærket det: Landbrugets Rådgivningscenter er gået massivt ind på internettet. Sektion for Økologi er også med, og du kan nu for fremtiden finde link til dem på listen over informationscentre. Sektionen stiller her flere interessante ting til rådighed. Her i foråret er der en løbende opdatering såsæds-listen. Her kan man se, hvilke typer økologisk såsæd, der er til rådighed. Der er oprettet link til den fra Markedspladsen. Lige så interessant er den nye regeldatabase, hvor det er muligt at søge i de gældende dyrkningsregler. Du kan finde link på regelmenuen. Herudover har sektionen lagt listen over landbrugskonsulenter ud på nettet. Her kan du finde de af konsulenttjenestens konsulenter, som i større eller mindre omfang rådgiver omkring økologisk dyrkning. Denne liste kan du finde link til på vejviseren

Du vil her på siden løbende kunne følge med i, når der sker nye økologiske tiltag på rådgivningscentrets indholdsrige sider.

regelmenuen er der iøvrigt også oprettet link til I/S Økoanalyse. Som tidligere omtalt har de udarbejdet en mini E-nummerguide over tilsætningsætningstoffer i økologiske fødevarer. Der kan dog senere ske ændringer i links på ØkoWeb'ens regelsider, idet de står foran en revision. Der vil i løbet af det kommende år komme mange udbydere af information om regler o.lign. Og det skal der gøres plads til.

Mandag d. 24. februar 1997 - kl. 11.20

For dem der har interesse for at flytte ud på et økologisk landbrug uden at købe en gård selv, kan det være aktuelt at kigge på den nyeste Rubrik-annonce for en andelslejlighed i tilknytning til en økologisk gård.

Den ny side med rubrikannoncer er iøvrigt allerede blevet ændret lidt. Der oprettes nu link til annoncerne. Det gør det lettere at overskue. Samtidig åbner det mulighed for at oprette større annoncer.

Fredag d. 21. februar 1997 - kl. 10.40

Arrangementskalenderen er opdateret, blandt andet med nogle foredrag arrangeret af Grønt Forum i Odense.

Onsdag d. 19. februar 1997 - kl. 15.30

Der er mere økologisk mælk på vej. Det oplyser Harmonies nyhedsside. MD Foods og Kløver Mælk har besluttet, at de ikke vil give særlige tilskud til nye økologiske mælkeproducenter. Årsagen er, at EU-støtten til landdistrikterne sandsynligvis er tilstrækkelig til at sætte gang i den nødvendige omlægning.
Harmonies sider finder du bl.a. ved at trykke på Harmonie-logoet øverst på hovedmenuen.

Tirsdag d. 18. februar 1997 - kl. 13.45

Rubrik-annoncer er en ny mulighed på ØkoWeb'en. Du kan indrykke småannoncer, som lægges på nettet efterhånden som de ankommer. Her kan du annoncere efter varer, sælge et læs kartofler eller søge efter medarbejdere. Den første annonce kommer fra Barritskov Gods som søger en erfaren grøntsagsgartner.

Der er klik til rubrik-annoncerne fra Markedspladsen, som samtidig er ændret lidt. Alle firmaer med annoncer på ØkoWeb'en kan nu findes i alfabetisk rækkefølge på siden. Bliver der mange kan det senere blive nødvendigt at flytte denne liste til en selvstændig side.

Samtidig med indførelsen af rubrik-annoncer har vi også ændret lidt i prislisten. Det har vist sig meget attraktivt at få annonce på hovedmenuen og det afspejler sig nu mere i prisforskellen til de andre sider.

Tirsdag d. 18. februar 1997 - kl. 0.20

NetAvisen Økologisk Jordbrug bringer i denne uge historien om, at hver tredje danske landmand ønsker sprøjtegiftene forbudt . Herudover oplyses blandt andet om, at 30 kommuner nu har stoppet med at bruge gift

Fredag d. 14. februar 1997 - kl. 11.00

Danmarks Aktive Forbrugere er kommet på nettet. Det er en forholdsvis ny kampagneorienteret forening, som arbejder for at sikre forbrugerne kvalitetsfødevarer produceret på en miljømæssig forsvarlig vis. Du vil altid kunne finde link til foreningen på listen over organisationer.

Torsdag d. 13. februar 1997 - kl. 13.25

Biofach i Frankfurt er den største økologiske messe i verden, og mange kan derfor være interesseret i at se den. Skolen for Økologisk Afsætning arrangerer en bustur fra Århus til messen den 27. februar. Hvis du skynder dig, kan du nå at komme med på den. Af tidsmæssige årsager er der ikke lagt oplysninger på nettet om turen (det gør vi næste år!). Men via bestillingservice kan du bestille noget skriftligt materiale om turen. Det vil så blive sendt med posten eller med fax.

Onsdag d. 12. februar 1997 - kl. 14.45

NetAvisen Økologisk Jordbrug er på gaden igen. Denne uges overskrifter lyder:
    Snart mangel på økologisk mælk
    Danisco halverer arealet med øko-ærter
    Butikker vil gerne sælge studekød
    Aage Dissing stopper


Onsdag d. 12. februar 1997 - kl. 1.30

ØkoWeb'en er åben igen efter en kort pause. Men som altid kan opdateringerne variere i hyppighed.

DEBIODet norske økologiske kontrolorgan DEBIO er nu kommet på nettet med en omfattende mængde materiale om norsk økologi. Den er nok et besøg værd. Vi vil naturligvis snarest oprette et fast link til den. Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis udgiver bladet Øko-Net. Hvis man ikke allerede er abonnent kan man nu bestille et prøveeksemplar gennem Bestillingsservice. Også Center for Biodiversitet tilbyder nu, at man kan bestille information om foreningen på denne måde.


Som en lille opfølgning af sidste måneds tekniske information, har Vagn Jelsøe fra Den Grønne Fond gjort opmærksom på, at nogle webbrowsere jo faktisk er på dansk. I den danske udgave af Explorer er det faktisk så nemt, at man blot skal trykke på "OPDATER", så får man en ny version af den side, man ser på.


Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her