Nyheder fra ØkoWeb Danmark
Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her


28. nov. 1996 Lystgården Økologisk Fjerkræ gør opmærksom på, at de annoncerede priser på juleænder, gæs og kalkuner er tilbudspriser, der kun gælder i november. Sidste frist for bestillinger til gammel pris er søndag ved midnat. Herefter stiger priserne med cirka 100 procent.

Husk iøvrigt, at Juleservicen slutter d. 10. december. Efter denne dato kan leverandørerne ikke længere garantere levering inden jul. Men efter denne dato vil du kunne finde henvisning til forhandlere.

Onsdag
27. nov. 1996
laurbaerJule-servicen er udbygget med en liste over de handelssteder, hvor økologiske juletræer kan købes op til jul. Du kan også læse om juletræsproducenten Stenhøjgård.
26. nov. 1996 Netnyhederne fra Netavisen Økologisk Jordbrug resumerer blandt andet de økologiske temaer fra finanslovs-forhandlingerne.

Som du vil bemærke har Netavisen løsrevet sig fra papirudgaven af bladet Økologisk Jordbrug og taget det første skridt i retning af en selvstændig nyhedsformidling. I stedet for en månedlig udgave baseret på artiklerne i den ordinære papirudgave vil netavisen i en prøveperiode satse på korte nyheder, der til gengæld opdateres oftere. En del af nyhederne - men ikke alle - vil også finde vej til spalterne i månedsmagasinet Økologisk Jordbrug.

Salget af Harmonie stiger fortsat, og økologisk mælk udgør nu omkring 10 procent af det danske mælkeforbrug, oplyses det på den seneste nyt-side for den økologiske mælkeserie.

Onsdag
21. nov. 1996
StjernelaurbaerJuleservice er løsningen for dig, der sidste år forgæves ledte efter en økologisk gås til julemiddagen. Nu kan du bestille den online på Internettet. I samarbejde med Mølle Skovly og Lystgården Økologisk Fjerkræ kan ØkoWeb Danmark nu tilbyde elektronisk salg af julegæs, kalkuner, ænder, marcipan, nougat og chokolade. Altsammen i fineste økologiske kvalitet. Varerne bliver sendt til døren inden jul. Men skynd dig. Sidste chance for at bestille er 10. december.
15. nov. 1996 Bestillingsservicen udvides stadig. Nu kan du også bestille en papirudgave af Økologisk Landscenters liste over gårdbutikker via e-mail.

En af landets mest markante økologiske slagtere har manglet på listen over økologiske slagterbutikker. Det er Slagteren v/ Kultorvet, der er nu kommet på listen. Der mangler iøvrigt flere. Men det kan forventes, at listen udvides efterhånden, som ØkoWeb'en modtager forhandlerlister fra flere kødgrossister.
14. nov. 1996 Landbrugsnoteringerne er opdateret med de økologiske priser for november.

Harmonie har opdateret sin Nyt-side med orientering om den store forbrugerinteresse på fødevaremessen i Scandinavian Center.
12. nov. 1996 Den nyvalgte formand for Danmarks Naturfredningsforening, Poul Henrik Harrritz, bliver blandt oplægsholderne i det éndags-seminar på Skov- og Naturcentret, som tidligere er omtalt på denne side. Det er en ændring i.f.t. det oprindelige program, hvor det blev annonceret, at Eivind Larsen ville tale. Arrangementet er blandt andet sat i stand af Øko-Nettet

Landsforeningen Praktisk Økologi har udsendt en pressemeddelelse om brugen af pesticider på offentligt ejede områder.

BæreDygtighed ApS er flyttet. Den ny adresse står på firmaets hjemmeside. Du kan fortsat bestille firmaets telefonbog Den Grønne Telefonnøgle via e-mail.

BæreDygtigheds direktør, Kjeld Hansen, har netop færdiggjort en håndbogen "Når offentlige køkkener vil handle grønt". Bogen er en spændende gennemgang af Fredericia Kommunes erfaringer i at købe økologiske produkter. Den kan bestilles i Miljøbutikken. ØkoWeb'en tager imod online-bestillinger gennem bestillingservice
7. nov. 1996 Webstatistikken er opdateret. I oktober blev der læst 17.290 sider på ØkoWeb'ens domæne. Det samlede antal "hits" var 33.971 hits. Siden optællingen begyndte i marts har der været 127.128 hits på på domænets filer, heraf var 66.256 eksponeringer af egentlige tekst-sider. Du kan se grafer over udviklingen, hvis du klikker dig ind på webstatistikken.
6. nov. 1996 stars and stribesAl Gore er blevet genvalgt sammen med "præsidenten og hendes mand". Vicepræsidenten er kendt for sin markante miljøpolitik. Den tidligere præsident George Bush truede sågar i et vildt øjeblik med, at landet ville blive fyldt op med ugler, hvis Al Gore blev valgt. Det skete som bekendt ikke, men hvis du vil studere hans miljøpolitik lidt nærmere, så kig ind på hans miljø-side. Men du bør nok væbne dig med tålmodighed. Det Hvide Hus har travlt i disse dage.

Øko-Net nr. 15 er kommet på nettet. Det omfatter bl.a. en artikel af formanden for Mellemfolkeligt Samvirke Knud Vilby. Herudover inviteres til éndags seminar om økologi og hverdagskunst i Skov- og Naturcentret, hvor bl.a. Laue Traberg Smidt og Floyd Stein og Eivind Larsen taler. Arrangementet er samtidig en præsentation af det over fem hektar store naturcenter, der er under opbygning.

ØkoWeb'ens Arrangementskalender er blevet opdateret med ovenstående arrangement samt et par stykker mere.

Forenings-Nyt er en orientering om Landsforeningen Økologisk Jordbrug aktiviteter. Orienteringen har gennem nogle år kunnet læses i månedsmagasinet Økologisk Jordbrug, men vil for fremtiden også kunne findes på internettet. I denne måned orienteres blandt andet om, at foreningen nu har rettet officiel henvendelse til Landbrugsministeriet for at få et grønt Ø-mærke.