Nyheder fra ØkoWeb Danmark
Oktober 1996

Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her

30. oktober Harmonie har en fast nyhedsside med sidste nyt om den økologiske mælkeserie. I denne uge kan du læse om, at økologisk mælk bliver et af hovedemnerne i en artikelkonkurrence blandt 27.000 skoleelever. Desuden fortælles om fødevaremessen i Århus i weekenden. Bemærk, at Harmonie-siderne bedst læses med et program der kan vise "rammer" (Explorer eller Netscape 2.0. Det helt optimale resultat får du, hvis du bruger version 3.0 af en af disse programmer). Kan du ikke læse rammer, kan du om nødvendigt gå direkte til Harmonies nytside

Landsforeningen Praktisk Økologi har opdateret listen over foreningens bestyrelsesmedlemmer, så den nu er ajour i forhold til valget på nyligt afholdte årsmøde.

Iøvrigt vil foreningen snart lægge information på nettet om Den Økologiske Have i Odder, som er et udflugtsmål for mange økologisk interesserede mennesker. Du vil naturligvis blive gjort opmærksom på, når det sker.
21. oktober IFOAM Den internationale økologiske organisation har nu fået etableret en egentlig hjemmeside, som Danmark er blevet beæret med at huse. Den rummer generel information om organisationen, akkrediteringsprogrammet og nogle internationale konferencer.

Flittige netsurfere vil have konstateret, at der også i USA findes noget på nettet om IFOAM. Det skal derfor understreges, at IFOAM's World Board endnu ikke har taget stilling til IFOAM's internet-politik. Men de sider, du nu finder i ØkoWeb-systemet er udarbejdet i samarbejde med organisationens hovedkontor. Skulle IFOAM beslutte sig for at lægge sine hjemmesider andre steder, vil der naturligvis blive oprettet de nødvendige links, så ingen går forgæves.

Flere har iøvrigt haft vanskeligt ved at finde blandt andet IFOAM på nettet. Det skyldes, at der kun har været link fra den engelske hovedmenu. Og det vil ofte være sådan, at engelsk-sprogede hjemmesider skal findes via den engelske hovedmenu. Hvis du ser et ØkoWeb-logo i højre hjørne af en engelsk-sproget side, vil det tilsvarende være et link til den engelske hovedmenu - og ikke som normalt til den danske. For at gøre det lidt lettere har vi dog valgt at oprette link til IFOAM direkte fra den danske liste over økologiske organisationer.
17. oktober Landsforeningen Praktisk Økologi har udsendt en pressemeddelelse om gensplejsning. Pressemeddelelsen er en udtalelse, der blev vedtaget på foreningens nyligt afholdt generalforsamling.
16. oktober korn-tegningHÅNDBOG FOR ØKOLOGISK JORDBRUG er opfyldelsen af et længe næret ønske hos mange økologiske landmænd. Bogen er propfuld af tabeller om markdrift, kvægdrift, økonomi og priser og udfylder det økologiske hul, der i lang tid har været indenfor driftshåndbøger. Bogen er udgivet af Landsforeningen Økologisk Jordbrug med støtte af Strukturdirektoratet (Landbrugsministeriet). Du kan bestille den via e-mail med det samme, hvis du ønsker det.
15. oktober NetAvisen Økologisk Jordbrug har lagt nyheder på nettet. Blandt emnerne er blandt andet den nye priskrig på økologisk mælk, samt at LØJ overvejer at organisere de økologiske "hard-core" forbrugere.
14. oktober Skolen for Økologisk Afsætning har udvidet sine hjemmesider og har samtidig integreret dem med de øvrige aktiviteter i Fonden Projekt Sekretariatet, der er stiftet af HK. Skolen har besluttet at fortsætte samarbejdet med ØkoWeb'en, hvilket blandt andet betyder, at vi på herværende Nyt-side fortsat gør opmærksom på, når skolen lægger nye interessante ting på nettet. Du kan altid finde skolen ved på listen over undervisningsinstitutioner.
12. oktober ØKO-NET nr. 14 er nu gjort tilgængelig på nettet. Bemærk iøvrigt, at Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis (ØKO-NET) holder årsmøde og seminar i januar. Arrangementet er optaget på Arrangementskalenderen.
11. oktober Grønne Familiers Århus-kreds arrangerer en foredragsrække i samarbejde med Frit Oplysningsforbund. De fleste af foredragene handler om økologi og indbefatter blandt andet ture til Den Økologiske Have i Odder. Du kan læse om de enkelte foredrag i Århus-kredsens samlede liste over foredrag. Herudover er foredragene medtaget i Arrangementskalenderen.

Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her