Nyheder fra ØkoWeb Danmark
August 1996

Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her


30. august Harmonie - den økologiske mælkeserie fra MD Foods og Kløver Mælk - er kommet på ØkoWeb'en. På Harmonie-siderne, kan du løbende følge med i Harmonie-seriens udvikling, idet der er oprettet en nyhedsside om produkterne, hvor du altid kan se de sidste nye meddelelser om Harmonie. Du kan finde Harmonie ved at klikke på annoncen på ØkoWeb'ens forside. Herudover kan du naturligvis altid finde vej via Markedspladsens liste over grossister indenfor mælkeprodukter.
29. august Center for Biodiversitet har oprettet en engelsk hjemmeside, hvor blandt andet foreningens side om gamle jordbærsorter er oversat.
28. august August-udgaven af NetAvisen Økologisk Jordbrug bringer blandt andet en intensiv dækning af beskyldningerne om fordærvet kød og tilskudstømning i Friland Food.

Friland Food er iøvrigt en af de virksomheder, der har hjemmeside i ØkoWeb- systemet.

Herudover fortæller denne måneds NetAvis blandt andet om Round-Up, der hidtlil har været anset for et af de mest miljøvenlige sprøjtemidler, men som nu er sat under observation. Blandt månedens 24 forskellige nyhedsartikler er også artikler om den økologiske skolemælk, som ser ud til at blive meget populær.
25. august Landsforeningen Praktisk Økologi har udvidet sin hjemmeside med et afsnit om foreningens historie. Desuden er det nu muligt at læse foreningens vedtægter online.
20. august Noteringerne for august er lagt ind på Web'en. Noteringerne angiver de priser, som økologiske landmænd får for en række landbrugsprodukter.
19. august De Økologiske Høstmarkeder finder hvert år sted den første weekend i september. Du kan nu finde en liste med adresse og tidspunkter på samtlige 41 høstmarkeder over hele landet. Du kan klikke dig ind på siden her eller fra arrangementslisten.
15. august IFOAM, der netop nu holder generalforsamling på Arkitektskolen i København, går på nettet. IFOAM's generalsekretær Bernward Geier har besluttet, at verdensorganisationens første hjemmeside skal ligge på ØkoWeb Danmark. Adgangen til denne vigtige organisation kan findes på ØkoWeb'ens engelske hovedmenu. IFOAM består af 530 økologiske organisationer og institutioner fordelt over hele verden.
13. august DAGLIGE NYHEDER. Den Økologiske Verdensstilling og IFOAM's videnskabelige konference i København kan nu følges dag for dag.
11. august Landsforeningen Praktisk Økologi har begyndt udbygningen af sin hjemmeside. Foreningen var blandt andet initiativtager til Den Økologiske Have i Odder, som senere vil blive omfattet af foreningens Internet-dækning.
10. august Flint Internet Store har åbnet forretning på ØkoWeb'en i dag. Butikken er endnu ikke helt færdigindrettet, men du kan allerede nu gå på opdagelse i butikken, der tilbyder on-line salg fra et omfattende sortiment af miljøvenlige varer, blandt andet tøj af økologisk dyrket bomuld og hør. Butikken handler dog også med cykler og en masse andre spændende produkter.

Grøn Information er tidligere blevet omtalt - med link - på denne plads, fordi centret havde placeret Ø-mærket under overskriften Øko-Plat på Internettet. Centrets leder Nis Peter Nissen, gør opmærksom på, at betegnelsen fejlagtigt var kommet til at stå som en overskrift, men at det ikke var direkte møntet på Ø-mærket. Der var mere tale om et blikfang, hentet fra en en tilknyttet farvepjece. For at undgå misforståelser har centret fjernet den omtalte side fra Internettet, og der gøres opmærksom på, at farvepjecen ikke længere benyttes.

Iøvrigt har centret en del anden interessant information på nettet. Blandt andet har centret fremstillet en liste over Svane-mærkede produkter i Danmark.
5. august Wønderful Ecopenhagen Map er navnet på et bykort over miljøvenlige steder i Købehavn. Den trykte version af kortet offentliggøres på den økologiske verdensudstilling i næste uge, og der arbejdes på en elektronisk version, der placeres her på ØkoWeb'en. Kortet er et led i et internationalt samarbejde, og du kan allerede i dag finde et tilsvarende kort over New York: The Green Apple Map
1. august Book of Abstracts fra den kommende IFOAM-konference er blevet lagt ind på ØkoWeb'en. På de over 400 sider, kan du se korte beskrivelser af alle indlæg på konferencen. Du kan komme til den via ØkoWeb'ens engelske hovedmenu. Husk iøvrigt, at verdens første økologiske verdensudstilling holdes i tilknytning til konferencen. Se listen over samtlige udstillereverdensudstillingens hjemmeside.