Nyheder fra ØkoWeb Danmark
Hvis du vil se de nyeste nyheder Klik her

 

Torsdag d. 25. maj 2000

Vismands-rapport
Naturrådets
vismandsrapport

Kl. 14.10:
Vismandsrapport præsenteres nu
Vismandsrapporter er unægtelig en omdebateret størrelse i disse dage - ikke mindst de økonomiske af dem. Netop nu udkommer noget, som snarere kan kaldes en "økologisk" vismændsrapport. Den udgives af Naturrådet og præsenteres på et pressemøde som startede for en time siden. Pressemødet slutter kl. 15 og senere på dagen, vil hele rapporten blive lagt på nettet i pdf-version.

Naturrådet er en såkaldt uafhængig institution, nedsat af Miljø- og Energiministeren og har blandt andet til formål at sætte dagsordenen for bæredygtig udnyttelse og uvikling af naturen. I følge en udsendt pressemeddelelse er vismandsrapportens dagsordenessættende anbefalinger i dag:

  • at der etableres en national beredskabsplan vedrørende konsekvenser af klimaændringerne for dansk natur
  • at værdifulde halv-naturarealer beskyttes
  • at der sikres mere fri dynamik
  • at der sikres bedre adgang for befolkningen til det åbne land
  • at de mest værdifulde naturområder prioriteres
  • at der skabes større sammenhæng i indsatsen overfor naturen
  • at målet om en bæredygtig udvikling skrives ind i Grundloven

Torsdag d. 11. maj 2000

helga-viller.jpg (3671 bytes)
Helga Viller

Kl. 14.50:
Ny Euro-Økoweb
Organic Europe er et nyt økologisk internet-site, oprettet på tysk initiativ med EU-penge i ryggen. Siden omfatter ret meget fakta-materiale om økologisk landbrug i de europæiske lande, herunder også Danmark.

Initiativtager og redaktør af siden er den tyske agronom Helga Viller fra Stiftung Ökologie & Landbau, som er kendt mange - også danske - deltagere i internationale økologiske konferencer og messer.

Onsdag d. 10. maj 2000

Kl. 15.30:
Mere drillende teknik. Løsning i sigte
ØkoWeb'ens redaktion må endnu engang beklage, at tekniske problemer har sat nyhedsopdateringerne i stå i en længere periode. Årsagen er, at ØkoWeb'ens harddisk fuldstændig stod af. Efter diverse redningsforsøg er enden blevet at reinstallere programmer og backup. Det er i disse minutter for første gang lykkedes at komme i kontakt med serveren igen. Derfor disse linier. Vi venter, at opdateringerne herefter kan begynde igen.

Intet er så godt, at det ikke er godt for noget. Den nedbrudte harddisk betød, at redaktionen ikke kunne modtage e-mails og derfor heller ikke har modtaget den berømte "I love you"-virus. Den ville nu næppe har haft den store effekt, idet redaktionen er passivt supportermedlem af "ABM" (Anything But Microsoft) og derfor benytter det gratis Pegasus i stedet for Microsofts Outlook. Programmet er lige så godt - eller bedre - men giver færre virus, idet ingen har interesse i at spolere et så ideelt projekt.

Selv om redaktionen ikke har modtaget e-mails i perioden, betyder det ikke, at e-mails er gået tabt. Modtagelsen er blot blevet kraftigt forsinket.

MARKEDSPLADSEN

29. maj
Økologiske typehuse. 7.500kr./m2
Se rubrikannoncerne.

29. maj
Grøntpiller sælges
Se rubrikannoncerne.

25. maj
Besætning af skotsk højland, sælges.
Se rubrikannoncerne.

22. maj
Økologiske kalve, købes.
Se rubrikannoncerne.

15. maj
Ammekopræmier købes.
Se rubrikannoncerne.

11. maj
Foder af høst 2000 købes.
Se rubrikannoncerne.

11. maj
Økologisk byggegrund v. Århus, sælges
Se rubrikannoncerne.

Vil du vide, hvad der er sket endnu tidligere? Så klik her